Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

8 apr 2014

Peuteryoga, behoud van het pure kind!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Peuteryoga, waar moet ik dan aan denken? En wat zijn de voordelen om mijn kind in dit stadium van zijn of haar leven Yoga te laten beoefenen?

Yoga kan op deze leeftijd al heel veel betekenen voor een kind. Kinderen worden namelijk al dan niet gedwongen mee te groeien in de stressvolle, verwachtingsvolle tijd van tegenwoordig.

Jonge kinderen zijn van nature puur en onbevangen. Mooie eigenschappen die er helaas vandaag de dag steeds minder mogen zijn. Maar die er wel voor zorgen dat je dicht bij jezelf blijft. En dat hebben we juist zo nodig!

Lees snel verder waarom je juist in dit stadium al zoveel kunt bereiken met het beoefenen van Yoga.

peuteryoga

Wat Peuteryoga inhoudt

Peuteryoga is er voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Ook hierbij geldt dat Peuteryoga voor ieder kind binnen deze leeftijdscategorie is.

Zo kunnen kinderen met gerichte klachten of beperkingen geholpen worden. Individueel en indien mogelijk ook in groepsverband.

Er kan voor gekozen worden om de Peuteryogales in combinatie met ouder en kind te geven. Hierdoor krijgen de kinderen meer individuele aandacht, kan er ondersteuning geboden worden en wordt de relatie en het samenwerken bevorderd.

Het verschil tussen Kinderyoga en Peuteryoga is onder andere dat de oefeningen speelser en korter zijn bij Peuteryoga.

8 Voordelen van Peuteryoga

Er zijn talloze voordelen te noemen waarom jouw peuter vandaag nog zou kunnen beginnen met het beoefenen van Yoga. Onderstaande punten geven de voornaamste voordelen van Peuteryoga. En we hebben natuurlijk bovenal heel veel plezier!

1. Peuters leven automatisch in het hier en nu. De tegenwoordige tijd staat centraal bij jonge kinderen. Yoga sluit hier perfect op aan.

2. De kinderen zijn heel erg in de ontdekkingsfase. Yoga zorgt ervoor dat het kind zichzelf en de wereld om zich heen gaat ontdekken.

3. De motoriek en evenwicht worden doormiddel van verschillende oefeningen bevorderd. De grove motoriek wordt aangesproken en naarmate de kinderen ouder worden, worden daar steeds meer elementen van de fijne motoriek aan toegevoegd.

4. Er wordt ingespeeld op de belevingswereld van het kind. Zo worden de lessen (vaak) thematisch aangeboden. Passende thema’s die de kinderen van deze leeftijd aanspreken.

5. Actieve oefeningen worden afgewisseld met rustmomenten. Peuters hebben een korte spanningsboog en hebben de rust nodig om de actieve oefeningen te kunnen verwerken.

6. Samenwerken wordt bevorderd. Peuters spelen van origine nog naast elkaar. Doormiddel van verschillende oefeningen leren de kinderen op een natuurlijke manier samen te werken.

7. De zintuigen worden geprikkeld. Oefeningen worden op verschillende manieren aangeboden. Horen, voelen, ruiken en soms proeven stimuleert de ontwikkeling van het kind.

8. Kwaliteiten van de kinderen en de kinderen om hen heen worden belicht. Je mag ook even kijken en je hoeft niet de beste te zijn. Je bent mooi zoals je bent!

Meer weten?

Er zijn diverse Peuteryoga boeken verkrijgbaar. Maar daarbij is een professionele begeleiding een must. Zo wordt het pure kind op een juiste manier gestimuleerd bij je peuter en werkt het groepsverband in een Peuteryogales positief.

Verdere vragen? Of zou je graag meer informatie willen over Peuteryoga les? Vraag gerust eens naar de mogelijkheden bij onze Peuteryoga/Kinderyoga docente Melanie.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter