Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

28 apr 2014

Yoga voor de onderrug, 4 praktische oefeningen!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Yoga voor de onderrug, een gevoelige plek waar je last kunt krijgen van lichamelijke klachten. Klachten die je misschien in het begin moeilijk kunt plaatsen of het gevoel hebt dit zelf niet gemakkelijk te kunnen behandelen. Ook kunnen sporters als bijvoorbeeld surfers het fijn vinden om hun onderrug te versterken.

Misschien heb je zelf klachten van de onderrug en zou je graag willen weten wat Yoga voor de onderrug voor je kan betekenen? Hieronder meer uitleg en we geven je natuurlijk gelijk een aantal praktische tips!

yoga voor de onderrug

Waarom Yoga voor de onderrug uitkomst kan bieden

Op het moment dat je last hebt van klachten in de onderrug, is het belangrijk dat je wel (rustig) blijft bewegen. Anders heb je kans dat de onderrug verstijft en je nog meer klachten kunt gaan ondervinden.

Yoga voor de onderrug biedt je verschillende oefeningen om op een rustige manier de spieren in beweging te houden. 

4x Yoga voor de onderrug

Je bekken omhoog brengen. Je ligt met je rug op de mat. Je zet je voeten recht achter het zitvlak neer op heupbreedte. Je buigt je knieën. Strek je kruin iets weg, zodat de wervelkolom recht ligt.

Adem uit. Op de inademing ga je rustig het bekken naar boven brengen. Niet te snel en niet te ver. Op de uitademing kom je met de rug weer terug op de mat.

Begin rustig en bouw deze rustig op. Uiteindelijk blijf je even met je bekken in de lucht liggen. Je houdt deze houding vast, zonder daarbij te ‘hangen’ in je nek.

Het zelf masseren van de onderrug. Lig met je rug op de mat. Je strekt je kruin iets weg, zodat de wervelkolom recht komt te liggen. Je brengt de knieën naar je toe. Pakt met de handen de knieën vast en gaat nu de knieën cirkelen.

Je cirkelt de knieën naar links en naar rechts. Zo masseer je je eigen onderrug.

De cobra houding. Hierbij lig je met je buik op de grond. Je handen zet je naast de schouders op de mat. Houd hierbij de armen strak langs het lichaam. Kom op een inademing rustig omhoog met je kruin.

Begin rustig, anders kun je de onderrug juist teveel belasten. Op een uitademing kom je weer terug naar de mat met je lichaam. Herhaal dit een drietal keer en blijf dan even in de houding, terwijl je rustig doorademt. Hang hierbij niet in je armen.

Chakravakasana. Kom op handen en knieën. Handen recht onder de schouders en knieën op heupbreedte recht onder de heupen. Adem in, duw de borst naar voren en verleng de ruggenwervels.

Adem uit, de buik wordt kleiner, je navel gaat in en daardoor wordt de rug een klein beetje bol.  Kom in de Kindhouding. Herhaal deze oefening een aantal keer op je eigen ademritme.

Meer weten?

Wil je je niet alleen spitsen op Yoga voor de onderrug, maar zou je graag meer praktische Yoga tips voor de hele rug willen? Kijk dan nog eens naar ons artikel over ‘Yoga oefeningen voor de rug’.

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter