Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

16 okt 2014

Vormen van Yoga – Welke past bij jou?

/
Geplaatst door
/
Comments0

Er bestaan vele vormen van Yoga. Sinds het ontstaan van de Yoga, duizenden jaren geleden, heeft de Yoga zich steeds verder ontwikkeld.

Niet alleen het aantal Asana’s is uitgebreid, ook het tempo van de Yoga, de ademhalingsoefeningen, de omgeving en de resultaten zijn van iedere soort Yoga verschillend.

Naast al deze vormen van Yoga zijn er ook een hoop producten op de markt gekomen, denk bijvoorbeeld aan Yogamatten, Yogablokken, meditatiekussens en meditatiebankjes.

Het is heel begrijpelijk dat wanneer je alle kanten van de Yoga nog niet zo goed kent, je “door de bomen het bos niet meer ziet”. We zetten daarom een paar belangrijke Yogavormen voor je op een rijtje!

vormen van yoga

Vormen van Yoga en jouw doelen

Om erachter te komen welke Yogavorm bij jou past, is het verstandig om te beginnen bij het vaststellen van je doelen.

Omdat er tegenwoordig zoveel Yogavormen bestaan kun je heel direct kiezen welk doel je wenst te behalen, er is altijd wel een Yogavorm die hierin gespecialiseerd is.

Veelvoorkomende doelen die Yogi hebben zijn:

Stress verminderen en tot rust komen

– Beter leren mediteren

Chakra’s en energieën in het lichaam leren begrijpen en gebruiken

Leniger en/of lichamelijk fitter worden

Afvallen

Probeer eerst goed voor jezelf te bepalen welk doel, of welke doelen jij graag zou willen behalen met behulp van Yoga.

Basisvorm van Yoga

Wanneer je een beginnende Yogi bent, of je vindt het gewoon moeilijk om te bepalen welk deel van de Yoga je nu het meest aanspreekt, is het verstandig om te beginnen met Hatha Yoga.

Hatha Yoga is een vorm van Yoga die als algemene basis wordt gezien. In de Hatha Yoga komen alle verschillende kanten die de Yoga te bieden heeft aan bod, daarnaast is het een goede algemene basis om door te stromen naar een andere Yogavorm.

Vormen van Yoga

Het kan echter ook zo zijn, dat je al heel goed weet wat je wilt. We zullen daarom hieronder een kort overzichtje geven van een paar populaire Yogavormen. Alle drie zijn ze geschikt voor een ander doel:

Kundalini Yoga is dé Yogavorm voor de geestelijke- en spirituele kant van de Yoga. Als je Meditatie, Chakra’s en energieën in je lichaam wilt leren begrijpen en gebruiken, zal Kundalini Yoga perfect bij je doel passen.

Ook zal Kundalini Yoga je goed helpen om stress te verminderen en tot rust komen.

Bikram Yoga is de perfecte Yogavorm als je leniger wilt worden. Ook helpt het goed wanneer je last van je spieren hebt.

PowerYoga helpt je om af te vallen en lichamelijk fitter te worden.

PowerYoga is een Yogavorm waarbij de nadruk ligt op de lichamelijke kant van de Yoga, alle oefeningen worden in hoog tempo uitgevoerd waardoor je conditie verbetert en je calorieën verbrand.

Naast deze drie populaire Yogavormen zijn er natuurlijk nog veel meer Yogavormen. Het is verstandig om advies te vragen aan iemand die verstand heeft van Yoga om de meest geschikte Yogavorm voor jou vast te stellen.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter