Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

16 mrt 2014

6 redenen waarom je kunt Afvallen door Yoga

/
Geplaatst door
/
Comments0

Afvallen door Yoga, dat kan zeker. Misschien niet zo zeer omdat je je echt op het afvallen richt, maar meer omdat je je totale Lifestyle aanpast. Je leert naar je lichaam te luisteren, maar ook hoe je je lichaam het beste kunt behandelen. Met het beoefenen van verschillende oefeningen, maar ook welke voedingsstoffen je het beste tot je kunt nemen.

Moeilijk? Welnee, je kunt je gezonde Yoga Lifestyle zo vinden in het dagelijkse leven. En daarbij bevat Yoga zoveel mooie elementen, die het afvallen al stimuleren.

afvallen door yoga

Afvallen door Yoga doormiddel van 6 punten

1. De schildklier wordt gestimuleerd.  Hierdoor verloopt de stofwisseling beter.  De doorbloeding wordt gestimuleerd. Dat zorgt er weer voor dat de verbranding op gang komt en er minder vet opgeslagen wordt.

2. Yoga zorgt voor minder stress en depressiviteit. In stressvolle situaties is het mogelijk dat men meer kans heeft op eetbuien. Doordat je je beter in je vel voelt en je minder stress ervaart, zul je dus minder behoefte hebben aan een eetbui. Daarbij wordt je lichaam doormiddel van Yoga gestimuleerd om meer vet te verbranden in plaats van op te slaan als reserves.

3. De organen worden doormiddel van Yoga gestimuleerd. De organen worden in werking gezet. Zie bijvoorbeeld onze eerder behandelde Chakra’s. Doordat de organen optimaal werken, kan er ook een goede verbranding op gang komen.

4. Asana’s worden uitgevoerd in de Yoga les. Dit zijn oefeningen en houdingen die herhaald en vastgehouden worden. Bij de uitvoering van deze oefeningen komt de verbranding op gang. Logischerwijs omdat je aan het bewegen bent. De Yoga Zonnegroet zorgt voor een goede verbranding, omdat je een reeks Asana’s doet, waarbij je hartslag omhoog gaat, de doorbloeding en verbranding gestimuleerd wordt.

5. Pranayama, oftewel ademhalingsoefeningen worden uitgevoerd tijdens de Yoga les. Deze totale Yoga ademhaling zorgt ervoor dat je meer zuurstof opneemt in je bloed. Hierdoor heb je meer energie om langer actief te kunnen zijn. Hierdoor zul je ook meer energie hebben om in beweging te blijven. Deze ademhalingsoefeningen zorgen voor een zuivering van je lichaam. Het vergroot de longcapaciteit, het verbrandt vet en je krijgt een beter uithoudingsvermogen.

6. Bij het beoefenen van Yoga hoort de gehele Yoga Lifestyle. Bij de gehele Yoga Lifestyle komt niet alleen de Yoga, maar ook gezonde Yoga voeding kijken. Het bewuster en gezonder leven, zorgt er ook voor dat men minder slechte voeding zal eten en daardoor zelfs af kan vallen.

Meer informatie over het toepassen van de Yoga Lifestyle

Wil je graag meer informatie over hoe je de gehele Yoga Lifestyle kunt toepassen in jouw drukke leven? En hoe je ervoor kunt zorgen dat je je beter en daardoor ook strakker in je vel gaat voelen?

Leef de Yoga Lifestyle op een verantwoorde, positieve, energieke manier!

Schrijf je in voor ons gratis E-book en begin vandaag nog! Laat je inspireren, zonder grote veranderingen, maar met grote resultaten!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter