Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

23 dec 2015

Het beste van Happy with Yoga in 2015

/
Geplaatst door
/
Comments7

2015 loopt op zijn eind en wij vinden het altijd leuk en nuttig(!) om terug te blikken op het afgelopen jaar.

Vorig jaar hebben we dit ook gedaan en de meest gelezen artikelen en persoonlijke hoogtepunten van 2014 uitgelicht.

We zetten deze traditie in 2015 gewoon voort. Leuk om te lezen voor wanneer je benieuwd bent hoe het er achter de schermen bij Happy with Yoga aan toe gaat!

Vorig jaar schreef Mel deze terugblik, nu ik (Rolf).

Onze persoonlijke hoogtepunten

1. Een nieuwe website

Eén van de absolute hoogte punten van dit jaar is de nieuwe website en het nieuwe logo wat we dit jaar in maart hebben gekregen. Een veel frissere uitstraling en een toegankelijkere website.

2. Yoga Stap voor Stap

Een ander hoogtepunt is het online zetten van onze online Yogacursus voor beginners; Yoga Stap voor Stap.

We hebben de laatste jaren gemerkt dat veel mensen liever thuis beginnen met Yoga, maar door de vele verschillende soorten Yoga weten ze niet precies hoe en wat ze moeten doen.

Ook blijkt het voor veel mensen toch nog een grote stap om een Yogaschool binnen te stappen. En wanneer ze dit toch besluiten te doen, dan is er vaak geen aparte beginnersles, omdat de Yogascholen daar te klein voor zijn. Vaak bieden alleen hele grote Yogascholen beginnerscursussen aan.

De Yogadocenten kunnen hier weinig aan doen, want voor een compleet beginnersuur is vaak te weinig animo. Je komt dus vaak in een les terecht met mensen die al veel langer aan Yoga doen, en dit is ongemakkelijk. Hierdoor mis je dus ook een bepaalde basis.

Dit heeft ons aan het denken gezet en de uitkomst is Yoga Stap voor Stap. Voor de prijs van 5 á 6 fysieke lessen bij een Yogaschool, krijg je toegang tot 9 online lessen die je zo vaak kunt terugkijken als je zelf wilt.

Alle basishoudingen worden nauwkeurig uitgelegd en je maakt dus op je eigen tempo en in je eigen omgeving kennis met de basis van Yoga. Ook zitten er een aantal bonusvideo’s bij waarin je wat leert over onder andere de Yogafilosofie en de ademhaling.

Of je nu uiteindelijk lessen bij een Yogaschool wilt gaan volgen, of thuis Yoga wilt blijven doen, Yoga Stap voor Stap geeft je een goede basis.

We zijn erg trots op dit programma, omdat we weten dat we Yoga op deze manier toegankelijk maken voor veel meer mensen.

Yoga voor beginners

3. Mindfulness voor het Dagelijkse leven – Hoe ga je van Chaotisch en Gestresst naar Rustig en Gelukkig?

Naast de lancering van de Yogacursus hebben we ook een online Mindfulness cursus gelanceerd.

Mindfulness is een hele goede aanvulling op Yoga en wijzelf hebben hier de afgelopen jaren ontzettend veel baat bij gehad.

Het leek ons een goed idee om alles wat wij zelf geleerd hadden te bundelen in een online cursus die voor iedereen toegankelijk is. Het resultaat is de cursus:

Mindfulness voor het Dagelijkse leven – Hoe ga je van Chaotisch en Gestresst naar Rustig en Gelukkig?

Blijkbaar hadden veel mensen hier behoefte aan, want in de eerste paar dagen schreven ruim 100 mensen zich in voor de cursus. Ook hier zijn we ontzettend trots op :-).

Mindfulness

4. Yoga & Mindfulness dag

We krijgen op onze websites bezoekers vanuit heel Nederland en België. Ontzettend gaaf natuurlijk, maar voor sommige mensen wel een beetje ver uit de richting. We gegeven onze normale lessen namelijk gewoon in Maassluis (vlak bij Rotterdam).

Dit is waarom we besloten hadden om in November een Yoga & Mindfulnessdag te organiseren. Een hele dag maakt een iets langere reistijd enigszins overbrugbaar en de moeite waard.

Ook dit was in onze ogen absoluut hoogtepunt. We hebben die dag leuke mensen ontmoet uit onder andere Eindhoven, Noordwijk, Rotterdam, Den-Haag en natuurlijk gewoon ons eigen Maassluis.

We gaan dit in 2016 zeker vaker doen, maar daarover later in deze blog meer!

Yoga & Mindfulness dag Happy with Yoga

5. Onze reguliere lessen

Ook tijdens onze reguliere lessen hebben we dit jaar weer kennis mogen maken met heel veel nieuwe Superyogi’s. Iets wat we ontzettend leuk vinden en waar we MEGA dankbaar voor zijn!

Wat zijn de meest gelezen blogs?

Ook dit jaar zijn er weer bijna 100 nieuwe blogs op de website geplaatst. Jullie zijn vast benieuwd naar de blogs die in 2015 het meest gelezen zijn?

Dit zijn ze. Ik heb de blogs opgedeeld in vier thema’s Yoga, Mindfulness & Meditatie, Lifestyle en gastblogs.

De meest gelezen blogs over Yoga

Chakra uitleg – Een niet zweverige handleiding

Wat is Yoga? Een complete handleiding

Yama’s en Niyama’s – Yoga als je van je mat af stapt

Is de Manduka Yogamat een aanrader?

Beginnen met Yoga – Waar start ik?

De meest gelezen blogs over Mindfulness & Meditatie

3 Meditatie oefeningen voor beginners

11 wetenschappelijk bewezen voordelen van Mindfulness

Hoe te mediteren? Een korte handleiding

Stoppen met zorgen maken – 22 simpele gewoontes

16 tips om te leven in het hier en nu

De meest gelezen blogs over Lifestyle

11 tips voor vroeg opstaan, zelfs als je een nachtuiltje bent

23 gewoontes voor een leven vol persoonlijke groei

Helpt de Backjoy bij een comfortabele zithouding?

8 Ayurvedische ochtend rituelen voor een superdag!

De meest gelezen gastblogs

Oil pulling; Wat is dat? (Susanne)

Wat is stilte? (Monique)

Loslaten: Hoe doe je dat? (Susanne)

Waarom Yoga nog meer is dan bewegen en ontspannen? (Sabine)

Je Yogamat als spiegel voor hoe je in het leven staat (Susanne)

Druk en lekker bezig (Monique)

Huis, tuin en keuken Yoga voor drukke moeders (en vaders!) (Susanne)

Wat cijfertjes van 2015

Zoals hierboven al aangegeven staat zijn er bijna 100 nieuwe artikelen bijgekomen op de site.

Onze Facebook pagina is gegroeid van 714 likes naar 2372 (op het moment van schrijven).

In 2014 kwamen er in totaal 49.000 unieke bezoekers op de site. In 2015 is dit gegroeid naar bijna 200.000 unieke bezoekers.

Aan het einde van de zomer in 2014 zijn we ons YouTube kanaal Yoga gestart. Eind 2014 hadden 50 mensen zich geabonneerd op het kanaal. In 2015 is dit gegroeid naar 621 abonnees (op het moment van schrijven). De best bekeken video’s zijn ‘De zonnegroet’, ‘Yoga oefeningen voor beginners’ & ‘Ochtend Yoga’.

Zoals jullie misschien weten kan je ons gratis Ebook downloaden met praktische tips voor Yoga in het dagelijkse leven. In 2015 is het Ebook meer dan 8000 keer gedownload.

Kortom, het was hard werken, maar wel ontzettend leuk om te doen! Steeds meer mensen beginnen Yoga & Mindfulness te ontdekken en dat vinden wij leuk!

We zijn SUPER dankbaar voor iedereen die onze website bezoekt, ons volgt op Facebook, YouTube, Twitter of Instagram, onze emails leest en natuurlijk voor de mensen die meedoen met zowel onze offline als online cursussen en workshops!

Jullie zijn Awesome! En dat meen ik echt!

Bedankt!

Rolf en Melanie Happy with Yoga

2016……?

Ook in 2016 staan er weer veel mooie nieuwe plannen op de agenda. Te beginnen met sowieso een hoogtepunt….

…Op 30 december reizen we namelijk af naar Zuid-Oost Azië om op 9 januari een nieuwe Yogaopleiding te volgen in Cambodja! 🙂

We hebben hier SUPERSUPER veel zin in! De opleiding is een vervolg op onze huidige opleiding en duurt 4/5 weken.

Uiteraard gaan we jullie op de hoogte houden van dit avontuur en gaan we alles wat we leren ook weer met jullie delen. Dus hou je mailbox / Facebook / de website en andere manieren waarop je ons volgt, goed in de gaten!

Daarnaast hebben we hele toffe plannen voor nieuwe online cursussen (nee, gaan we niet verklappen 😉 ).

En mailen, Facebooken en Twitteren is leuk, maar elkaar in het echt ontmoeten is natuurlijk nog veel leuker! Wat we in 2016 dus zeker meer gaan doen is dagen, workshops en misschien ook wel hele weekenden organiseren op verschillende plekken door Nederland (en misschien ook wel België…who knows!)

Geen Happy with Yoga zonder jouw input….!

Ondanks dat we zelf al mooie plannen hebben gemaakt, vinden we het ook ontzettend belangrijk om jouw mening te horen.

Dus…..

Wat zou jij in 2016 (en verder) graag van ons willen zien? Voel je vrij om aan te geven waar je behoefte aan hebt, wat je leuk vindt, of dingen waar je juist mee worstelt.

Echt waar…Alles mag, bijvoorbeeld:

 • Blog onderwerpen
 • YouTube filmpjes
 • Online cursussen
 • Offline cursussen / workshops
 • Dingen waar je op dit moment mee worstelt

Laat het ons weten in de reacties hieronder of stuur ons een mailtje, zodat we hier met onze plannen rekening mee kunnen houden!

We doen dit samen en we helpen jou graag!

Op een FAN-TAS-TISCH 2016!

Namasté

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

7 Responses

 1. Roxane van Kempen

  Wow, super om te lezen! Ontzettend inspirerend en tof dat je jullie successen op deze manier deelt Rolf. Ik kijk er naar uit om jullie een keer in het echt te ontmoeten 🙂

 2. Hans jongmans

  Hoi Rolf en Melanie
  Wat ben ik blij met jullie. Leuk om te lezen. Wat mezelf betreft ervaar ik alles als positief. Ondanks wat beperkingen ben ik fitter. Hou ik mijn ademhaling in de gaten. Sta positiever in het leven. Kortom blij dat ik (als man ) deze stap heb durven zetten. Want dat is nogal wat hoor als je zegt dat je aan Yoga doe. Maar ik vindt het wel leuk hoor die reacties. Kortom erg blij met jullie. Geniet ervan in Cambodja en kom geïnspireerd terug. Namaste

  1. Rolf

   Hoi Hans,

   Goed om te horen zeg! We hebben allemaal onze beperkingen, dus daar is niets vreemd aan. Toen ik net begon met Yoga durfde ik het ook niet tegen m’n vrienden te zeggen, maar eigenlijk vinden ze het nu (denk ik) best tof. Veel mensen hebben jammergenoeg een bepaald beeld van Yoga, wat vaak niet klopt. En ook al vinden m’n vrienden het niet oke, ik weet dat ik het voor mezelf doe en er heel veel baat bij heb. Dat is genoeg voor mij.

   Super dat je het hele jaar al lessen volgt! Tot over een paar maandjes!

   Namasté

 3. Lydia

  Hoi Rolf en Melanie,

  Leuk om te lezen wat jullie hoogtepunten uit 2015 waren! Ik vind het leuk om jullie blogs te lezen en kijk uit naar wat er dit jaar volgt. Veel plezier in Cambodja!

  Groetjes, Lydia

  1. Melanie

   Hoi Lydia,

   Dankjewel! Wat leuk om te horen dat je ons graag volgt, daar worden we heel blij van!
   We hopen dat je dat nog heel lang blijft doen :-).

   Namasté

Laat een reactie achter