Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

18 mei 2014

Kracht Yoga – versterk je spieren

/
Geplaatst door
/
Comments0

Kracht Yoga of “Power Yoga” is een vorm van Yoga die zich voor een groot deel stort op het lichamelijke deel van de Yoga, dat wil zeggen alleen de lichamelijke oefeningen. De focus ligt minder op mediteren en andere ontspanningsoefeningen.

Zoals je misschien al weet kun je Yoga grofweg onderscheiden in drie zogenaamde “disciplines”. Dat wil zeggen, drie verschillende kanten van de Yoga.

Heel simpel gezegd houdt Yoga zich bezig met:

1) De puur lichamelijke kant (lichamelijke oefeningen)

2) Met een geestelijke kant (mediteren, letten op een goede ademhaling)

3) De spirituele/religieuze kant (energiestromen in het lichaam en de visie op het hiernamaals)

Kracht Yoga en Power Yoga

Kracht Yoga en Power Yoga zijn eigenlijk precies hetzelfde. Het enige verschil is de Engelse of Nederlandse benaming voor dezelfde Yoga vorm.

Nu zijn er wel verschillende vormen van Kracht Yoga, zoals “innerlijke kracht Yoga”. Vaak zijn dit zelfverzonnen benamingen die zijn afgeleid van een officiële Yoga vorm. Normaal gesproken wordt onder “Kracht Yoga” en “Power Yoga” precies hetzelfde verstaan.

Kracht Yoga, voor welke soort Yogi?

Kracht Yoga houdt zich zoals eerder gezegd vooral bezig met de lichamelijke kant van de Yoga. Kracht Yoga is dan dus ook vooral geschikt voor de sportieve “Yogi” (Yoga beoefenaars).

Kracht Yoga oefeningen zijn erop gericht om de spieren sterker en flexibeler te maken.

Of je nu beginner bent of al gevorderd bent in de Yoga, maakt voor Kracht Yoga niet zoveel uit. Kracht Yoga oefeningen kunnen namelijk zowel simpel als uitdagend zijn.

Omdat Kracht Yoga inspiratie voor zijn oefeningen haalt uit andere Yoga vormen is het een afwisselende Yoga vorm. Daarnaast is het heel goed mogelijk om wanneer je eenmaal gevorderd bent, zelf oefeningen te bedenken!

Maar, Kracht Yoga zal niet de voorkeur van iedereen hebben. Omdat deze Yoga vorm weinig aandacht besteed aan de geestelijke- en spirituele kant van de Yoga is de Yoga vorm minder geschikt voor mensen die bijvoorbeeld:

– Yoga willen gebruiken om stress te verminderen

– Geïnteresseerd zijn in de diepere gedachten en theorieën achter de Yoga

– Zich bezig willen houden met energiestromen en Chakra’s in het lichaam

– Goed willen leren mediteren

Bedenk dus eerst goed waarvoor je Yoga precies wilt “gebruiken”. Als je nog niet precies weet welke kant van de Yoga je voorkeur heeft, is het aan te raden eerst een reeks Hatha Yoga lessen te volgen.

Hatha Yoga vormt min of meer de basis van de Yoga. Alle disciplines van de Yoga komen er aan bod, tegelijkertijd vorm je een goede basis voor de Yoga van waaruit je naar iedere Yoga vorm kunt doorstromen.

We zouden het leuk vinden als je hieronder een reactie achter liet over jouw Yoga ervaringen!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter