Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

24 feb 2014

Tweede Chakra, het fysieke plezier!

/
Geplaatst door
/
Comments2

Het tweede Chakra wordt ook wel het Sacraal Chakra genoemd. Deze bevindt zich net onder de navel, bij het heiligbeen. In het Sanskriet wordt het ook wel Swadhistana Chakra genoemd.

Het tweede Chakra staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit.

Je weet wat je wilt en durft emoties te uiten. Deze kun je uiten zonder overemotioneel te worden. ‘Ik voel’ staat centraal.

Ook is het element water van belang. De doorstroming van het water, geeft de beweging van dit tweede Chakra goed weer.

Nieren, blaas, geslachtsdelen, baarmoeder, geslachtsklier, bekken, heiligbeen en bloedsomloop staan in relatie met dit tweede Chakra.

Via de zintuigen neem je verschillende dingen waar. Wat proef ik, wat ruik ik, wat neem ik waar, etc.

tweede chakra

Wat er gebeurt als mijn tweede Chakra niet optimaal functioneert.

Op het moment dat je tweede Chakra niet optimaal functioneert, kun je last krijgen van bijvoorbeeld emotionele problemen, seksproblemen en pijn in de onderrug.

Ook kunnen menstruatieklachten en problemen met de baarmoeder het optimaal functioneren van het tweede Chakra belemmeren.

Het optimaal laten functioneren van je tweede Chakra.

Het uitvoeren van verschillende Yoga oefeningen kan ervoor zorgen dat je tweede Chakra op een goede manier geopend wordt. Veel Asana’s bieden uitkomst ter bevordering van het tweede Chakra.

Ook kun je onderstaande meditatie doen om te werken met de chakra’s:

Behalve dat ieder Chakra een eigen symbool heeft, heeft ook ieder Chakra een eigen kleur. De kleur oranje staat bij dit Chakra centraal. Door je te omringen met de kleur oranje zegt men dat het openen van je tweede Chakra gestimuleerd kan worden. Daarnaast zeggen anderen ook dat dit helemaal niet werkt.

Wat erg belangrijk is bij het openen en sluiten van het tweede Chakra.

Ieder mens is uniek, wat ertoe bijdraagt dat ieder mens ook zijn eigen behoeften heeft. Wat werkt voor jou, hoeft niet per se voor een ander te werken.

Bovenstaande tips kunnen je zeker helpen om het tweede Chakra te openen. Ook is het erg belangrijk de werking van de verschillende Chakra’s goed te kennen.

Een gesloten Chakra kan problemen opleveren, maar een overactief Chakra ook. Laat je dus altijd goed voorlichten over de juiste oefeningen.

Belangrijk is dat je de Chakra’s niet zomaar afzonderlijk van elkaar gaat openen. In vele gevallen weet men niet welk Chakra er geopend is of meer geopend moet worden. Dit kan nare gevolgen hebben. Open daarom ten aller tijde alle Chakra’s tegelijk.

Hieronder een overzicht van de zeven hoofdchakra’s:

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

2 Responses

  1. Hetty

    Hi Melanie Ben erg enthousiast over jullie blog. De omschrijving van de symbolen van heiligbeenchakra kan ik niet vinden , klopt dat? Hoor het graag Groetjes Hetty

Laat een reactie achter