Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

28 dec 2016

Het beste van Happy with Yoga in 2016

/
Geplaatst door
/
Comments8

Hey Yogi!

In dit blog willen we je meenemen tijdens een overzicht van het afgelopen jaar. We vinden het zelf ontzettend waardevol om af en toe even terug te blikken en te kijken waarvandaan we gekomen zijn. En natuurlijk om te kijken of we nog op koers liggen voor de toekomst. Het einde van het jaar is daar altijd een perfect moment voor.

Afgelopen twee jaar hebben we dit ook gedaan, dus als je benieuwd bent naar ons overzicht van 2014 en 2015 kun je die hier lezen.

Ook vinden we het gewoon leuk om je een kijkje achter de schermen te geven. Want Happy with Yoga is niet alleen van ons, maar van iedereen die meer wil leren over Yoga, meditatie Mindfulness en alles daaromheen.

Het is een lange blogpost geworden, dus pak er even wat te drinken en en healthy snack bij! Maar zeker de moeite waard om te lezen!

Goed, tijd om te starten. Lees je mee?

het beste van happy with yoga in 2016

Yoga trainingen en reizen

Je zou misschien denken en reizen en Yoga trainingen onder een apart kopje horen, maar veel van de reizen die we dit jaar gemaakt hebben, hebben met Yoga te maken gehad, dus daarom staan ze onder hetzelfde kopje.

In totaal zijn we in 2016 bijna 5 maanden ‘on the road’ geweest.

300 hour Intensive Yoga Teacher Training – Cambodja

Aan het einde van 2015 zijn we richting Singapore gevlogen om daar het nieuwe jaar in te gaan. Een aantal dagen daarna vlogen we naar Cambodja om daar onze 300 hour Intensive Yoga Teacher Training te volgen bij Zuna Yoga. Dit is het vervolg van onze 200 hour Teacher Training die we eerder bij Zuna Yoga in Bali hadden gevolgd.

Omdat we eerder de 200 uur training bij Zuna Yoga hadden gevolgd, wisten we dat de 300 uur training goed zou zijn en dat dit de perfecte volgende stap voor ons was.

We horen regelmatig verhalen van Yogi’s over Yoga Teacher trainingen die niet helemaal waren wat ze er van verwacht hadden. We zijn daarom ook ontzettend dankbaar dat we bij Zuna Yoga terecht zijn gekomen.

Na de training van een maand hebben we nog drie weken door Cambodja getrokken en prachtige dingen gezien.

uitzicht over yoga retreatcentrum

Yin Yoga teacher training – Nederland

Bijna meteen toen we terug waren in Nederland is Mel een Yin Yoga Teacher Training gestart in Amsterdam.

Hoewel Mel het gevoel had dat ze na het afronden van de opleiding nog niet alle Yin puzzelstukjes op hun plaats had liggen, konden we gelukkig met onze kennis uit vorige trainingen deze puzzelstukjes wel goed in elkaar passen en alle nuttige informatie over Yin Yoga er uithalen en toepassen.

Instructeurstraject Wim Hof Methode – Nederland / Polen

Terwijl Mel startte met de Yin Yoga opleiding, ben ik gestart met het instructeurstraject van de Wim Hof Methode.

Veel van de elementen van de WHM sluiten goed aan op de Yoga filosofie en levensstijl, dus het instructeurstraject volgen was een logische keuze voor me.

Inmiddels heb ik twee weekenden achter de rug en ga ik begin januari een week naar Polen om het traject te voltooien.

Wim Hof methode Polen

Yoga Teacher Training in Bali / Gili eilanden

Terwijl we nog volop bezig waren in Nederland met onze nieuwe trainingen en nog maar net terug uit Cambodja, kregen we contact met Zuna Yoga over het assisteren tijdens de Yoga teacher trainingen van juli in Bali.

De Yoga Teacher Trainingen zijn zeker in de zomer vaak erg vol, en wat extra handen zouden heel erg welkom zijn. Natuurlijk zeiden we meteen ja.

Mel was assistent docent bij de 200 uur Yoga teacher training op Gili Meno. En ikzelf heb geholpen met het geven van de 300 training in Ubud (Bali).

*Mocht je zelf ooit een training bij Zuna Yoga willen volgen, stuur ons dan even een mailtje. Dan kunnen we je wat meer info geven over de training en misschien wel een klein beetje korting voor je regelen. 🙂

SUP Yoga Teacher Training

Na de Yoga Teacher Training zijn we nog een maand op Bali gebleven om onder andere een SUP Yoga Teacher Training te volgen.

Ongeveer een jaar eerder hadden we voor het eerst kennis met SUP Yoga gemaakt en dat beviel ontzettend goed. Het is een hele andere ervaring dan in een studio op een gewone Yogamat staan.

Inmiddels hebben we ook de eerste SUP Yoga workshops gegeven wat ontzettend leuk was om te doen. Aankomende lente en zomer gaan we zeker weer nieuwe SUP Yoga workshops inplannen. Hou hiervoor de website en Facebook in de gaten.

sup yoga teacher training

Canada en Amerika

Een groot gedeelte van deze blogpost is geschreven tijdens onze reis in de VS en Canada. We zijn hier geweest voor een nieuw Yoga project waar we mee bezig zijn. Wat we precies aan het doen zijn verklappen we nog niet, maar you will like it! 🙂

yoga in canada en de vs

Online Yoga

In 2015 hebben we onze online Yogacursus voor beginners gelanceerd en een aantal maanden later onze online Mindfulness cursus.

Direct bij de lancering hebben heel veel enthousiaste mensen zich aangemeld en ook in 2016 hebben ontzettend veel mensen meegedaan aan de cursussen.

Wij vinden dat Yoga toegankelijk moet zijn voor iedereen, en door de toegankelijkheid van online Yoga en Mindfulness krijgen zo veel mensen de kans om op hun eigen tempo Yoga en Mindfulness te volgen op momenten dat het voor hun uitkomt.

Online Yoga Nidra programma

Een nieuw online programma wat we dit jaar live hebben gezet is ons Yoga Nidra programma. Yoga Nidra is een vrij onbekende vorm van Yoga, maar er zitten ontzettend veel voordelen aan.

Omdat bij deze Yogavorm geen fysieke inspanning nodig is, is deze vorm van Yoga letterlijk voor iedereen toegankelijk. Dit is ook de reden waarom wij er zelf heel enthousiast over zijn.

Niet iedereen is door fysieke beperkingen in staat om elke vorm van Yoga te doen. Met Yoga Nidra kun je wel een groot gedeelte van de voordelen van Yoga ervaren, zonder dat je je fysiek inspant.

Yoga Nidra

Mislukte Yoga Challenge

Ja, er mislukt ook wel eens iets bij ons. En omdat we graag open en eerlijk willen zijn, delen we ook dat met je.

Vanuit onze bestaande online cursussen vragen veel mensen naar een vervolg. Hier zijn we natuurlijk ontzettend blij mee, en veel Yogi’s zien we bijvoorbeeld regelmatig terug in onze workshops die we door heel Nederland en België geven.

Maar niet iedereen wil naar een workshop komen, en dat is prima. Daarom hadden we het idee om een online Yoga Challenge te maken. Veel tijd en energie hebben we gestoken in het opnemen van de challenge en het maken van de online omgeving.

Helaas kwamen we er bij het editten van de beelden achter dat het geluid van de lessen niet goed was. Helaas konden we dus alle beelden in de prullenbak gooien. En mede door ons drukke reisschema hadden we niet direct tijd om nieuwe beelden te maken.

