Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

10 dec 2013

Soorten Yoga, te veel om op te noemen!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Er zijn ongelofelijk veel verschillende soorten Yoga. Dit neemt de laatste jaren alleen maar toe, waarbij men op een gegeven moment het verschil niet meer kan onderscheiden.

Al deze soorten Yoga hebben gemeen jezelf te kunnen beheersen. Yoga oefeningen zorgen ervoor dat geest en lichaam op een eigen manier in verbinding worden gebracht.

Toch is het van groot belang kennis te nemen van de verschillende soorten Yoga. Zo kun je een de soort kiezen die bij jou en jouw wensen past.

De meest voorkomende soorten lichten wij in dit artikel graag even toe!

soorten yoga

Basis van alle soorten Yoga

Als basis wordt bij de verschillende soorten Yoga gebruikt gemaakt van verschillende houdingen uit de Hatha Yoga. Deze Asana’s kunnen op verschillende manieren aangeboden worden.

Bij Hatha Yoga kunnen deze Asana’s op zichzelf staand uitgevoerd worden, maar ook in een serie. Zo kun je denken aan een statische, of een dynamische vorm.

Op het moment dat er gekozen wordt voor een serie, blijven de oefeningen nog steeds op zichzelf staand. De oefening heeft een eigen begin en een eigen afronding.

Een eigen begin en afronding van de Asana hoeft bij andere soorten Yoga niet te gelden.

Verschillende veel voorkomende soorten Yoga

Ashtanga Yoga bestaat uit een vast aantal oefeningen (Asana’s). Elke Asana is een voorbereiding op de volgende. Bij Ashtanga Yoga speelt de ademhaling (Pranayama) een belangrijke rol. De adem stuurt de beweging.

Vinyasa Yoga verbindt de Asana’s. De Asana’s worden dynamisch uitgevoerd. Het is vergelijkbaar met een kleine cardio training. Vinyasa Yoga is anders vergeleken bij veel traditionele Yoga soorten. Oefeningen gaan hierbij samen met de adem en is meditatie gericht. Het kan gevarieerd worden aangeboden. Vinyasa Yoga vindt zijn oorsprong in de Ashtanga Yoga.

Power Yoga is vooral geschikt voor de Yogi die zich graag met het lichamelijke deel van de Yoga bezighouden, en minder met het geestelijke- en religieuze deel. Bij iedere oefening draait het om verbetering van de kracht, fitheid en/of lenigheid van de spieren.

Bikram Yoga maakt gebruik van een vast patroon in de les. Dit bestaat uit twee ademhalingsoefeningen (Pranayama’s) en zesentwintig houdingen/oefeningen uit de Hatha Yoga (Asana’s). Dit vindt plaats in een verwarmde ruimte van 38 tot 40 graden Celsius.

Yin Yoga maakt voornamelijk gebruik van ontspannende en statische houdingen. De statische houdingen worden lang aangehouden. Het is een stimulans voor kraakbeen en bindweefsel rondom de gewrichten. Blocks en dekentjes zijn hulpmiddelen om aan de totale ontspanning te kunnen voldoen.

Kundalini Yoga spreekt de verschillende energiepunten (Chakra’s) aan. Hierbij gaat de energie optimaal door je lichaam stromen. Adem en Meditatie is een groot onderdeel van Kundalini Yoga. Helaas kan het bij een verkeerde beoefening ook een negatieve uitwerking hebben. Let hier dus goed op!

Join de discussie:

VUL IN:De Yoga vorm die het beste bij mij past is ___________

Posted by Happy with Yoga on Saturday, July 25, 2015

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter