Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

23 feb 2014

Eerste Chakra, alles komt op z’n pootjes terecht!

/
Geplaatst door
/
Comments4

Het eerste Chakra wordt ook wel het wortelchakra of stuitchakra genoemd. In het Sanskriet noemt men het Muladhara Chakra.

Het eerste Chakra zorgt ervoor dat je je stabiel voelt.  Je bent geaard en je voelt je veilig. Door een goed contact te hebben met de aarde, voel je je zeker.

Daarbij ben je gericht aanwezig in het hier en nu. ‘Ik ben, ik verlang en ik heb’ staat centraal. Het element aarde staat centraal.

Men spreekt hierbij de botten, heupen, billen, onderrug en dikke darm aan.

eerste chakra

www.anand.nl

Wat er gebeurt als mijn eerste Chakra niet optimaal functioneert.

Op het moment dat je eerste Chakra niet optimaal functioneert, kun je je angstig en onveilig gaan voelen. Je mist het contact met de aarde, waardoor het voor sommige zelfs kan voelen alsof ze boven de grond blijven zweven.

Ook kan het zijn dat je eerste Chakra teveel energie afgeeft. Dit kan zorgen voor overgewicht en hebzuchtigheid.

Hoe zorg ik ervoor dat mijn eerste Chakra optimaal functioneert.

Er zijn verschillende mogelijkheden om het eerste Chakra optimaal te laten functioneren. Daarbij is iedereen uniek, waardoor het mogelijk is dat bij ieder mens weer verschillende oefeningen werken. Belangrijk is dat je goed contact met de aarde krijgt.

Er zijn verschillende Yoga oefeningen die contact met de aarde bevorderen. Ook kan het uitvoeren van 5 Tibetanen Yoga de Chakra’s stimuleren.

Belangrijk is dat je de Chakra’s niet zomaar afzonderlijk van elkaar gaat openen. In vele gevallen weet men niet welk Chakra er geopend is of meer geopend moet worden. Dit kan nare gevolgen hebben. Open daarom ten aller tijde alle Chakra’s tegelijk.

Ieder Chakra heeft daarbij zijn eigen kleur. Het eerste Chakra is verbonden met de kleur rood. Door je te omringen met de kleur rood zegt men dat het openen van je eerste Chakra gestimuleerd kan worden. Daarnaast zeggen anderen ook dat dit helemaal niet werkt.

Daarnaast heeft ieder Chakra zijn eigen symbool.

Meer informatie over het optimaal functioneren van je eerste Chakra.

Zou je graag meer informatie willen met betrekking tot het eerste Chakra? Heb je last van bepaalde klachten, maar weet je niet hoe je deze op een juiste manier kunt behandelen?

Het is van groot belang dat de oefeningen op de juiste manier uitgevoerd worden. Anders kun je het gevaar lopen dat je eerste Chakra teveel energie gaat afgeven. Laat je dus altijd op een juiste, professionele manier adviseren.

Onderstaande chakra meditatie is een goede manier om met de chakra’s aan de slag te gaan:

Hieronder een overzicht van de zeven hoofdchakra’s:

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

4 Responses

  1. Rolf

   Hoi Jeanne, bedankt voor je reactie. Zonder al te veel op details in te gaan, kan dit duiden op het willen behouden van veiligheid. Warmte is in feite energie en een chakra is een energiecentrum. Het eerste chakra heeft o.a. te maken met veiligheid en een aantal basisbehoeften. Dat je deze behoefte dus voelt, kan duiden op een verlangen naar een gevoel van veiligheid.

 1. Maartje

  Hoi Rolf,

  Kunnen we het filmpje van de 1e chakra ook nog ergens anders bekijken? Hij doet het helaas niet.

  Groetjes Maartje

  1. Rolf

   Hi Maartje,

   Het chakra filmpje was niet door ons gemaakt. Blijkbaar heeft de eigenaar ervan hem weggehaald. Ik zal kijken of we binnenkort zelf een filmpje over de chakra’s kunnen opnemen! Groetjes, Rolf

Laat een reactie achter