Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

3 jul 2014

Chakra Yoga oefeningen

/
Geplaatst door
/
Comments0

Chakra Yoga oefeningen zijn oefeningen waarbij vaak verwezen wordt naar werking die ze hebben op de Chakra’s, de energiebanen in je lichaam.

Chakra Yoga is alleen geen officiële Yogavorm. Vaak wordt met Chakra Yoga dus een Yogavorm bedoelt waarbij oefeningen gebruikt worden om je Chakra’s te openen.

Er zijn veel soorten Yoga die direct effect hebben op de Chakra’s. Alleen een van de belangrijkste Yogavormen die zich hiermee bezighoudt is de Kundalini Yoga.

Chakra Yoga oefeningen en Kundalini Yoga

Kundalini Yoga kent veel Chakra Yoga oefeningen omdat deze Yogavorm twee belangrijke kenmerken heeft:

  • De Yoga oefeningen zijn dynamisch, alle oefeningen lopen dus vloeiend in elkaar over.
  • De Yoga oefeningen zijn aan een vaste tijd gebonden. Alle oefeningen moeten binnen een vastgestelde tijd uitgevoerd zijn.

Daarnaast worden de oefeningen vaak uitgevoerd door veel bewegingen te maken, hierdoor komt de energie uit de Chakra’s vrij. Ook wel Kundalini energie genoemd. De ademhaling is daarbij van groot belang.

Deze kenmerken zorgen ervoor dat deze Kundalini Yoga oefeningen zich extra goed richten op het openen van je Chakra’s. Je krijgt hierdoor veel energie, en je gaat jezelf meer “in balans” voelen.

Wanneer je jezelf dus wilt richten op het openen van je Chakra’s, is Kundalini Yoga de meest geschikte Yogavorm om je mee bezig te gaan houden.

Toch is het verstandig hier niet zomaar op eigen houtje mee te starten. Chakra Yoga oefeningen kunnen risico’s met zich meebrengen. Wees je daar goed van bewust!

De risico’s van Chakra Yoga oefeningen

Chakra Yoga oefeningen zijn oefeningen die het meest geschikt zijn voor gevorderde Yogi. Beginners wordt het sterk afgeraden zich met Chakra Yoga oefeningen bezig te houden!

In tegenstelling tot de vrij onschuldige, algemene Hatha Yoga, houdt de Chakra Yoga zich bezig met de diepere spirituele energiebanen van je lichaam.

Wanneer de Chakra’s op een verkeerde manier geopend worden, kan dit hele vervelende gevolgen hebben.

Zo zijn er zelfs voorbeelden van mensen die allerlei psychologische klachten gekregen hebben naar aanleiding hiervan.

Zorg er dus voor dat je eerst genoeg betrouwbare informatie hebt verzameld voor je aan Chakra Yoga oefeningen gaat beginnen.

Belangrijke tips voor Chakra Yoga oefeningen

Zorg ervoor dat je voor het uitvoeren van Chakra Yoga oefeningen de basis van Chakra Yogaoefeningen goed onder de knie hebt.

Dat wil zeggen: ken de bewegingen die bij Chakra Yogaoefeningen van toepassing zijn, weet hoe je ze in elkaar moet laten overlopen, weet hoe lang iedere oefening moet duren, en weet welke ademhaling je het best kunt aannemen.

Wanneer je dit doet onder begeleiding van een professional, kunnen Chakra Yoga oefeningen je een hoop verborgen energie opleveren en je leiden naar een hogere, nieuwe dimensie van de Yoga!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter