Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

14 apr 2021

Meer zelfvertrouwen krijgen door Yoga – hoe werkt dat precies?

/
Geplaatst door
/
Comments0

Meer zelfvertrouwen krijgen willen we allemaal graag. Je voelt je hierdoor namelijk fijner waardoor je kijk op het leven vaak een stuk positiever wordt en je lekkerder in je vel zit.

Maar wist je ook al dat Yoga je daarbij kan helpen?

Yoga wordt vaak geassocieerd met je lichaam en de voordelen van yoga voor je lichaam. Dit is natuurlijk hartstikke fijn, maar er is nog meer wat yoga jou kan bieden. Yoga is namelijk niet alleen goed voor je lichaam, maar ook erg goed voor je mindset en zelfvertrouwen.

Ben je benieuwd hoe het kan dat yoga je meer zelfvertrouwen geeft en een positievere mindset? Lees dan lekker verder! Je komt in dit blog onder andere te weten:

  • Welke invloed Yoga heeft op je mindset
  • Hoe Yoga positieve energie opwekt 
  • Op welke manier Yoga stress verlicht
  • Hoe je meer zelfvertrouwen krijgt door te practicen

En nog veel meer!

meer zelfvertrouwen krijgen

Meer zelfvertrouwen krijgen door Yoga

We weten dat yoga een positieve invloed heeft op het lichaam, je krijgt bijvoorbeeld lossere spieren en je warmt je lichaam op een natuurlijke manier op door gecontroleerde bewegingen.

Daarbij is het ook nog eens goed voor je gezondheid en kun je er zelfs vetverbranding mee stimuleren.

Nu rest alleen nog de vraag wat de invloed van yoga is op je mindset? Hoe kun je dus meer zelfvertrouwen krijgen door Yoga?

1. Meer positieve energie

Dit heeft meerdere kanten, zo kun je door yoga te beoefenen energieker worden. Ik legde net al uit dat yoga kan worden bedoelt als een soort warming-up voor je lichaam.

Hierbij wordt op een ontspannen, maar toch ook actieve manier je lichaam aangezet tot actie en dat creëert energie.

Deze energie neem je dan voor de rest van de dag mee. Doordat het een mix is van ontspanning en actie is het ook nog eens een fijn energiek gevoel. Het voelt of dat je alles onder controle hebt en dat je alles aan kunt.

Misschien dat dit niet tijdens je eerste practice gebeurt, maar veel mensen die het al langer toepassen krijgen toch echt dat gevoel. Het gevoel dat je alles aankunt!

2. Yoga als stressverlichter

Yoga geeft dus een gevoel dat je alles aankunt en onder controle hebt. Dit gevoel van alles onder controle hebben wordt versterkt doordat je met je yoga ook je stress vermindert.

Met yoga ben je namelijk bewust bezig met lichaam en geest, en probeer je daar een goede balans in te vinden.

Door yoga toe te passen kun je dingen rustig analyseren en proberen in een ander daglicht te plaatsen. Je bent namelijk bewust bezig met je geest of mindset.

In de video hieronder geeft Rolf je 6 ontspanningsoefeningen tegen stress!

Je kunt hierdoor stressvolle situaties verschillende bekijken en wellicht de pijnpunten uit deze situaties neutraliseren. Hierbij geldt wel, oefening baart kunst.

3. Meer zelfvertrouwen krijgen door te practicen

Wat natuurlijk iedereen een goed gevoel geeft, is het bezig zijn met het lichaam. Een Yogapractice is een reeks van oefeningen die je spieren flink aan het werk zetten.

Hoewel Yoga misschien niet even zwaar is als een zware workout in de sportschool, is het wel degelijk goed voor je en vaak zelfs beter.

Je gebruikt je lichaam namelijk op een bewuste en voorzichtige wijze waarbij je grenzen opzoekt maar niet overschrijdt.

Dit en het feit dat je het gevoel hebt dat je bewuster en gezonder bezig bent, maakt dat yoga een positieve invloed heeft op je zelfvertrouwen. Je hebt gevoel dat je meer controle hebt over je lichaam en je daardoor goed bezig bent. Dit straal je vervolgens uit in je zelfvertrouwen. Het beoefenen van yoga is namelijk ook zeker iets om trots op te zijn!

Wil je graag meer zelfvertrouwen krijgen? Bezoeken dan zeker eens mijn website waar ik je graag op weg help met het krijgen van meer zelfvertrouwen!


Dit is een gastblog van Ralph Siebers van zelfvertrouwen.com

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter