Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

22 apr 2014

Lichaam en geest in balans, luister naar jezelf!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Lichaam en geest in balans, je hoort het steeds vaker voorbij komen. Het lijkt echt iets van de laatste tijd, maar tegelijkertijd kan het ook als een zweverige uitspraak ervaren worden.

Ik vind dat niet gek, aangezien er deze tijd vooral van ons verwacht wordt dat we ons naar buiten keren. Dat we de grenzen opzoeken (ook van ons eigen kunnen) en zo goed mogelijk presteren.

We komen op een punt dat we genoodzaakt zijn iets aan deze levensstijl te veranderen. Terwijl we deze stressvolle situatie ook zelf creëren.

Lichaam en geest in balans brengen voelt daardoor misschien onwennig en eng. Maar niets is minder waar. Zelfs de nuchtere Hollandse mensen onder ons zijn in staat op een praktische manier in balans te komen.

Graag leggen we hieronder uit waarom het zo belangrijk is dat lichaam en geest in balans zijn. En wat Yoga op dit punt voor je zou kunnen betekenen.

lichaam en geest in balans

Waarom lichaam en geest in balans zo belangrijk is

Doordat we steeds meer gewend raken aan de klachten die het lichaam afgeeft, signaleren we ze ook minder snel. Bijvoorbeeld stress of fysieke klachten. Vaak moeten we niet zeuren en doorgaan. En dat is nu juist het punt waarop we de balans verliezen.

Ongemerkt nemen de pijnklachten toe en gaan we er zowel mentaal als fysiek op achteruit. Totdat we last krijgen van ernstige problemen en we voor langere tijd uit de roulatie kunnen zijn.

Is het dan van belang alleen in deze moeilijke tijden naar je lichaam te luisteren? Nee, ook tijdens een normale toestand is het van groot belang. Zo leer je namelijk de grote problemen of klachten voor te zijn.

Om lichaam en geest in balans te krijgen, is het van belang je voor het grootste deel te richten op je fysieke gesteldheid. Je lichaam leidt en daardoor is het van groot belang om te luisteren naar wat het lichaam, ook in ‘normale’ toestand, nodig heeft.

Lichaam en geest in balans,  leef vandaag!

Om lichaam en geest in balans te krijgen, is het belangrijk om je te richten op het hier en nu. Hierdoor blijf je niet meer piekeren over wat gisteren geweest is, of wat er morgen nog moet gaan komen.

Je zet de zorgen van gisteren en morgen opzij, en leeft vandaag. Hierdoor kun je je beter op het nu richten. Dit geeft meer rust en je kunt meer genieten van de dag die je vandaag gegeven is.

Hoe breng ik lichaam en geest in balans?

Yoga kan je helpen om lichaam en geest in balans te krijgen. Zo maak je gebruik van meditaties, oefeningen, ademhaling en ontspanning.

Door al deze elementen, leer je niet alleen de mogelijkheden en beperkingen van jezelf te zien, maar leer je ook beter te luisteren naar jezelf.

Hierdoor voel je je energieker, rustiger en veel beter in je vel!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter