Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

18 mei 2014

Power Yoga, wat is het precies?

/
Geplaatst door
/
Comments0

Power Yoga is helemaal hip! Sinds ongeveer de jaren ’30 is deze stroming binnen de Yoga gaan groeien, en vandaag de dag groeit het nog steeds door.

Power Yoga is afgeleid van de traditionele Ashtanga Yoga.

Veel mensen die Yoga eerst als “vaag” of “zweverig” beschreven, komen snel op hun worden terug na een kennismaking met een lesje Power Yoga.

Power Yoga lessen kunnen op vele plekken gevolgd worden, vaak in sportscholen en andere sportverenigingen. Het “zweverige” van de Yoga is ver te zoeken, Yoga is een echte sport!

Voor welke Yogi is Power Yoga het meest geschikt?

Power Yoga is vooral geschikt voor de Yogi die zich graag met het lichamelijke deel van de Yoga bezighouden, en minder met het geestelijke- en religieuze deel.

Power Yoga richt zich vooral op het combineren van alle verschillende soorten oefeningen binnen de Yoga. Deze oefeningen worden vervolgens naar keuze van de Yoga docent gemixt en toegepast in de Power Yoga les.

Waar ligt de kracht van Power Yoga?

Door de mix van oefeningen binnen de Power Yoga, zijn alle Yogi bezig met gevarieerde oefeningen. De kracht van deze variatie is dat de spieren van de Yogi telkens op een andere manier gebruikt worden.

Door spieren te gebruiken die dat niet gewend zijn, of door spieren op een andere manier te gebruiken dan dat ze gewend zijn, zorgt ervoor dat de spieren geprikkeld worden om sterker en/of flexibeler te worden.

Waar heeft dit mee te maken?   

Spieren hebben een soort “spiergeheugen”. Wanneer je de spieren belast, onthouden de spieren als het ware de bewegingen die je gemaakt hebt en passen zich hier langzaam op aan.

Eigenlijk is het heel logisch, je lichaam past zich aan door de bewegingen die het veel maakt, en dus de manier waarop het vaak belast wordt.

Bij Power Yoga worden de oefeningen constant door elkaar heen gegooid, waardoor de spieren nooit helemaal kunnen wennen aan de oefeningen. De spieren worden daardoor iedere les weer verrast en staan nooit stil in de ontwikkeling.

Het resultaat? Fittere, sterkere en lenigere spieren!

Power Yoga lessen, voor de sportieve Yogi

Power Yoga lessen zijn dus vooral geschikt voor de sportieve Yogi. In de lessen ligt de nadruk op de oefeningen in plaats van bijvoorbeeld de meditatie.

Omdat er in de lessen weinig tijd  wordt besteed aan de geestelijke- en spirituele kanten van de Yoga blijft er simpelweg meer tijd over voor de oefeningen. Power Yoga lessen zijn dan ook een stuk intensiever dan veel andere Yoga vormen.

Ben jij dus iemand die zich graag bezighoudt met het lichamelijke deel van de yoga? Probeer dan een keer een lesje Power Yoga!

Deel dit artikel met je vrienden als je het leuk vond om te lezen! We waarderen het zeer!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter