Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

10 mrt 2014

Zevende Chakra, evenwichtig in een groter geheel!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Het zevende Chakra, ook wel het Kruinchakra genoemd, bevindt zich in het gebied van de kruin. Dit Chakra is de laatste in de rij van 7 die ervoor zorgt dat jouw energie optimaal door je lichaam kan stromen. Omdat we hier praten over het laatste Chakra, zal het geen verrassing zijn dat het zevende Chakra voor eenheid zorgt.

In het Sanskriet wordt Chakra nummer 7 ook wel het Sahasrara Chakra genoemd. Dit staat symbool voor een lotusbloem met duizenden blaadjes. Deze staan weer voor een eenheid van alle verschillende aspecten.

zevende chakra

Waar het zevende Chakra voor staat

Het zevende Chakra staat in relatie met verlichting het spiritualiteit. Je staat in verbinding met de geestelijke wereld. Je bent je bewust van de kosmos. Je voelt je één.

Het element dat centraal staat in het zevende Chakra is de kennis en gedachte die je hebt. De grootte van deze gedachtes is bepalend voor Chakra nummer 7. Hoe groter gedacht wordt, hoe beter beseft kan worden dat iedereen onderdeel is van een groter geheel. Wijsheid, één zijn met de wereld. ‘Ik weet’ staat centraal.

Op het moment dat alle Chakra’s op een juiste manier geopend zijn, zal dit zevende Chakra een volledige harmonie van alle andere Chakra’s ervaren. Je bent volledig in evenwicht, ook de verbinding tussen lichaam en geest.

De hersenen, ogen, hersenschors, schedel en het zenuwstelsel zijn de lichaamsdelen die in verbinding staan met het zevende Chakra. Niet verwonderlijk als je bedenkt dat het desbetreffende Chakra de bijnaam Kruinchakra draagt.

Het bewustzijn, het denken, maar ook het begrijpen en het krijgen van inzicht, het geluk en veiligheid staat centraal.

Wat er gebeurt als het zevende Chakra niet optimaal functioneert

Door de materiële wereld waarin we vandaag de dag verkeren, gaan we steeds verder af staan van het aardse bewustzijn. Dit werkt negatief voor je zevende Chakra. Het dichtbij jezelf zoeken is van essentieel belang.

Als je zevende Chakra niet optimaal geopend is, kan men hoofdpijn ervaren. Je bent verward, durft geen eigen beslisslingen te nemen, depressief en je voelt je ongelukkig. Geestelijke problemen kunnen voorkomen, net als ademhalingsproblemen.

Wat positief werkt voor het zevende Chakra 

Rust, stilte en inkeer kan positief werken voor het zevende Chakra. De verbinding met de kosmos kon men vooral vroeger gemakkelijk op plekken als in de kerk vinden.  Vandaag de dag gebeurt het steeds vaker in een thuissituatie. Men zoekt de stilte binnenshuis in bijvoorbeeld een meditatie.

Door meditatie onderdeel van je leven te maken, zul je het zevende Chakra beter kunnen ontwikkelen. In de meditatie is het belangrijk dat je goed recht zit, je gebruik maakt van een goede totale ademhaling en je luistert naar jezelf. Zo zorg je voor een optimaal effect en ontwikkel je het zevende Chakra.

Onderstaande video geeft een duidelijke uitleg over Chakra 7 en geeft daarbij goede handreikingen om je meditatie optimaal te kunnen laten verlopen.

Een complete geleide chakra meditatie vind je in deze video:

Chakra zeven draagt de kleuren violet en wit. Violet zorgt voor een verbinding met de geest. Wit heeft alle kleuren in zich, waardoor een optimale eenheid tussen alle Chakra’s wordt gecreëerd.

Op het moment dat je zevende Chakra optimaal functioneert, ben je je ervan bewust dat je onderdeel van een geheel bent. Je bent in verbinding met alles om je heen.

Meer weten?

Het is van groot belang dat de oefeningen op de juiste manier uitgevoerd worden. Anders kun je het gevaar lopen dat je Chakra’s teveel energie gaan afgeven. Laat je dus altijd op een juiste, professionele manier adviseren.

Binnen de chakra psychologie zijn er zeven hoofdchakra’s in het lichaam. Het onderste punt ligt onderaan bij de basis van je ruggengraat en vervolgens lopen ze omhoog langs de ruggengraat tot aan je kruin.

Hieronder een overzicht van de zeven hoofdchakra’s:

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter