Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

30 mrt 2014

Burn-out Yoga, vind de rust terug!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Burn-out Yoga oefeningen bieden een grote uitkomst in deze stressvolle tijd. Helaas hebben of krijgen steeds meer mensen last van een burn-out. Ze komen steeds verder van zichzelf af te staan en verliezen en overzicht.
Zowel lichamelijk als geestelijk kampt men met problemen. Zelfs voor langere tijd.

Benieuwd wat burn-out Yoga oefeningen voor jou kunnen betekenen? Hieronder geven we je graag meer uitleg!

burn out yoga

Voordelen van burn-out Yoga

Burn-out Yoga oefeningen kunnen je helpen om weer terug bij jezelf te komen. Je leert naar je je lichaam te luisteren, lichaam en geest opnieuw met elkaar in verbinding te brengen.

Je leert in het hier en nu te zijn. Dit neemt de stress van gisteren en morgen weg.

Ook leer je jezelf te ontspannen. Zowel bewust als onbewust ga je in stressvolle periodes je lichaam aanspannen. Dit kan tot lichamelijke klachten leiden. Yoga helpt je de blokkades in je lichaam te verminderen of zelfs te verhelpen.

5 Burn-out Yoga oefeningen

Er zijn een aantal oefeningen aan te wijzen die goed kunnen werken bij een burn-out. Toch blijft de totale uitvoering van Yoga oefeningen altijd een goede manier om de rust en ontspanning terug te vinden.

Hieronder geven we je graag 5 korte, toepasbare tips en oefeningen, zodat je gericht en snel aan de slag kunt!

1. Totale Yoga ademhaling. Hierdoor leer je te ademen in de buik en optimaal gebruik te maken van de longcapaciteit. Dit zorgt voor rust, een betere ademhaling, eventuele verlaging van de bloeddruk en een goede zuurstof toevoer in het lichaam.

2. Een totale eindontspanning waarbij je naar alle delen afzonderlijke delen van je lichaam ademt. Hierdoor ontspan je bewust alle delen van het lichaam.

3. Eerder hebben we geschreven over tips voor Yoga tegen stress. Ook deze oefeningen kunnen je helpen bij een burn-out.

4. Verschillende meditatie oefeningen helpen je om je optimaal te concentreren op jezelf in het hier en nu. Voor verschillende snel toepasbare en toegankelijke meditatie-oefeningen verwijzen we je graag door naar ons artikel over meditatie voor beginners.

5. Eerder gaven we aan dat Yoga oefeningen (Asana’s) een positieve uitwerking hebben op lichaam en geest. Het breekt stresshormonen in het lichaam af.

Bij Yoga tijdens een burn-out periode, is het aan te raden om bijvoorbeeld de berghouding uit te voeren. Hierbij voel je optimaal contact met de grond, je staat stevig. Positief voor zelfvertrouwen en geaardheid. Je wordt even met de beide benen op de grond gezet.

Bij de berghouding sta je stevig op de grond met beide benen onder de heupen. Je rug is recht. Zwaai de armen zijwaarts omhoog. De armen en handen zijn tot boven het hoofd. Je kijkt hierbij naar de duimen.

Een tweede goede Yoga oefening is de leeuw. Voor een aantal mensen kan deze houding in het begin wat onwennig aanvoelen. Toch heeft deze houding grote voordelen. Het Keelchakra wordt geopend bij het maken van geluid. Je kunt de spanning loslaten. De longen worden gereinigd. Klik op deze link voor meer informatie over deze houding (in het Engels)

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter