Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

29 sep 2014

Meditatiebankje – Meer resultaat van je meditatie met een Meditatiebankje

/
Geplaatst door
/
Comments0

Een Meditatiebankje is een hulpmiddel voor bij het mediteren. Zoals de naam al zegt is het een klein bankje waar je op kunt zitten terwijl je aan het mediteren bent.

Meditatiebankjes variëren in hoogte en vorm. Iedereen zal een ander bankje lekker vinden zitten, het is daarom aan te raden om goed uit te zoeken welk Meditatiebankje het best bij jou past.

Belangrijk bij het kiezen van een Meditatiebankje is de hoogte. “Hoe lager het bankje, hoe leniger de Yogi moet zijn” is de algemene regel. Een “standaard” Meditatiebankje is ongeveer twaalf centimeter hoog en dertig centimeter breed.

De vorm van Meditatiebankjes varieert van plat tot en met “zitkuiltjes” aan toe. Dit is echt een kwestie van smaak, het is heel erg persoonlijk wat jij het lekkerst vindt zitten.

Over het algemeen geldt wel, hoe luxer het bankje, des te hoger de prijs.

De functie van het Meditatiebankje

De belangrijkste functie van een Meditatiebankje is natuurlijk lekker zitten tijdens het mediteren.

Goed kunnen zitten is namelijk van groot belang als je mediteert. Wanneer je zithouding niet comfortabel voelt, is het enorm lastig om je volledig te richten op je gedachten en dus je meditatie.

Daarnaast geeft een Meditatiebankje beter steun dan wanneer je plat op de grond zit. Het Meditatiebankje zorgt ervoor dat je automatisch een betere houding aanneemt dan wanneer je op de grond zit. Dat is beter voor je spieren en gewrichten.

Door het gebruiken van een meditatiebankje zit je hoger van de grond af en ben je beter in staat je bekken naar voren te laten kantelen waardoor je ruggengraat recht is. Is je bekken naar achter gekanteld, dan ontstaat er een bolling in de rug en moet je lichaam veel meer moeite doen om in de houding te blijven.

Dit zorgt ervoor dat je je niet goed kunt focussen op je meditatie. Bij een goede meditatie moet je zonder spanningen in het lichaam volledig comfortabel kunnen zitten.

Het Meditatiebankje en het Meditatiekussen

Misschien weet je ook al van het bestaan van een Meditatiekussen af. In eerste instantie denk je misschien dat een Meditatiekussen een stuk lekkerder zit dan een Meditatiebankje. Dit hoeft niet altijd zo te zijn, ook dit is afhankelijk van je eigen voorkeur.

Het grote voordeel van het Meditatiebankje ten opzichte van het Meditatiekussen is dat het Meditatiebankje je benen minder afknelt. Het voordeel daarvan is dat de doorbloeding van je lichaam een stuk makkelijker kan blijven verlopen.

Ook worden je benen minder belast bij een Meditatiebankje, omdat je hele lichaamsgewicht rust op het bankje in plaats van je benen, wat bij een Meditatiekussen wel het geval is.

Ook heeft het Meditatiebankje als voordeel dat er geen vulling opnieuw bijgevuld hoeft te worden, wat bij het Meditatiekussen eens in de zoveel tijd moet gebeuren. Daarnaast slijt het bankje minder snel dan de stof van het Meditatiekussen.

Een voordeel van het Meditatiekussen boven het Meditatiebankje is dat het kussen over het algemeen een stuk goedkoper is, daar tegenover staat wel dat het kussen slijt en bijgevuld moet worden, het bankje blijft in principe altijd wel goed.

Of je voorkeur nu uitgaat naar een  Meditatiekussen of een Meditatiebankje blijft een kwestie van smaak. Een Meditatiebankje vormt echter een hele nuttige verrijking op jouw Yoga materiaal tot in de verre toekomst!

Klik hier om direct een meditatiebankje of kussen te bestellen!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter