Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

11 mei 2014

Kundalini reiki (Artikel 3/3)

/
Geplaatst door
/
Comments0

Hiervoor schreven we al over Kundalini Yoga en Kundalini energie. In dit laatste artikel van deze serie van drie gaan we verder in op Kundalini Reiki.

Kundalini reiki is een paranormale therapievorm. De therapievorm werkt met zogenaamde Kundalini energie, een spirituele kracht die ieder mens bezit.

De energie van deze spirituele kracht bevindt zich aan de basis van de wervelkolom en zit daar als het ware “opgerold”. Om de energie vrij te geven binnen het lichaam kunnen Kundalini Yoga oefeningen worden gedaan.

Maar de energie kan ook van buitenaf aan iemand overgeleverd worden, dit wordt dan gedaan door middel van de Kundalini reiki.

Wat gebeurt er tijdens de Kundalini reiki?

Bij Kundalini reiki wordt simpel gezegd energie overgedragen van de therapeut naar de persoon onder behandeling. Die persoon ervaart daardoor een toegenomen hoeveelheid energie. De energie die deze persoon dan voelt is de zogenaamde Kundalini energie.

Het is het gevolg van het doorbreken van zogenaamde “blokkades” in het energiestelsel van een persoon, waardoor de Chakra’s in een betere balans komen.

Wanneer de Chakra’s in evenwicht zijn voel je jezelf energieker en meer in balans. Alle energiekanalen in je lichaam worden als het ware “gereinigd”, en zowel lichamelijk als geestelijk zul je jezelf prettiger voelen.

Een Kundalini reiki behandeling kan op verschillende manieren plaatsvinden.

Zo zijn er bijvoorbeeld behandelingen waarbij de therapeut zijn of haar handen op het lichaam van de persoon onder behandeling legt.

Ook zijn er therapievormen waarbij de energieoverdracht vanaf een afstandje plaatsvindt. Welke behandelvorm er ook gekozen wordt, alle behandelingen zorgen voor een overdracht van energie, waardoor je jezelf veel lekkerder en energieker voelt.

Welke problemen kunnen ontstaan bij Kundalini reiki?

Echte risico’s bij Kundalini reiki zijn er niet. Tenminste, wanneer de therapie wordt uitgevoerd door iemand met genoeg verstand van Kundalini energie.

Een risico bij Kundalini reiki kan bijvoorbeeld zijn dat de Chakra’s “verkeerd” geopend worden, waardoor het energiestelsel niet gereinigd wordt, maar het juist uit balans wordt gebracht. Het gevolg daarvan zal zijn dat je jezelf uit balans voelt, een bepaalde energie is dan dominant aanwezig in je lichaam, waardoor de Chakra’s en daarmee heel je energiestelsel niet in evenwicht zijn.

Mocht je een keer Kundalini reiki willen proberen is het daarom aan te raden om dit te doen bij een persoon met voldoende kennis over Kundalini energie.

Wanneer is Kundalini reiki nuttig?

Kundalini reiki worden toegepast bij verschillende soorten klachten. Deze klachten kunnen uiteenlopen van lichamelijke klachten, tot geestelijke- en zelfs spirituele klachten. Kundalini reiki zijn dus voor vele soorten klachten nuttig.

Het is nooit wetenschappelijk bewezen dat Kundalini reiki ook daadwerkelijk helpen. Toch zijn er veel mensen die zich duidelijk energieker en beter voelen na een behandeling.

Het proberen waard dus!

Vond je deze serie over Kundalini Yoga leuk om te lezen? Schrijf je dan in voor ons Ebook ‘Praktische tips voor Yoga in het dagelijkse leven’ en je kunt direct aan de slag met nog meer Yoga tips.

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter