Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

20 jan 2014

Wat is Kinderyoga? Een verhelderend lichtpuntje!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Wat is Kinderyoga? Steeds meer volwassenen volgen Yoga lessen, maar ook bij kinderen is het in opkomst. Kinderen ervaren de positieve effecten van Kinderyoga, die ze helpt dichtbij zichzelf te blijven in deze stressvolle tijd.

Ook kinderen hebben het van jongs af aan druk. Zowel op school als in vrije situaties wordt er veel van ze verwacht. Kinderen moeten presteren, totdat ze een Kinderyoga les volgen. Hierbij verandert het moeten in mogen, het presteren in plezier hebben. Wat een opluchting!

wat is kinderyoga

Wat is Kinderyoga, waar richt het zich op?

Ten opzichte van Hatha Yoga oefeningen voor volwassenen is er eigenlijk weinig verschil te ontdekken in de positieve effecten die Yoga heeft op zowel kinderen als volwassenen. Rust, soepelheid en kracht. Ook bij kinderen is Yoga erop gericht lichaam en geest in verbinding te brengen.

Kinderyoga oefeningen richten zich bijvoorbeeld op de ademhaling, maar ook de lichaamshouding wordt veel aandacht aan besteed. Visualisatie oefeningen komen aan bod en ontspanning is geïntegreerd.

Bij een Kinderyoga les wordt lesgegeven binnen de belevingswereld van het kind. Denk hierbij aan verschillende thema’s die dichtbij de natuur staan. Bijvoorbeeld een boswandeling, een wandeling door het park of een dagje naar het strand.

Natuurlijk wordt er rekening gehouden met de leeftijdscategorie en de daarbij behorende belevingswereld.

Wat is Kinderyoga voor kinderen met speciale behoeften?

Wat is Kinderyoga voor een kind met speciale behoeften? Kinderyoga is voor iedereen, dus ook voor kinderen met speciale behoeften. Denk hierbij wel aan een professionele Yoga docent die een geschikte aanpak hanteert.

Het bespreekbaar maken van de speciale behoeften en het hanteren van een passende aanpak, zal het process positief stimuleren. Elke oefening heeft een eigen positieve uitwerking. Uit onderzoek blijkt dat door de geschikte houdingen op een passende manier te beoefenen, er al vele kinderen erg geholpen zijn!

Kinderyoga voor thuis!

Graag thuis of als leerkracht op school alvast aan de slag met verschillende oefeningen? Helen Purperhart biedt thematische boeken en kaarten waarmee je direct aan de slag kunt. Op deze manier kun je op een leuke manier alvast een beetje proeven en bezig zijn met Kinderyoga.

Voor een optimale uitwerking van de oefeningen en een veilige, juiste aanpak, adviseren we wel een professionele Kinderyoga docent. Meer info of heb je een vraag? Stuur ons een berichtje via het contactformulier en onze Kinderyogadocente Melanie helpt je graag verder!

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter