Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

23 dec 2021

Het beste van Happy with Yoga in 2021

/
Geplaatst door
/
Comments6

Het is het einde van 2021. Een raar jaar vol met uitdagingen voor veel mensen. 

Juist vanwege deze uitdagingen is het einde van het jaar een belangrijk moment om terug te blikken en te reflecteren.

Dit geeft je de mogelijkheid om dingen in het nieuwe jaar wellicht anders te doen. 

Wij doen deze terugblik en reflectie altijd via ons eindejaars blog. 

Het is het achtste jaar op rij dat we dit doen en is dus uitgegroeid tot een echte traditie.

Ben je benieuwd naar de andere jaren? Dan kan je deze hier teruglezen:

Het leuke van deze blogs is ook dat we goed kunnen zien hoe we onszelf door de jaren heen ontwikkeld hebben en hoe we gegroeid zijn als personen en als bedrijf.

2021 in een notendop

Vorig jaar schreven we over 2020 dit stukje:

“Wat een bizar jaar. 

Iedereen heeft waarschijnlijk z’n hele planning van 2020 overboord moeten gooien. Niemand had zo’n jaar ooit kunnen voorzien of voorspelen. 

Het was daarom voor veel mensen een jaar met grote uitdagingen. 

Gezondheidsproblemen, eenzaamheid, financiële stress, je dierbaren niet kunnen vasthouden en knuffelen, verlies van naasten en hoogoplopende emoties, zijn voor heel veel mensen de realiteit geweest dit jaar.

En misschien nog steeds wel.

We willen iedereen die het moeilijk heeft gehad een hart onder de riem steken. Wij voelen en leven met iedereen mee die een moeilijke tijd heeft gehad en misschien nog steeds heeft. 

Toch zijn er ook hele belangrijke lessen te halen uit het afgelopen jaar.

Wanneer je in staat bent om de rol van de observeerder aan te nemen en je niet te laten leiden door je emoties, is 2020 een geweldig leerjaar geweest.

Mijn Yogaleraar zegt altijd:

‘Challenges are the greatest opportunity for growth.’

Dus ondanks dat er geweldige uitdagingen waren het afgelopen jaar, was dit tegelijkertijd een kans om de beste versie van jezelf te laten zien en een sprong te maken in je persoonlijke ontwikkeling.”

We zouden dit stukje tekst letterlijk weer kunnen toepassen in dit blog over 2021. Zo voelt het in ieder geval wel.

Want ja, wie had gedacht dat we nu nog steeds in deze situatie zouden zitten.

Toch willen we onze 6 belangrijkste lessen uit 2021 met je delen.

Onze 6 belangrijkste lessen uit 2021

 1. Volg je eigen waarheid. Er is op dit moment zoveel gaande in de wereld. Er is een overvloed aan informatie en veel tegenstrijdige berichten en meningen. Laat je niet leiden door angst en emotie. Blijf helder en logisch nadenken en maak daarmee een zo goed mogelijke keuze.
 2. De verbinding met jezelf is het belangrijkste wat je hebt. Het enige wat je echt hebt en wat van jou is ben jijzelf. Verlies je deze verbinding? Dan verlies je ALLES. Heb je het gevoel dat je jezelf verloren bent? Doe er dan ALLES aan om terug te komen bij jezelf.
 3. Blijf in het hier en nu en accepteer wat is. Het is zo makkelijk om verzeild te raken in een eindeloos web van negativiteit en potentiële toekomstscenario’s. Dit helpt je niet. Het leidt af. Blijf in het hier en nu zo goed als je kan. Accepteer wat er momenteel gebeurt. Focus op jezelf.
 4. Onthechting is een cruciale vaardigheid in deze moderne tijd. In aansluiting op bovenstaand punt is het gemakkelijk om je heel erg te hechten aan wat je hebt of bepaalde uitkomsten. Realiseer je echter dat alles tijdelijk is. Loslaten is onderdeel van het leven. Het schept ruimte voor iets nieuws. Jezelf onthechten van bepaalde gewenste uitkomsten is daarom een cruciale vaardigheid in deze rumoerige tijden.
 5. Routines. Routines. Routines. Het zijn de bouwstenen van je gezondheid, je energie, je geluk, je leven. Focus op kleine dagelijkse gewoontes. Ze vormen samen je dag. Je dagen vormen je weken. Je weken worden je maanden. Je maanden je jaren. En je jaren je leven. In je dagelijkse gewoontes leg je het fundament van een mooi, gezond en krachtig leven. Wat er daaromheen gebeurt is slechts het eb en vloed van het leven.
 6. Gezondheid komt niet van buitenaf maar van binnenuit. Dit jaar is meer dan ooit gebleken dat echte gezondheid niet van buitenaf komt, maar van binnenuit. Optimaliseer, versterkt en verbetert de lichamelijke systemen en de mentale processen en je zult krachtiger en weerbaarder zijn tegen alles wat er van buitenaf op je af komt. 

2021 in cijfers

Website

Dit jaar hebben evenveel mensen als vorig jaar onze website weten te vinden. Namelijk net iets meer dan 1,5 miljoen mensen. Eigenlijk hadden we een lichte daling verwacht, omdat aan het begin van de lockdown in 2020 we online een enorme boost kregen in bezoekers. 

We zijn ontzettend dankbaar dat we zoveel mooie en leuke mensen mogen bereiken met onze Yoga content.

Er staan inmiddels meer dan 950 blogs op de website met hoogwaardige en kwalitatieve informatie, tips, oefeningen en adviezen over Yoga, Mindfulness, Meditatie, voeding, bewustzijn, filosofie en levensstijl. 

Ook volgend jaar blijven we lekker door bloggen en onze kennis en ervaringen met jullie delen.

Youtube

Ons YouTube kanaal is ook dit jaar ontzettend hard gegroeid.

In totaal zijn onze YouTubes in 2021 meer dan 400.000 keer bekeken met een totale kijktijd van 1,4 miljoen minuten. We kregen er zo’n 4500 nieuwe YouTube abonnees bij! We hebben nu meer dan 22.200 YouTube abonnees.

En alle abonnees lieten in 2021 zo’n 450 reacties achter op onze video’s! Cijfertjes waar we heel erg blij van worden natuurlijk! 

We postten in 2021 27 nieuwe YouTube video’s op ons kanaal en ook hier gaan we in 2022 lekker mee door! 

Top 3 best bekeken YouTube video’s van Happy with Yoga in 2021:

#1 

#2

#3

Facebook

Vorig jaar stond de teller van onze Facebook pagina op 17.487. Ook dit jaar is dit weer flink doorgegroeid en hebben we er meer dan 2000 nieuwe Facebook fans bij gekregen. 

We plaatsen bijna iedere dag wel iets op Facebook. Het is de plek waar waar onze nieuwste blogs, video’s en acties delen. Dus lees je dit en like je onze Facebook pagina nog niet? Doe dat dan snel! 

Instagram

Ook ons Instagram account is gestaag gegroeid in 2021 met ruim 1500 nieuwe volgers erbij. De teller staat nu op ruim 21.500 Iets waar we heel erg blij mee zijn. 

Via Instagram vinden we het leuk om wat persoonlijkere berichtjes te delen en af en toe een kijkje achter de schermen te geven via onze stories. 

We willen via deze weg alle bezoekers van onze website, kijkers van ons YouTube kanaal, volgers en abonnees op social media bedanken voor jullie aandacht, interesse, enthousiasme, likes en reacties! Zonder jullie zou het erg leeg en eenzaam aanvoelen op al deze platforms!

Dus een dikke MERCI voor jullie! 

Practice platform

Van alles binnen HWY is ons Practice platform dit jaar het hardst gegroeid.

Hier zijn we ontzettend blij mee, want het geeft aan dat er veel behoefte is naar kwalitatief hoogwaardige, diepgaande en tegelijkertijd toegankelijke online Yogalessen.

Dit is precies wat ons Practice platform biedt.

We hebben dit platform in april 2019 gelanceerd, zo’n 2,5 jaar geleden. 

Wat cijfertjes….

Het platform is inmiddels uitgegroeid tot een hechte tribe van 1650+ leden. Hier komen iedere dag nieuwe leden bij.

In totaal zijn de lessen op het Practice platform dit jaar 80.000 keer gevolgd.

Met z’n allen bij elkaar stonden de leden van het Practice platform het afgelopen jaar opgeteld 2 jaar, 132 dagen, 21 uur, 34 minuten, 11 seconden op de mat! 

We zijn ontzettend trots op jullie allemaal bij elkaar en we zijn heel blij dat we op deze manier een bijdrage hebben kunnen leveren aan een gezonder en bewuster Nederland en België. Zeker in deze vreemde en voor veel mensen moeilijke tijden.

Dit zijn de meest gevolgde lessen op het platform:

Ons doel is om dit in 2022 minimaal te verdubbelen en nog meer mensen enthousiast te krijgen voor Yoga en te helpen bij het werken aan hun gezondheid, persoonlijke kracht en innerlijke balans.

We zijn er van overtuigd dat dit gaat lukken, want we hebben heel veel positieve reacties gekregen op de lessen. Zoals deze:


Via email, social media en Google hebben we dit jaar nog honderden leuke berichtjes ontvangen van jullie waar we oneindig dankbaar voor zijn. Dit inspireert en motiveert ons om door te blijven gaan en jullie de beste content te leveren.

Wat zijn de best gelezen blogs van 2021?

De meest gelezen blogs over Yoga

De meest gelezen blogs over Mindfulness en Meditatie

De meest gelezen blogs over Lifestyle

De meest gelezen gastblogs

Een heel nieuw HWY team staat voor je klaar!

Een groot zakelijk hoogtepunt is dat we gebouwd hebben aan een heel nieuw team van toppers die het komende jaar voor je klaar staan.

Met dit team werken we iedere dag nauw samen om jou de beste content en service te bieden. Dankzij deze toppers zijn we in staat om onze visie, dromen en doelen voor HWY veel sneller te manifesteren en werkelijkheid te laten worden.

Ons nieuwe team kan je bekijken op deze pagina.

Een nieuw huis!

In 2019 was ons persoonlijke hoogtepunt ons huwelijk.

Vorig jaar in 2020 was het onze kleine lieve Nina.

Dit jaar hebben we het rijtje compleet gemaakt en zijn we ingetrokken in een nieuw huis.

Jarenlang hebben we redelijk klein gewoond in dezelfde woning die we als studenten ook hadden.

Meer hadden we niet nodig. We hebben HWY van daaruit opgebouwd.

En jarenlang zijn we ieder jaar bijna de helft van het jaar op reis geweest.

Maar sinds onze dochter Nina in ons leven is gekomen zijn waren we de woning letterlijk en figuurlijk ontgroeid.

We zijn daarom heel erg blij en dankbaar dat we deze stap hebben kunnen nemen.

Onze grootste uitdagingen in 2021

Het klinkt misschien raar, maar onze grootste uitdaging in 2021 was verbinding.

Yoga betekent letterlijk verbinding, dus waarom is dat voor jullie een uitdaging vraag je je misschien af?

Nou dat zit zo…

We mogen al bijna twee jaar geen workshops en retreats geven. Dit jaar hebben we er weer een paar kunnen geven gelukkig. Maar met het wisselende beleid en de maatregelen is het ontzettend lastig om dit te plannen en door te laten gaan.

Hoewel er iedere dag duizenden mensen met ons op de mat staan en we ons best doen om digitaal de verbinding met deze geweldige mensen te zoeken, halen we heel veel voldoening en plezier uit onze offline events.

Dan maken we kennis met de met de mensen die dagelijks met ons op de mat staan en leren we deze op een dieper niveau kennen.

En dat is momenteel heel lastig. Vandaar dat verbinding een hele grote uitdaging voor ons is geweest het afgelopen jaar. Niet de verbinding met onszelf, maar de verbinding met jullie! 💚

Wij hopen daarom met heel ons hart dat we digitaal verbonden blijven, maar dat we ook heel snel weer de verbinding in de offline wereld met jullie kunnen vinden!

2022?

Het verleden is iets om van te leren, geen huis om in te wonen. Dus het is belangrijk om je lessen uit het afgelopen jaar mee te nemen en vooruit te blikken op de toekomst, namelijk 2022.

Mede door onze verhuizing en het wisselende beleid in Nederland en andere landen, hebben we niet al onze doelen en plannen waar kunnen maken het afgelopen jaar.

Dat is jammer, maar ook iets wat we goed kunnen accepteren. We hebben zelf ons best gedaan en meer dan dat kunnen we niet doen.

Een aantal van de plannen die we voor 2021 hadden schuiven we daarom door naar 2022.

Wat kan je verwachten in het nieuwe jaar?

 • Natuurlijk blijven we gestaag doorbouwen aan het Practice platform. We hebben mooie nieuwe plannen voor leuke features en het platform krijgt ook een nieuw jasje en gaat er nog beter uitzien. Iedere maand blijven we nieuwe lessen toevoegen, zodat je steeds meer keuze krijgt.
 • We werken op de achtergrond aan twee nieuwe cursussen op de HWY Academy. Wanneer deze precies af zijn weten we nu nog niet. Maar ze gaan er komen!
 • Het geheime project waar we het in het blog van vorig jaar over hadden, is een van de projecten die we hebben doorgeschoven naar 2022. Meer daarover later.
 • Er zullen nieuwe live sessies en webinars bijkomen om je zo goed mogelijk te helpen en ondersteunen bij je practice en het werken aan een gezonde en bewuste levensstijl.

Genoeg hele leuke dingen dus!

Blijf ons volgen via de website, YouTube, social media en onze mails om op de hoogte te blijven van al het nieuws! Zonder jou zou er geen HWY zijn!

Nogmaals een hele warme en grote BEDANKT dat je ons volgt en onderdeel bent van de HWY tribe!

We zien je op de mat in 2022!

Namasté 🙏

Rolf & Mel

PS: Wat zou jij van ons willen zien in de toekomst!

Dat wij een visie, dromen en plannen hebben voor HWY is duidelijk. Maar we horen heel erg graag jouw input. Want uiteindelijk is HWY er voor jou!

Dus wat zou je graag van ons zien in de toekomst? Waar heb je het meeste behoefte aan? Hoe kunnen we jou het beste helpen?

Is er iets? Laat het ons dan alsjeblieft weten, want we lezen elke mail en waarderen alle input. Wat je met ons deelt bepaalt mede welke richting we opgaan met HWY.

Dus…

Dit is je kans!

Deel het met ons in de reacties onder dit bericht of zet het lekker op de mail! Dat waarderen we enorm!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

6 Responses

 1. Inge Brunello

  Beste Rolf en Mel,

  Echt een topblog. Dank u.
  Ik ben al heel blij hoe HWY nu is, jullie bieden al heel veel aan. Voor elk wat wils.

  Misschien nog wat hatha vinyasa lessen, conditionele yoga lessen en wat meer variatie aan savasana.
  Dank om dat eens te willen bekijken

  1. Stephanie van der Linden

   Hi Inge,

   Bedankt voor je mooie reactie. Fijn om te horen dat je blij bent met hoe HWY nu is.
   We nemen je suggesties mee in het maken van nieuwe video´s, bedankt.

   Fijne dagen.

   Groetjes,
   Stephanie

   Happy with Yoga

 2. Inge Brunello

  Beste Rolf en Mel,

  Wat ik soms mis is dat het antwoord op een email niet meer persoonlijk van jullie is. Het was veel informatiever en uitgebreider bij jullie persoonlijk

 3. nancy

  Dag Rolf en Mel,

  Jullie zijn al zo, zo ongeloofelijk goed bezig, maar ik kan me ook wel vinden in de reactie van Inge. Ik begrijp echt heel goed hoe tijdrovend het kan zijn om mails te beantwoorden. Langs de andere kant is de appreciatie daarvoor torenhoog, ook al wordt dit misschien niet altijd genoeg onder de aandacht gebracht.

  Bij algemene vragen is dit natuurlijk veel minder erg, maar als ik een mail stuur met een persoonlijke boodschap naar jullie twee, dan vind ik het toch altijd jammer dat er dan een antwoord komt van iemand onbekend. Dan voel ik altijd iets van een teleurstelling…en twijfel ook of die mail wel tot bij jullie geraakt is?

 4. Rolf

  Hi Inge en Nancy! Dank voor jullie reacties! We begrijpen het jullie punt over de persoonlijke reacties heel erg goed. Fijn dat jullie dit aankaarten! 🙂 Laat ik allereerst zeggen dat we iedere mail wel lezen. Dus jullie persoonlijke berichten worden altijd gewoon door ons gelezen.

  Het is voor ons echter onmogelijk om op iedere mail een uitgebreid en persoonlijk antwoord te geven. We zouden dan bijna de hele dag mails aan het beantwoorden zijn, waardoor we aan niets anders meer toe zouden komen. Vandaar dat we dit jaar gebouwd hebben aan ons team die dit voor een gedeelte op zich heeft genomen. Alle inhoudelijke vragen die niet door ons team beantwoord kunnen worden komen bij ons terecht. En alle persoonlijke berichten lezen wij dus ook. 🙂

  Ik hoop dat jullie dit begrijpen en inzien dat we hierdoor in staat zijn om meer mooie cursussen en lessen te maken voor jullie!

  Ik wens jullie alvast een heel mooi 2022!

  Groetjes,

  Rolf

 5. Nancy

  Hoi Rolf,

  Dankjewel voor je antwoord! En megatof dat jullie de persoonlijke berichten toch lezen! Dat is heel veel waard!

  Grtz,

  Nancy

Laat een reactie achter