Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

5 apr 2014

Chakra kleuren en hun betekenis

/
Geplaatst door
/
Comments0

Zoals je misschien weet hoort bij ieder Chakra naast een speciaal symbool ook een speciale kleur.

Deze verschillende Chakra kleuren hebben allemaal hun eigen betekenis en vertellen je informatie over de verschillende Chakra’s.

Erg handig, want al je jezelf een beetje verdiept in de Chakra’s zul je al snel zien dat ze wat helderheid kunnen brengen bij bepaalde fysieke en mentale klachten.

Inzicht in de Chakra kleuren kan je daarbij helpen en zo de oorsprong van het probleem aan het licht brengen.

Er zijn zeven Chakra’s die verbonden zijn met de energielijnen die door het lichaam lopen. De Chakra’s kun je jezelf voorstellen als een lange lijn van cirkels vanaf het staartbeen tot aan de bovenkant van de schedel.

Onderaan begint bij het staartbeen begint het rode Chakra. Vervolgens volgen de Chakra kleuren oranje, geel, groen, blauw, indigo en tot slot violet/paars.

Op deze pagina vind je een uitgebreide handleiding over Chakra’s en wat Chakra’s nu eigenlijk precies zijn.

Je vraagt je misschien af wat elke chakra kleur betekent wat wat je hier aan hebt?

Hieronder geef ik een korte beschrijving van alle Chakra kleuren, zodat je precies weet wat deze betekenen.

Verschillende Chakra kleuren

Rode Chakra kleur

De kleur rood komt bij het eerste Chakra aan bod. Het eerste Chakra staat in verbinding met de aarde. Het is rood omdat dit Chakra rode aarde energie opneemt. Rood staat voor warmte, activiteit, passie, kracht, liefde, energie, verlangen en agressie.

Het eerste Chakra zorgt ervoor dat je je stabiel voelt.  Je bent geaard en je voelt je veilig. Door een goed contact te hebben met de aarde, voel je je zeker.

Lees hier meer over het eerste Chakra.

Oranje Chakra kleur

De tweede van de Chakra kleuren is oranje. Deze kleur ontstaat door een vermenging van het eerste rode Chakra en het derde gele Chakra. Oranje staat voor enthousiasme, vrolijkheid, actie, vriendelijkheid en creativiteit.

Het tweede Chakra staat voor het uiten van emoties, het hebben van relaties, beweging, seksualiteit en creativiteit. Je weet wat je wilt en durft emoties te uiten. Deze kun je uiten zonder overemotioneel te worden. ‘Ik voel’ staat centraal.

Klik hier om meer te lezen over het tweede Chakra.

Gele Chakra kleur

Het derde Chakra heeft een gele kleur en staat voor het opslaan van energie. Het heeft een gele kleur omdat het ook wel het zonnevlecht Chakra wordt genoemd. Geel staat voor licht, intelligentie, logica, samenwerking, energie, optimisme, duidelijkheid, nieuwsgierigheid en hoop.

Bij het derde Chakra staan blijheid, energie, zelfwaardering en controle over jezelf staat centraal. De kracht om te bereiken wat je wilt. Op het moment dat dit derde Chakra in evenwicht is, kun je er voor jezelf en voor een ander zijn.

Klik hier om meer te lezen over het derde Chakra.

Groene Chakra kleur

Het groene Chakra bevindt zich ter hoogte van het hart en verbindt de onderste drie en de bovenste drie Chakra’s met elkaar.

Het weerspiegelt de verbinding tussen aarde (onderste drie Chakra’s) en geest (bovenste drie Chakra’s). Groen staat voor vruchtbaarheid, groei, hoop, kalmte, geluk, stabiliteit, betrouwbaarheid, bezinning en evenwicht.

Het vierde Chakra staat voor de liefde, vriendelijkheid naar jezelf en anderen, geborgenheid, vertrouwen, hoop en het vinden van balans. ‘Ik bemin en word bemind’ staat centraal.

Klik hier om meer te lezen over het vierde Chakra.

Blauwe Chakra kleur

Het vijfde blauwe Chakra ontstaat door een menging van het groene en het gele Chakra en bevindt zich ter hoogte van de keel. De kleur blauw staat voor wijsheid, rust vrede, veiligheid, vrijheid, toewijding, inspiratie en vriendschap.

Het vijfde Chakra staat in verbinding met het laten horen van jezelf, klanken maken, zingen. Het geluid is hoorbaar. Je durft jezelf te laten horen, aan te geven wie je bent en wat je nodig hebt.

Daarnaast is het luisteren naar anderen ook van groot belang. Het van binnenin stil kunnen worden, het zwijgen. De eventuele afleiding en prikkels kunnen weerstaan.

Klik hier om meer te lezen over het vijfde Chakra.

Indigo Chakra kleur

Het zesde Chakra heeft de kleur indigo. Het heeft deze kleur omdat dit een menging is van het oranje en het blauwe Chakra. Indigo staat voor intuïtie, loslaten, kennis, controle, vaardigheid, en acceptatie.

Chakra nummer 6 staat voor bewustzijn en oplettendheid. Inzicht, intuïtie, wijsheid en visualisatie zijn belangrijke aspecten van het zesde Chakra. ‘Ik zie’ staat centraal. Daardoor zullen de hieronder besproken gerelateerde lichaamsdelen ook geen verrassing zijn.

Het zesde Chakra wordt ook wel het derde oog genoemd.

Klik hier om meer te lezen over het zesde Chakra.

Paarse Chakra kleur

Het laatste en zevende Chakra is paars. Paars staat voor kracht, spiritualiteit, zelfvertrouwen, ambitie, arrogantie, dromen en overtuiging.

Het zevende Chakra, ook wel het Kruinchakra genoemd, bevindt zich in het gebied van de kruin. Dit Chakra is de laatste in de rij van 7 die ervoor zorgt dat jouw energie optimaal door je lichaam kan stromen.

Het zevende Chakra staat in relatie met verlichting het spiritualiteit. Je staat in verbinding met de geestelijke wereld. Je bent je bewust van de kosmos. Je voelt je één.

Klik hier om meer te lezen over het zevende Chakra.

Chakra kleuren infographic:

Tweet dit:

Chakra's

Deel deze afbeelding op je eigen website
“(kopieer de code hieronder)”

Wat kan ik doen met al deze Chakra kleuren?

Misschien denk je leuk en aardig al die Chakra kleuren, maar waar is het goed voor?

Elke Chakra correspondeert met een bepaalde trilling. Als een Chakra blokkeert of juist te veel gestimuleerd wordt, dan raken de Chakra’s en daarmee ook je fysieke en mentale toestand uit balans.

Door ons meer bekend te maken met de Chakra’s en hun symbolen en kleuren kunnen we dus meer begrip krijgen voor de klachten en problemen waar we mee kampen. Hierdoor kunnen we deze klachten en problemen beter en bij de oorsprong aanpakken.

De Chakra kleuren, maar ook de Chakra symbolen en geluiden kunnen je hier dus bij helpen.

Doe mee met onze online cursus: Yoga Nidra – Reis door de chakra’s


chakra cursus

Meer tips, video’s en quotes over Yoga, Mindfulness en meditatie? Like ons op Facebook!

Vragen of ervaringen met Chakra’s?! Ik zou het leuk vinden als je hieronder een reactie achter zou laten!

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter