Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

17 apr 2014

Yoga voor iedereen, als je maar wílt!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Is Yoga voor iedereen toegankelijk? Misschien heb je wel een gerichte klacht of beperking, die ervoor kan zorgen dat je het lastig vindt om te beginnen met Yoga.

Misschien omdat je niet weet of het mogelijk is, of je jezelf wel hebt wijsgemaakt dat het onmogelijk is.  Ook kan de stap naar Yoga oefeningen lastig zijn, omdat je niet weet hoe je het aan moet pakken.

Kortom, bewust of onbewust vooral veel eventuele problemen waar je je achter verschuilt om niet met Yoga te kunnen beginnen.

Heel logisch! Maar tegelijkertijd ook een gemiste kans! Daarom vertellen we je graag hieronder meer over waarom Yoga voor iedereen toegankelijk is, en waar je op moet letten!

yoga voor iedereen

Yoga voor iedereen die naar zijn/haar lichaam durft te luisteren

Yoga is voor iedereen, Tenminste, het is erg belangrijk dat je naar je lichaam luistert. Je grenzen, mogelijkheden en beperkingen (leren) kennen is een must.

En dat hoef je echt niet allemaal te weten voordat je naar de Yoga les komt. Onder leiding van een professional kun je veel te weten komen over je eigen lichaam. Wat heb je nodig? Welke plan van aanpak past bij mij?

In het begin zou dat kunnen betekenen dat dit erg confronterend is. Je ziet je mogelijkheden, maar ook de beperkingen onder ogen. Dit kan demotiverend werken. Zie dit niet als falen!

Niemand is perfect, iedereen heeft een andere lichaamsbouw, ieder mens heeft te maken met andere mogelijkheden en beperkingen. Ook de beste Yogi’s lopen tegen hun eigen grenzen aan. Je bent uniek!

Het is juist een heel mooi gegeven als je leert luisteren naar je lichaam en de oefeningen naar eigen wens kunt uitvoeren. Forceren werkt juist averechts en kan zorgen voor (langdurige) blessures. Dit is natuurlijk alles behalve de bedoeling van Yoga.

Aanpassingen maken Yoga voor iedereen

Er zijn verschillende aanpassingen mogelijk om Yoga oefeningen toegankelijk te maken voor iedereen. Zo kun je denken aan blokken, maar ook meditatiekussentjes, meditatiebankjes, bolsters of stoelen.

Mogelijkheden zat, alleen je moet ze wel zien of aangereikt krijgen. Daarom is het inschakelen van een professional bij gerichte klachten een must.

Laat je leiden door de docent en focus je op je kwaliteiten, hierdoor zul je ook de positieve effecten van Yoga ervaren. Binnen je eigen grenzen, op jouw manier.

Ervaringen delen

Heb je een beperking of heb je een mooi voorbeeld waarom Yoga voor iedereen kan zijn? We zouden het leuk vinden om jouw ervaring te horen! Met elkaar ervaringen delen, maakt de drempel om te beginnen met Yoga ook minder hoog.

Laat gerust hieronder een reactie achter, of neem contact met ons op!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter