Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

1 mei 2014

Yoga helpt, voor iedereen!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Yoga helpt, voor iedereen. Misschien klinkt het nu als een wondermiddel, maar Yoga kan je daadwerkelijk helpen om lichaam en geest optimaal in balans te krijgen.

Helpt Yoga je dan sowieso van al je klachten af? Dat ga ik zeker niet verkondigen, maar dat Yoga je meer flexibiliteit, rust, ontspanning en energie kan geven, staat als een paal boven water.

Welke voordelen je verder nog ondervindt bij Yoga, is per persoon verschillend. Iedereen is uniek, heeft zijn eigen mogelijkheden en beperkingen. Met de daarbij eventuele bijkomende klachten.

Yoga is voor iedereen. Eerder schreven we al waarom Yoga behalve voor volwassenen ook erg goed kan zijn voor peuters, kinderen en ouderen.

yoga helpt

Yoga helpt bij diverse klachten

Er zijn diverse problemen te benoemen waarbij Yoga kan helpen om deze klachten te verminderen of zelfs te bestrijden.

Denk hierbij aan verschillende lichamelijke klachten. Nek en schouders is een punt waar je snel last kunt krijgen van diverse pijnen, maar ook bij bijvoorbeeld rugklachten of specifieke onderrug klachten kan Yoga een perfecte uitkomst bieden.

Naast lichamelijke klachten, kan Yoga er ook voor zorgen dat je je in deze stressvolle tijd rustiger en meer ontspannen voelt. Eerder schreven we al over verschillende stressoefeningen, Yoga voor drukke kinderen, Yoga bij depressie en burn-out Yoga.

Daarbij hebben veel mensen last van een hoge bloeddruk. Hoge bloeddruk kan verschillende oorzaken hebben, maar bewezen is dat gerichte Yoga oefeningen kunnen zorgen voor verlaging van de bloeddruk.

Doormiddel van Yoga kun je er dus op verschillende manieren voor zorgen dat je de rust terug vindt in het dagelijkse leven en de eventuele klachten op een goede, verantwoorde manier aanpakt.

Yoga helpt, ook als ik geen klachten heb

Yoga helpt niet alleen bij verschillende klachten, maar kan ook zorgen dat jouw lichaam en geest in het dagelijkse leven stabiel en in evenwicht blijven. Klachten zijn dus helemaal niet nodig om te beginnen aan Yoga.

Ook kan Yoga zorgen voor een goede spierontwikkeling, een betere ademhaling of meer flexibiliteit. Binnen jouw eigen grenzen en mogelijkheden.

Het is belangrijk goed naar je lichaam te blijven luisteren, zo kun je het beste resultaat halen uit het beoefenen van Yoga. Hierdoor zul je op tijd kunnen stoppen met een oefening en hoef je niets te forceren.

Yoga helpt je in het dagelijkse leven

Yoga helpt het beste als je het een onderdeel van je leven maakt. Dat wil helemaal niet zeggen dat je de hele dag in kleermakerszit moet zitten en je best moet doen om vooral heel zen te zijn.

Korte oefeningen kunnen je al heel goed helpen om de positieve effecten te ervaren. Ons gratis E-book ‘Praktische tips voor Yoga in het dagelijkse leven’, kan je daar perfect bij helpen!

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter