Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

14 apr 2018

Toegevoegde suikers, hoe zit dat precies?

/
Geplaatst door
/
Comments0

Dit is een gastblog van Julia Vergeer van BeleefWatJeEet.nl


Sugar?! No thanks, I’m sweet enough!

Zondag 25 maart mocht ik aanwezig zijn bij de Happy With Yoga Experience. Wat een geweldige dag was dat. Er hing een toffe sfeer. Hele fijne energie.

Op mijn kraampje had ik de focus gelegd op suikers. Of eigenlijk beter gezegd… geen suikers. Ik had wat lekkernijen mee zonder toegevoegde suikers om te laten proeven hoe onwijs lekker dit kan zijn. En met succes want het werd (vooral de chocoballetjes) goed ontvangen.

Toegevoegde Suikers

Mijn doel is om zoveel mogelijk mensen bewust te maken van suikers. De suikers in producten waarvan we denken dat ze gezond zijn. Vandaar ook mijn bord met de suikers die in drinken zit.

Want wist je dat er nog nooit zoveel diabetes type 2 is voorgekomen bij jong volwassenen!? Van oorsprong een ouderdomsziekte. En dat komt mede door wat zij drinken de hele dag door.

Het is natuurlijk niet erg om af en toe eens iets te drinken of te eten waar suikers in zit maar doe het bewust. Maak bewust de keuze en weet ook wat het met je lichaam doet! Zie mijn vorige blog over suiker

Maar veel liever wil ik zeggen; leer genieten zonder suiker! Je lichaam heeft 4 weken nodig om ‘af te kicken’ van suiker. Eet in die periode dan ook echt geen suikers. Ook geen zoetstof of vervangers.

Het beste werkt om Cold Turkey af te kicken. Ik heb hier een ‘crisisplan’ voor je als ineens wel die zoetbehoefte opkomt.

Suikerdetox;

 • Drink veel groene thee
 • Poets je tanden
 • Maak een groene smoothie of neem een grapefruit (deze neemt de suikerbehoefte weg)
 • Ga lekker naar buiten voor een wandeling, kom in beweging. Of stap op je Yogamat natuurlijk
 • Zoek afleiding, bel iemand of ga een goed boek lezen
 • Eet gezonde vetten, avocado, zalm, noten. Deze zorgen er ook voor dat de suikerbehoefte afneemt

Als je dan de 4 weken door bent kun je best daarna eens iets zoets eten. Als je het maar bewust doet en het dus echt beleefd!

Toegevoegde Suikers

Recept chocoladeballetjes!

Ik heb hier het recept van de chocoladeballetjes. Deze zijn echt super lekker en dus ook nog oké om (af en toe) te eten, maar zie ze echt als een traktatie.

Doordat er kokosolie en cacao inzit verlaagt het je bloedsuikerspiegel en zo hou je die dus mooi stabiel!

Wat heb je nodig?

 • 200 gram dadels (zonder pit)
 • 100 gram verschillende noten (ongebrand)
 • 50 gram kokosolie
 • 2 el rauwe cacao
 • kokosrasp

Hoe maak je het?

Doe de noten, kokosolie en de cacao in de keukenmachine of blender en mix alles fijn. Doe er vervolgens de dadels bij en mix nog een keer goed. Schep dit alles in een kom en zet 10 min in de koelkast.

Maak er balletjes van en rol ze door de kokosrasp en leg ze een uur in de koelkast. Daarna zijn ze ready to eat. Jammie! Gezonde snacks zoals ik deze in een van mijn andere blogs beschreef, kunnen dus ook echt een traktatie kunnen zijn.

Focus op wat je allemaal wel mag eten en zie je voeding als een soort van benzine voor je lichaam. Geef je lichaam zoveel mogelijk goede, gezonde benzine. En.. Geniet van je eten!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter