Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Yoga weekend Twente

Yoga weekend Twente – 20 t/m 22 januari 2023


De zon komt langzaam op tussen de bomen, terwijl je jouw eerste Zonnegroet van de dag uitvoert. Je ademt de frisse boslucht in die je kracht en vitaliteit brengt. Je voelt de energie door je lichaam stromen. Een magische ochtend Yoga practice tijdens dit Yoga weekend, uitkijkend over een grote weide met aangrenzend bos.

Omgeven door rust, spot je de mooiste vogels en heb je zelfs regelmatig kans op een wilde ree.

Een nieuwe, mooie dag op een van de mooiste en meest rustgevende plekjes van Nederland. Omringd door zowel inspirerende gevorderde als beginnende Yogi’s.

Geniet je met ons mee tijdens dit heerlijke Yoga weekend vol Yoga, Mindfulness, Meditatie en Healthy food middenin de natuur?

yoga weekend twente

Locatie Yoga weekend Twente

Op een mooie historische plek staat een oude, mooie boerderij die kort geleden prachtig getransformeerd werd en hiermee een nieuwe bestemming kreeg.

Omringd door bos en weide ligt deze Twentse boerderij in het beschermde gebied van Natuurmonumenten. Alleen toegankelijk via een lange privé weg, kom je aan bij een mooie plek waar direct alle stress van het dagelijkse leven van je af valt.

De locatie van het Yoga weekend is een plek waar je één met de natuur wordt, je helemaal tot rust en tot jezelf kunt komen.

yoga weekend twente - buiten

Accommodatie van het Yoga weekend

De boerderij beschikt over 13 slaapkamers, waarvan er 7 voor twee personen en 6 voor 1 persoon zijn ingericht.

Op de oude deel van de boerderij zijn 10 bedsteekamers gemaakt. 5 voor 1 persoon en 5 voor 2 personen. Deze slaapkamers beschikken allemaal over een eigen douche, maar delen de toiletten.

yoga weekend twente - slapen

In het oude voorhuis zijn op de verdieping nog eens twee tweepersoonskamers en een eenpersoonskamer gemaakt. Deze hebben centrale douches en toilet.

Daarbij is er een heerlijke tuin aanwezig, een grote eetruimte en een gezellige, knusse woonkamer met een open haard.

yoga weekend twente - zitkamer

Healthy food tijdens het Yoga weekend

yoga-weekendDit Yoga weekend staat niet alleen in het teken van Yoga, Mindfulness en Meditatie, maar geeft je ook de mogelijkheid om te genieten van heerlijke, vers bereide, vegetarische maaltijden.

Onze koks laten je het hele Yoga weekend genieten van fijne, smaakvolle maaltijden en snacks. En mocht je last hebben van een allergie, dan zorgen zij er met alle liefde voor dat jouw maaltijd nét zo lekker
smaakt!

“Het fijne van dit Yoga weekend is dat je jezelf niet alleen een weekend lang kan verdiepen in Yoga en je eigen practice, maar dat je ook helemaal tot rust komt en lekker gezond leeft. Echt even weg van alle stress en hectiek en bewust jezelf de rust en aandacht gunnen die je verdient.” – Melanie

yoga weekend twente - koken

Omgeving

De boerderij ligt nabij Oldenzaal.

Middenin een gebied dat door Natuurmonumenten beheerd wordt, staat deze Twentse boerderij. Direct naast de boerderij loopt een wandelpad, waar je zowel korte als langere wandelingen kunt maken door de prachtige natuur.

Dagelijks schema Yoga weekend

Het Yoga Weekend vindt plaats van vrijdag 20 t/m 22 januari 2023.

Dag 1 – Yoga weekend

Vrijdag komen we rond 17.00u aan op de boerderij. We starten het Yoga weekend gezamenlijk in de mooie Yoga ruimte met een fijne Yoga practice. Hierna genieten we van een heerlijk vers bereid diner en sluiten we deze mooie dag af rondom een lekker warm vuurtje.

Yoga weekend - Yogaruimte YogaboerderijDag 2 – Yoga weekend

Zaterdag starten we op tijd voor een lange, magische Yoga practice tijdens zonsopkomst. We ontbijten hierna in stilte en hebben voldoende tijd om de omgeving te verkennen. Er staat ’s middags een lekkere, verse lunch voor je klaar. Laat in de middag zien we elkaar voor een rustige Yoga practice, gevolgd door een Yoga Nidra sessie. Daarna staat er een smakelijk diner voor ons klaar en sluiten we de dag  (als je dat wilt) weer af rond een heerlijk warm vuur.

Dag 3 – Yoga weekend

Zondag beginnen we de dag weer heerlijk energiek met een heerlijke Hatha/Vinyasa Yoga practice in onze fijne Yoga ruimte. Na ons stilte ontbijt is er genoeg ruimte om te relaxen in onze heerlijke woonkamer of lekker naar buiten te gaan. Rond lunchtijd kun je weer genieten van een lekkere lunch, waarna we de Yoga ruimte of misschien ook wel de buitenlucht ingaan voor een Yoga workshop. Na een lekkere healthy snack sluiten we dit fijne Yoga weekend af met een rustige Yoga practice en maken we onszelf klaar om de boerderij gedag te zeggen.

Prijzen Yoga weekend*

De oude deel

 • Bedsteekamer (tweepersoonsbed), op basis van 2 personen/eigen douche/gedeeld toilet – 479 euro p.p.
 • Bedsteekamer, op basis van 1 persoon/eigen douche/gedeeld toilet – 499 euro p.p.

Het oude voorhuis

 • Tweepersoonskamer (losse bedden), op basis van 2 personen/gedeelde douche/gedeeld toilet – 449 euro p.p. 
 • Éénpersoonskamer, op basis van 1 persoon/gedeelde douche/gedeeld toilet – 479 euro p.p. – VOL

*Na ontvangst van de factuur, dient het volledige bedrag uiterlijk binnen 2 weken voldaan te worden.

Wat is inbegrepen bij het Yogaweekend:

 • Accommodatie
 • 5 Yoga practices (o.a. Hatha/Vinyasa, Yin en Restorative) met Rolf en Melanie.
 • Een Yoga Nidra practice.
 • Baddoeken.
 • Opgemaakte bedden.
 • 2x een stilte ontbijt, 2x lunch, 2x diner en healthy snacks.
 • Onbeperkt thee, koffie en water.
 • Het gebruik van een Yoga mat, Yoga blok en meditatiekussen.
 • WIFI.
 • Iedere avond een knapperend haardvuur of kampvuur.

Wat is niet inbegrepen

 • Transfer van en naar het verblijf.
 • Extra activiteiten.
 • Privé Yoga sessies.

Aanmelden voor het Yoga weekend 20 t/m 22 januari 2023

Vragen? Stuur ons dan even een mailtje!

 

“Uit eigen ervaring weet ik hoe fijn en belangrijk het kan zijn om af en toe ongestoord aan je eigen practice te werken. Minder prikkels en afleidingen van de buitenwereld, betekent meer aandacht voor jezelf en focus op wat jij belangrijk vindt. Dit is een van de belangrijkste dingen die je gaat ervaren tijdens dit heerlijke leerrijke Yoga weekend.”

Wat vonden anderen van het Yogaweekend in Twente?

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Heerlijk yogaweekend op prachtige locatie. Fijne lessen en een mooi programma met verschillende soorten yoga. De dag beginnen met een fijne les in stilte met daarna ook het ontbijt in stilte was geweldig. Sfeer erg aangenaam en het eten was echt heerlijk!! Helemaal tot rust gekomen. Kom zeker nog een keer terug. Veel dank!” – Ellen (Deelneemster Yoga weekend Twente)


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Een gedachteloos hoofd. Een lichaam dat ontspannen is. Een prachtige natuurlijke omgeving, vredig en stil. Twee yogadocenten die authentiek en met passie je nog verder leren kennismaken wat yoga je kan brengen. En twee moeders die je smaak- en reukzintuigen prikkelen door heerlijke en gezonde voeding. Wat een fijne ervaring om samen met andere yogi’s een weekend je te mogen onderdompelen in wel drie yogasessies per dag. Gevarieerd van een vroege morgensessie om te ontwaken en je energie te laten stromen, je bent wakker en actief, naar een vervolg om je lichaam en geest meer in lijn te krijgen in de middagsessie. En de dag afsluitend met een sessie om je bewustzijn tot slaaprust te laten ontspannen. En dat wel twee dagen na elkaar. Mijn eerste weekend dat ik deelnam was na drie maanden thuis de online beginnerscursus te hebben gevolgd. Als waardering voor al deze uren oefenen en ervaren wat het voor me bracht, heb ik me aangemeld. En dat heb ik als zeer verrijkend ervaren. Door Rolf en Mel, maar ook door de andere deelnemers en de mooie omgeving. Nu ik ook een tweede keer heb deelgenomen, ervaar ik de verinnerlijking van de bewegingen, ademhaling en meditatie.” – Peter (2x Deelnemer Yoga weekend Twente)


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Het is een mooie omgeving en een geweldige accommodatie. De tijd vloog om. Het was volledig met meditatie en verschillende practices. Het was een goed dagprogramma en had toch genoeg tijd voor mezelf want dat had ik ook nodig. Wat ik mee naar huis neem, is de “goede yoga ademhaling”. die voortdurend werd herhaald waar ik heel blij mee was, omdat ik daar de meeste moeite mee heb. De groep was leuk, allemaal fijne mensen en we zijn goed verzorgd door de “moeders”, die de hele dag in de keuken stonden voor de innerlijke mens, echt TOP. Rolf en Melanie ik zag jullie natuurlijk alleen via You Tube maar in het echie is natuurlijk leuker. Jullie zijn lieve mensen en jullie Team hebben een geweldig Yogaweekend neergezet. Het was voor mij de eerste keer dat ik zo’n weekend voor mijzelf kado heb gedaan maar kan je wel zeggen ,niet de laatste keer 🙂 Lieve groet, Debbie” – Debbie – (Deelneemster Yoga weekend Twente)

Aanmelden voor het Yoga weekend

Vragen? Stuur ons dan even een mailtje!

Rolf en Mel Happy with Yoga

Melanie & Rolf zijn tijdens dit heerlijke weekend jouw Yogadocenten.

Nog een aantal ervaringen van deelnemers tijdens dit weekend:

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Wat heb ik een heerlijk relaxed weekend gehad, weer helemaal opgeladen. Fijne lessen waarvan ik weer veel opgestoken heb (vooral de yoga-ademhaling) maar ook genoeg vrije tijd gehad. Heel gezond en lekker gegeten en gedronken, alles super bereidt door de moeders van Mel en Rolf. Mooie verhalen gehoord en door de mooie natuur gewandeld. Rolf en Mel, dank voor het heerlijke weekend. Is voor herhaling vatbaar.” – Gerda (Deelneemster Yoga weekend Twente)


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Hi Mel en Rolf, Jullie zalige retreat kwam voor mij toevallig net op het juiste moment. Het gevoel om helemaal jezelf te mogen zijn, ook al ben je omringd door mensen die je nog maar net kent. De heerlijke yoga practises die zoveel effect hebben gehad, op body en vooral mind. Daarbij dan ontzettend lekker en gezond eten. (we hebben inderdaad zeker niet te weinig gehad!). Ik ben nog steeds aan het nagenieten! Dankjewel!” – Valérie (Deelneemster Yoga weekend Twente)


⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️ – “Ik heb een heerlijk weekend gehad. Echt even tijd voor mezelf en om me meer te verdiepen in de Yoga en yoga filosofie. Een hele fijn plek, midden in de natuur met goede lessen en waardevolle gesprekken. Rolf en Melanie nemen ook de tijd om je vragen te beantwoorden en je feedback te geven. En dan natuurlijk niet te vergeten het heerlijk eten van de moeders, top! Echt even een weekend om bij te komen waarin inspanning zorgt voor ontspanning.” – Kristel – (Deelneemster Yoga weekend Twente)


Meest gestelde vragen over het Yoga weekend

Ik heb weinig tot geen ervaring met Yoga, is dit weekend geschikt voor mij?

Iedereen die met de intentie komt om zich te verdiepen in Yoga en aan zijn haar practice wilt werken, is welkom tijdens deze dit weekend. Maar het is geen weekend specifiek gericht op Yoga beginners. Dat betekent dat we tijdens de lessen en workshops niet aan de slag gaan met de echte basis elementen van Yoga. We zoeken juist wat meer verdieping op. Het is dus fijn op al een beetje ervaring met Yoga te hebben als je met dit weekend mee wil!

Ik kom alleen, is dit een probleem voor het Yoga weekend?

Nee absoluut niet. De de mix van mensen die meedoen aan de Yogaweekenden is vaak erg verschillend. Sommige mensen komen alleen en andere mensen komen samen met iemand anders, bijvoorbeeld een stel, twee vriendinnen of een moeder en een dochter. Zowel voor mensen die alleen, als samen komen, is er dus een plek!

Welke Yoga vorm wordt er gegeven tijdens dit weekend?

We gaan aan de slag met verschillende vormen. Tijdens de ochtend sessies wordt er Hatha Vinyasa Yoga geven. Dit is een dynamische vorm van Yoga waar bij je in de flow komt en beweegt op het ritme van je eigen ademhaling. We dagen onszelf op een goede manier uit. In de middagsessies is er meer ruimte voor ontspannen en rustige sessies zoals Yin Yoga.

Hoe groot is de groep tijdens het weekend?

Afhankelijk van de bezetting van de kamers zal de groep tussen de 14 en 18 mensen groot zijn.

Is het weekend ook voor mannen?

Ja zeker. Tijdens onze vorige Yoga weekenden waren er gemiddeld steeds ongeveer 3 mannen aanwezig.

Bovendien is Rolf er ook altijd, dus mannen hoeven niet bang te zijn dat ze er alleen voor staan! ?