Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

27 dec 2017

Het beste van Happy with Yoga in 2017

/
Geplaatst door
/
Comments3

2017 is (almost) a wrap!

In dit blog willen je meenemen tijdens een reis door al onze hoogte- en dieptepunten van 2017.

 • Wat hebben we gedaan?
 • Wat ging er goed en wat ging er fout?
 • Wat hebben we geleerd?
 • Waar zijn we heen geweest?

En ook niet onbelangrijk… een sneak preview van 2018!

Mel en ik vinden het belangrijk om transparant te zijn over de dingen die we doen. Happy with Yoga is namelijk niet alleen van ons, maar het is van iedereen die enthousiast is over Yoga en de lifestyle daaromheen.

Deze jaarlijkse terugblik begint inmiddels een heuse traditie te worden. Als je benieuwd bent naar de overzichten van de afgelopen jaren, kan je die van 2014, 2015 en 2016 hier lezen.

2017 is voor ons een Big year geweest wat volledig in het teken stond van verbinding. Niet eerder hebben we zoveel mensen mogen verwelkomen in onze online cursussen, de workshops, weekend retreats en Yoga vakanties.

We hebben ontzettend veel mooie mensen ontmoet en vrienden gemaakt. Een van onze belangrijkste lessen uit 2017 is dan ook dat dit is waar het om gaat. Verbinding, liefde en betekenisvolle relaties. We doen dit niet alleen, maar samen. Wat er ook gebeurt, als je mensen om je heen hebt die om je geven, kom je altijd weer op je pootjes terecht. Deze verbinding staat bij ons op nummer één en dit is het allerbelangrijkste. Dit zal in 2018 ook zo blijven.

Anyway, tijd voor een kijkje achter de schermen! Lees je mee?

Het-beste-van-Happy-with-Yoga-in-2017

Yoga trainingen en reizen

Hoogstwaarschijnlijk weet je wel dat Mel en ik veel op reis zijn. Ook dit jaar zijn we weer ongeveer zes maanden van het jaar in het buitenland geweest. Dat klinkt heel jaloersmakend, en we genieten er enorm van, maar het is niet zo dat we tijdens al dat reizen op het strand cocktails liggen te drinken. Ik lieg niet als ik zeg dat we 90 procent van de tijd dat we reizen gewoon aan het werk zijn.

Hieronder een overzichtje van de belangrijkste reizen die we in 2017 gemaakt hebben.

Roadtrippen door Frankrijk, Spanje & Portugal

In Maart en April hebben we vier weken met een camper door Frankrijk, Spanje en Portugal getrokken. Belangrijkste doel was het zoeken en bekijken van retreat locaties voor de Yoga reizen die we organiseren. Wanneer we ergens met een groep mensen heen gaan, willen we zeker weten dat de sfeer goed is en dat er niets ontbreekt om de reis geweldig en de ervaring super te maken.

Bali, Gili’s & Vietnam

Ook dit jaar zijn we, net als in 2016, weer door Zuna Yoga uitgenodigd om hen te komen assisteren tijdens hun Yoga Teacher Trainingen op Bali en de Gili eilanden. We hebben inmiddels redelijk wat ervaring met verschillende trainingen, maar de opleidingen van Zuna blijven veruit onze favoriet. We zijn nog geen opleidingen tegen gekomen die zo de diepte ingaan als deze. We begonnen beide op Gili Meno waar we samen een groot gedeelte van de lessen en workshops voor onze rekening namen tijdens de 200 uur opleiding.

Halverwege de 200 uur training vertrok ik (Rolf) richting Bali om bij de tweede helft van de 300 uur training te assisteren.

Na de trainingen zijn we nog een paar weken op Bali blijven hangen om in deze inspirerende omgeving te werken, te genieten van gezond eten, veel aan onze eigen practice te werken en nieuwe delen van het eiland te verkennen. Ook zijn we tussendoor twee weken naar Vietnam gereisd om dit prachtige land te ontdekken.

Mocht je ook ooit een training bij Zuna Yoga willen volgen, laat het ons dan weten dan kunnen we je misschien op weg helpen! Tijdens de trainingen dat wij er waren, waren er ook een aantal leuke Nederlandse Yogi’s aanwezig!

Omdat we inmiddels bij redelijk wat internationale trainingen en retreats aanwezig zijn geweest, hebben we vriendschappen gesloten met Yogi’s van over de hele wereld. Waar we ook heen gaan, er is altijd wel iemand in de buurt met wie we kunnen meeten of die ons aanbevelingen kan geven voor goede Yoga studio’s en leuke healthy restaurantjes!

Mel in Bali

Chicago & Colorado

In November en December zijn we, net als vorig jaar, afgereisd naar de VS. Om te beginnen zijn we vijf dagen in Chicago geweest voor een weekend training van een van onze favoriete Yogadocenten.

Vervolgens zijn we doorgereisd naar Colorado om daar een aantal weken ongestoord te kunnen werken aan een aantal nieuwe projecten. Wat dit is kunnen we nog niet verklappen, maar jullie gaan hier het komende jaar zeker meer over horen.

Daarnaast hebben we hier ontzettend genoten van de bergen, de natuur, het wildlife en de rust. Iedere ochtend stonden we op en begonnen we de dag met een lekkere lange practice.

Ook hadden we een aantal toffe meetups met – Scott Carney, auteur van het boek What doesn’t kill us‘ / ‘Oerkracht, Phil White, auteur van het boek Unplugged en deden we een Wim Hof ademhalingsworkshop bij Elizabeth Lee in Denver.

Allemaal mensen die met de Wim Hof Methode en/of Yoga bezig zijn. Tof om te zien is dat de ’taal’ die we met elkaar spreken universeel is. Omdat je met de zelfde dingen bezig bent, is de diepe connectie en de klik er meteen.

Rolf & Scott

Online Yoga

In 2017 hadden we het plan om verschillende nieuwe online projecten online te zetten. Echter hebben deze projecten door verschillende omstandigheden wat vertraging opgelopen. Hey, niet altijd alles gaat zoals je het precies wilt. Geen reden om te stressen, geduld hebben en erin geloven dat de vertraging de mogelijkheid geeft om de projecten nog beter te maken. En dat is wat er nu aan het gebeuren is. Wat er in 2018 aankomt gaat echt heel tof worden. Stay tuned! 😉

Wel hebben we dit jaar trouwens meer mensen dan ooit mogen verwelkomen in onze bestaande online cursussen. Deze zijn tijdloos en blijven dus een ideale manier om thuis aan de slag te gaan met Yoga, meditatie en Mindfulness.

Mocht je je afvragen waar ik het over heb, het gaat om deze cursussen:

Yoga Workshops

Hoewel we het ontzettend leuk vinden dat er dagelijks nieuwe Yogi’s binnendruppelen bij onze online programma’s en lekker thuis aan de slag gaan, vinden we het net zo leuk om mensen in real-life te ontmoeten tijdens de workshops die we geven.

Dit jaar hebben we een record aantal workshops gegeven van 31 workshops, inclusief 6 volledig volgeboekte Wim Hof Methode workshops. We hebben dus ook meer enthousiaste Yogi’s dan ooit ontmoet en mogen verwelkomen tijdens deze workshops!

Ook vinden we het leuk om te zien dat er een grote groep workshop-warrriors is, die we regelmatig terugzien. Het toffe hiervan is dat deze groep Yogi’s ook thuis vaak oefent met de online cursussen. Elke keer dat we mensen terugzien, zijn ze weer gegroeid in hun practice en staan ze sterker in het leven dan ooit tevoren.

En ik denk dat dit de kracht is van de online / offline combi. Voor veel mensen is het teveel gevraagd om dagelijks naar een offline les te gaan. Ook al lukt dit soms voor even, op de lange termijn is het niet realistisch.

Toch zit er heel veel waarde in het volgen van een workshop of lessen bij een studio. Een of twee keer per week naar een fysieke les gaan, of af en toe een workshop volgen is heel waardevol en kan je practice een enorme boost geven. Maar nog belangrijker is om er dagelijks mee bezig te zijn. En dat kan juist weer goed door online aan de slag te gaan. Dus Online + offline Yoga = ???.

Yoga weekenden en vakanties

We zijn ontzettend enthousiast over de Yoga weekend retreats en vakanties die we dit jaar hebben georganiseerd. Nooit hadden we durven dromen dat dit zo goed zou gaan en dat mensen hier zo enthousiast over zouden zijn.

Hoewel ons eerste Yoga weekend reatreat begon als een experiment, is het vijfde Yoga weekend binnen een jaar tijd al weer bijna volgeboekt. Alleen voor het verdiepingsweekend in de Belgische Ardennen zijn nog een paar plekjes vrij.

Persoonlijk vinden we de Yoga weekenden ontzettend leuk om te geven, omdat je de kans krijgt en de tijd hebt om echt het dagelijkse leven even achter je te laten en de diepte in te gaan.

Dit is nog beter merkbaar tijdens een hele week. De eerste hele Yoga week die we georganiseerd hebben vond afgelopen juni plaats in Portugal. En als ik eerlijk ben mag elke week zo zijn als die week. Veel Yoga, een geweldige groep, de Portugese zon, heerlijk vers en gezond eten en een prachtig verblijf maakten deze week onvergetelijk. Bewijs hiervan is dat redelijk wat Yogi’s van deze groep zich ook weer hebben ingeschreven voor het retreat in Bali wat er bijna aankomt of de nieuwe Yoga vakantie in Portugal in 2018.

Yes, we herhalen deze week gewoon weer omdat het zo’n succes was. Lees hier meer info.

Ook hebben we natuurlijk ontzettend veel zin in het retreat in Bali, begin dit jaar! Helaas is dit retreat al een aantal maanden helemaal volgeboekt, maar wie weet herhalen we het in 2018 wel als de accommodatie bevalt…

Yoga-retreat-portugal

Sunset Yogi groepsfoto tijdens het Yogaretreat in Portugal

Happy with Yoga festival

Omdat Happy with Yoga inmiddels vier jaar bestaat en op aandringen van een aantal Yogi’s uit de community hebben we besloten om voor het eerst een mini Yoga festival te organiseren: De Happy with Yoga Experience!

Een dag lang kan je verschillende lessen volgen en kennismaken met verschillende Yogastijlen. Je kunt de hele dag lekker connecten met andere Yogi’s. En….. we hebben een aantal van onze gastbloggers uitgenodigd om een aantal lessen te verzorgen op het festival. Meer dan genoeg redenen om lekker langs te komen dus!

Lees hier meer over de Happy with Yoga Experience!

De Happy with Yoga Experience

Nieuwe Yoga Ebooks

Naast het Ebook ‘Praktische tips voor Yoga in het dagelijkse leven’ hebben we dit jaar twee nieuwe Ebooks voor je gemaakt.

Ze staan hier voor je klaar als je interesse hebt:

Wat zijn de meest gelezen blogs van 2017?

De meest gelezen blogs over Yoga

De meest gelezen blogs over Yoga houdingen

De meest gelezen blogs over Mindfulness & Meditatie

De meest gelezen blogs over Lifestyle

De populairste gastblogs

Happy with Yoga zou Happy with Yoga niet zijn zonder de gastbloggers. Ook dit jaar hebben alle gastbloggers op Happy with Yoga een ontzettend waardevolle bijdrage geleverd door maandelijks hun kennis te delen met ons. Ten opzichte van vorig jaar zijn er een aantal gastbloggers gestopt met bloggen, maar hebben zij weer ruimte gemaakt voor een aantal nieuwe bloggers die hun licht laten schijnen over onderwerpen rond de Yoga lifestyle.

Een overzicht van de populairste blogs per blogger zie je hieronder! Ook willen we van de gelegenheid gebruik maken om een diepe buiging te maken naar alle gastbloggers die met veel enthousiasme iedere maand een bijdrage leveren aan het blog. Dank-jullie-wel namens ons en de trouwe lezers uit de Happy with Yoga tribe!

Een overzicht van alle blogs vind je op onze archiefpagina.

Mooiste foto’s (Onze persoonlijke favorieten)

Wat cijfertjes van 2017

Nieuwe blogs

Dit jaar zijn er 156 nieuwe blogs over Yoga, Meditatie, Mindfulness en Lifestyle op de website gekomen. Nooit eerder plaatsten we in een jaar tijd zoveel nieuwe blogs.

Facebook

Tijdens het schrijven van de terugblik van 2016 stond te teller van de Facebook community op 6383 likes. Dit jaar hebben we een mijlpaal bereikt en is de teller over de 10.000 likes heen geschoten. Met een totaal aantal likes en volgers van 10.063 is de Happy with Yoga Facebook community groter, leuker en enthousiaster dan ooit te voren! Thanks voor al jullie likes, comments en shares op Facebook!

Instagram

Ook de Happy with Yoga Instagram community is leuker dan ooit! Dagelijks plaatsen we leuke foto’s, quotes en inspirerende berichten en via de live stories geven we regelmatig een kijkje achter de schermen tijdens onze Yoga avonturen en reizen. Dit jaar is Insta van 8902 naar 17.832 volgers geschoten! Big thanks voor iedereen die ons op Insta volgt!

YouTube

Om heel eerlijk te zijn hebben we dit jaar niet heel veel nieuwe video’s op YouTube geplaatst. Dit heeft te maken met focus en het is een bewuste keuze geweest. Zelf in balans blijven is voor ons een kernwaarde bij het runnen van Happy with Yoga. Practice what you preach. Mel en ik doen alles nog met z’n tweeën. Soms lijkt het misschien alsof er een heel team achter de website zit, maar dat is niet zo. Vanwege de focus op een aantal andere projecten is er dit jaar iets minder op YouTube verschenen. Maar dat betekent zeker niet dat ons YouTube kanaal niet meer leeft!

Sterker nog, het aantal abonnees is gegroeid van 2417 naar 5836 online Yogi’s! De video’s zijn tijdloos en blijven dus relevant. Alle video’s samen zijn inmiddels meer dan een half miljoen keer bekeken. Een totaal van 1.832.257 minuten! Dat is heel erg veel Rolf & Mel!! ?

Je kunt dus nog steeds op ons YouTube kanaal terecht voor tal van tutorials over houdingen, korte lessen en Yoga inspiratie. We beloven dat wanneer we wat van onze projecten hebben afgerond, we in de loop van 2018 de flow van YouTube video’s weer op zullen pakken!

Bedankt!

We willen je ontzettend bedanken voor het lezen van de blogs, het bekijken van de video’s en voor het feit dat je onderdeel bent van de Happy with Yoga tribe op welke manier dan ook. Of je het nu stilletjes op de achtergrond volgt, of actief bijdraagt aan de community, we waarderen het allemaal. Dus bedankt daarvoor. Zonder jou zou dit niet mogelijk zijn.

Hopelijk blijf je ons in het nieuwe jaar ook steunen, dan doen wij ons best om jou in 2018 ook weer te inspireren en te helpen tijdens de Yoga journey.

Wees geen toeschouwer van het leven, maar leef je leven volop. Iedere dag weer. De ups en de downs, het moeilijke en het makkelijke, het onbekende en het heldere…. Het is allemaal onderdeel van een prachtige reis naar de realisatie van de beste versie van jezelf en jouw mooiste leven.

2018….?

We hebben voor 2018 hele mooie plannen. Er staan nieuwe Yoga workshops, weekenden en vakanties op de planning en we hopen je hier natuurlijk te mogen verwelkomen.

Geen Happy with Yoga zonder jouw input…!

Ondanks dat we zelf al mooie plannen hebben gemaakt, vinden we het ook ontzettend belangrijk om jouw mening te horen.

Dus…..

Wat zou jij in 2018 (en verder) graag van ons willen zien? Voel je vrij om aan te geven waar je behoefte aan hebt, wat je leuk vindt, of dingen waar je juist mee worstelt.

Echt waar…Alles mag, bijvoorbeeld:

 • Blog onderwerpen
 • YouTube filmpjes
 • Online cursussen
 • Offline cursussen / workshops
 • Dingen waar je op dit moment mee worstelt

Laat het ons weten in de reacties hieronder of stuur ons een mailtje, zodat we hier met onze plannen rekening mee kunnen houden!

We doen dit samen en we helpen jou graag!

Let’s make 2018 great together!

Namasté

Mel & Rolf

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

3 Responses

 1. Muriel

  Hoi Rolf en Mel!
  Wat fantastisch om te lezen hoe jullie bezig zijn om zo bewust mogelijk alles wat jullie doen te doen. Erg inspirerend en vrolijk makend! Ook fijn dat jullie je leden daar zo bij betrekken, cool! Op de vraag waar behoefte aan is, komt er bij mij persoonlijk het antwoord omhoog dat ik het heel tof zou vinden als er een soort vervolg cursus mag komen op de online beginnerscursus. Niet dat het herhalen van deze cursus niet genoeg verdieping geeft, maar als aanvulling, verdere verdieping zou dit voor mij persoonlijk heel waardevol zijn. Wie weet?? Bedankt in ieder geval voor alles wat jullie doen, het heeft voor mij heel veel betekend het afgelopen jaar en een soort houvast geboden.. Dank daarvoor en keep up te good work!! Liefs, muriel

  1. Melanie

   Hi Muriel,

   Wat een leuk berichtje, daar worden we ontzettend blij van!
   Een vervolg zit zeker in de planning en komt misschien wel sneller dan verwacht ;-).
   We houden je op de hoogte!

   Liefs,
   Mel

   1. Muriel

    Hoi Mel,
    Dat is superfijn! Ben heel erg benieuwd en kijk ernaar uit! Fijne jaarwisseling voor jullie beiden vast!
    Liefs, muriel

Laat een reactie achter