Een mislukt project dus. Maar we weten inmiddels dat we hier niet te lang over moeten treuren. We hebben onze lessen geleerd en weer vooruit gekeken. Er gaan in de toekomst zeker nog meer dingen mislukken en dat is oké. Zolang we er maar niet in blijven hangen en onze lessen blijven leren. We beloven trouwens dat de Yoga Challenge er zeker nog gaat komen! Eventjes geduld nog! 😉

Yoga Workshops

Hoewel online Yoga ontzettend leuk en nuttig is, vinden we het natuurlijk ook ontzettend leuk om andere Yogi’s te ontmoeten en te leren kennen. Met een groeiende Happy with Yoga community was het voor ons een logische stap om workshops te gaan geven door het land.

In totaal hebben we in 2016 12 workshops gegeven naast de wekelijkse lessen die we gaven in de omgeving van Maassluis. Bijna iedere workshop was helemaal vol en in totaal hebben we dit jaar meer dan 350 verschillende superyogi’s in onze lessen en workshops gehad!

Iets wat we heel leuk vinden om te zien is dat sommige Yogi’s steeds vaker terugkomen naar de workshops om meer te leren en geïnspireerd te raken. We vinden dit ontzettend mooi omdat het laat zien dat veel mensen zich realiseren dat Yoga en levensstijl is en dat er ontzettend veel te ontdekken valt.

Daarnaast merken we dat een Yoga community, zowel online als offline, ontzettend helpt om te blijven leren, groeien en gemotiveerd te blijven. Niets is zo fijn als een een groep mensen om je heen hebben die je steunen en motiveren om op het juiste pad te blijven.

Ook in 2017 zullen we weer workshops op verschillende plaatsen in Nederland en België gaan geven. De eerste workshops voor januari en februari staan al weer een tijdje gepland. Kijk onder het kopje ‘workshops & events’ of er misschien voor jou een leuke workshop bij zit.

Yoga vakanties

Iets waar we ontzettend trots op zijn, zijn het Yoga weekend en de Yogavakantie die we gepland hebben. Dit is iets wat we al langere tijd wilden organiseren en eindelijk is het zover.

Het Yoga weekend naar Twente was binnen een maand helemaal volgeboekt, maar door wat wijzigingen zijn er nu nog twee plekjes vrij.

Ook over de Yogavakantie naar Portugal zijn we super enthousiast. Op het moment van schrijven hebben 9 SuperYogi’s zich al ingeschreven om samen met ons een mooie Yoga week in Portugal te beleven. Dat betekent dat er nog een paar plekjes vrij zijn op dit moment.

Wat zijn de meest gelezen blogs?

De meest gelezen blogs over Yoga

De meest gelezen blogs over Yoga houdingen

De meest gelezen blogs over Mindfulness & Meditatie

De meest gelezen blogs over Lifestyle

De populairste gastblogs

Mooiste foto’s (Onze persoonlijke favorieten)

Cambodja

Bali

Griekenland

USA

Wat cijfertjes van 2016

Nieuwe blogs

Dit jaar zijn er 108 nieuwe blogs over Yoga, Meditatie, Mindfulness en alles daaromheen op de website gekomen.

Facebook

Vorig jaar tijdens het schrijven van de terugblik op 2015 had onze Facebook pagina 2372 likes. Ook dit jaar is onze Facebook community weer flink gegroeid. Van 2372 likes is de onze Facebook pagina in 2016 gegroeid naar 6383 likes (op het moment van schrijven).

Instagram

Tot 2015 hadden we nog niet zo heel veel gedaan met Instagram. Vanaf onze reis naar Cambodja zijn we Instagram veel meer gaan gebruiken en is onze Instagram pagina van een paar honderd volgers gegroeid naar 8902 volgers (op het moment van schrijven).

YouTube

Ook hebben we dit jaar weer veel nieuwe YouTube video’s opgenomen. Met name op Bali hadden we genoeg tijd en en mooie locaties om een aantal YouTube video’s op te nemen.

Eind 2015 waren er 621 Yogi’s geabonneerd op ons YouTube kanaal. In 2016 is dit gegroeid naar 2417, wat aangeeft dat er ook thuis steeds meer mensen op de mat staan! Yes!! 🙂

De top 5 van meest populaire video’s is:

1. Yoga oefeningen voor beginners
2. De Zonnegroet stap voor stap
3. Yoga oefeningen voor de rug
4. Anti stress Yoga oefeningen
5. Yoga oefeningen voor de nek en schouders

We zijn superblij dat er steeds meer aandacht voor Yoga komt en dat wij hier ons steentje aan bij kunnen dragen. Het gaat zeker niet vanzelf, en het was ondanks de vele mooie reizen die we het afgelopen jaar hebben gemaakt ontzettend hard werken.

Toch vinden we het absoluut niet vervelend om te doen zoals je misschien al kan raden. We staan elke dag weer met ontzettend veel energie en passie op om weer aan Happy with Yoga te werken en de boodschap van Yoga te verspreiden.

We zijn SUPER dankbaar voor iedereen die ons afgelopen jaar gevolgd heeft, geliked heeft, een blog gelezen heeft, een video heeft bekeken, een reactie achter heeft gelaten of bij een van onze workshops of lessen is geweest.

Zonder jullie is er geen Happy with Yoga! Bij vooral leren, groeien, ontdekken en op de mat stappen. De wereld heeft jullie enthousiasme, energie, liefde en authenticiteit nodig.

‘Be the change you wish to see in the world.’ – Gandhi

Bedankt!

2017….?

Ook 2017 gaat weer een superjaar worden. We hebben zelf mooie plannen en natuurlijk staan er weer veel leuke workshops op de planning.

Daarnaast hebben we natuurlijk ontzettend veel zin in het Yogaweekend in februari en de Yogavakantie in Portugal in Juni.

We houden je in ieder geval op de hoogte!

Geen Happy with Yoga zonder jouw input….!

Ondanks dat we zelf al mooie plannen hebben gemaakt, vinden we het ook ontzettend belangrijk om jouw mening te horen.

Dus…..

Wat zou jij in 2017 (en verder) graag van ons willen zien? Voel je vrij om aan te geven waar je behoefte aan hebt, wat je leuk vindt, of dingen waar je juist mee worstelt.

Echt waar…Alles mag, bijvoorbeeld:

 • Blog onderwerpen
 • YouTube filmpjes
 • Online cursussen
 • Offline cursussen / workshops
 • Dingen waar je op dit moment mee worstelt

Laat het ons weten in de reacties hieronder of stuur ons een mailtje, zodat we hier met onze plannen rekening mee kunnen houden!

We doen dit samen en we helpen jou graag!

We hopen dat 2017 jouw beste jaar ooit wordt!

Namasté

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

8 Responses

 1. Marilyn

  Lieve Mel en Rolf,

  Jeetje wat hebben jullie er een bijzonder mooi jaar op zitten!
  Ik volg jullie nu al een tijdje en heb begin dit jaar mijn eerste workshop bij jullie gevold, wat er mede voor gezorgd heeft dat ik mijn vervolg stappen wil zetten in mijn yoga pad :).

  Hiervoor kan ik jullie niet genoeg bedanken, als ik mijn yoga opleiding bij jullie had kunnen volgen, had ik het gedaan!
  Blijf zeker doorgaan met wat jullie nu doen!

  Ik wens jullie het allerbeste voor 2017 en dat er weer een boel mooie dromen werkelijkheid mogen worden.
  Jullie zullen mij zeker binnenkort weer op een matje zien staan bij één van jullie workshops.

  Als laatste, wat ik graag van jullie zou willen zien in 2017, zijn eventueel meer gevorderde workshops.
  Ik baalde enorm dat ik niet bij de armbalance workshop kon zijn en zou graag meer van dit soort cursussen terug zien komen.

  Hopelijk tot snel!

  Dikke knuffel,
  Marilyn

  1. Rolf

   Bedankt voor je reactie Marilyn!

   Super dat je een aantal keer bent langs geweest bij onze workshops! Voor ons is het ontzettend genieten om je te zien stralen op de mat! Dankje daarvoor!

   We weten zeker dat het pad dat je bent ingeslagen je veel gaat bieden. Wees geduldig, nieuwsgierig en leergierig en volg je hart. 2017 wordt vast een geweldig jaar voor je!

   Wij wensen je in ieder geval het beste!

   PS: We zullen zeker kijken naar nieuwe workshops die we kunnen geven, ook voor gevorderden. De pranayama workshop en de Relax, Restore & Renew zijn trouwens toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

 2. nannette

  Lieve Mel en Rolf,

  Wat een mooie inspirerend jaar hebben jullie achter de rug. Ik volg jullie nu ongeveer een half jaar en hoop in de toekomst een keer een workshop bij jullie te volgen. Zelf ben in kundalini yoga docent en geef ik ook lessen in Emmen, maar jullie blogs en verhalen inspireren mij om mij te blijven ontwikkelen en yoga elke dag een onderdeel van mijn leven te laten zijn.

  Ik wens jullie alle goeds voor 2017!

  Lieve groet, Nannette

  1. Rolf

   Hoi Nannette,

   Bedankt voor je reactie! 2016 was zeker een heel mooi jaar voor ons. Hopelijk is dit voor jou hetzelfde geweest!

   Leuk om te horen dat we je kunnen inspireren om je nog meer met Yoga bezig te houden. En natuurlijk zouden we het leuk vinden als onze paden in 2017 een keer zouden kruisen! 🙂

   We wensen jou ook een geweldig 2017 toe!

   Groetjes,

   Rolf

 3. Melanie Verhagen

  Heey Rolf en Mel,
  Wat leuk om zo het afgelopen jaar mee terug te lezen en te ondervinden dat ik het met jullie mee beleeft heb, sinds oktober 2015 “ken” ik jullie ik had toen besloten om me serieus te gaan verdiepen in yoga en zoals ze wel wel eens zeggen “er bestaat geen toeval” kwamen jullie op mijn pad en ben de online cursus yoga voor beginners gaan volgen en zo ook een workshop al gevolgd en daarnaast nog vele uurtjes bij yoga centrum Tilburg en vele boeken erbij, Pre teachertraing van Johan noorloos heb ik bijna afgerond allemaal ontzettend leuk en vooral leerzaam in februari ga ik mee naar het yoga weekend in Drenthe en de vakantie in Portugal komt eraan, En nog steeds staat de beginnerscursus regelmatig op dan begin ik nog eens helemaal opnieuw bij les 1 en telkens leer ik bij, fysiek of mentaal. De mindfullnescursus zou ik graag nogmaals gaan doen in 2017 dat is mijn persoonlijke niet helemaal succesverhaal, maar geeft ook niet dat komt,
  Heel erg bedankt voor het afgelopen jaar, voor de inspiratie de aanmoediging en de Joy of yoga te mogen delen.
  Succes in 2017.
  Knuffel van mij. Melanie Verhagen

  1. Rolf

   Bedankt voor je reactie Melanie! Super om te horen wat je allemaal hebt gedaan en waar je allemaal mee bezig bent. Geweldig om je op de mat te zien tijdens ons workshops en Yoga vakanties! Je bent op het goede pad en de mogelijkheden gaan zich vanzelf voor je ontvouwen zolang je op het pad van je hart blijft volgen!

   Jij ook bedankt voor je inspiratie en enthousiasme en de workshops en vakanties waar je naar toe komt gaan fantastisch worden! 🙂 2017 wordt vast een prachtig jaar voor je!

   Tot snel!

 4. Monique

  Geweldig om te lezen wat jullie allemaal gedaan hebben in 2016! Ik wens jullie een fantastisch en liefdevol 2017. Ik draag daar graag weer mijn steentje aan bij.
  Hartelijke groet, Monique

Laat een reactie achter