Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

29 sep 2014

Yoga blok – Haal meer uit je Yogales met een Yoga Blok

/
Geplaatst door
/
Comments0

Een Yoga blok is een handig hulpmiddel in de Yogales. Het is een rechthoekig blok dat op allerlei manieren gebruikt kan worden om Yogaoefeningen gemakkelijker en aangenamer te maken.

Een Yoga blok ondersteunt je bij het uitvoeren van verschillende oefeningen. Met een Yoga blok kan je trainen om leniger te worden bijvoorbeeld, maar je kunt ook pijn vermijden door het te gebruiken als steunblok waardoor je spieren en gewrichten ontlast worden.

De meerwaarde van een Yoga blok

Voor zowel beginnende- als gevorderde Yogi is een Yoga blok erg nuttig.

Omdat een Yoga blok gebruikt kan worden om op te steunen wordt het uitvoeren van de Asana’s voor jou als beginnende Yogi een stuk makkelijker!

Door de steun van het Yoga blok worden je spieren en gewrichten niet overbelast, dat zorgt ervoor dat je het risico op blessures verkleint.

Ook wanneer een Asana nog even te zwaar aanvoelt, kan je eerst het Yoga blok gebruiken als ondersteuning van je lichaam voor je de oefening helemaal zelfstandig gaat proberen.

Maar ook voor gevorderde Yogi is een Yoga blok erg handig! Want wanneer je de basis Asana’s onder de knie hebt wil je jezelf natuurlijk verder ontwikkelen.

Ook dan geldt eigenlijk hetzelfde als voor beginners, oefeningen die nog nieuw zijn kan je makkelijker uitvoeren met een Yoga blok, net als dat je het risico op blessures enorm verkleint.

Als je al langer aan Yoga doet, wil dat absoluut niet zeggen dat je nooit een Yogablok nodig hebt. In veel gevallen is het namelijk gewoon een kwestie van de verhoudingen van het lichaam. Sommige mensen hebben nu eenmaal langere armen of benen dan andere en kunnen gemakkelijker bij de grond.

Lenig zijn maakt daarvoor niets uit, want de kans bestaat dat je dan je ruggengraat in een positie brengt die niet goed is, waardoor de essentie van de houding verloren gaat.

Yogablok

Soorten en maten Yogablokken

Een standaard Yoga blok is rechthoekig van vorm, maar Yogablokken vind je eigenlijk in allerlei soorten en maten.

Vaak zijn ze gemaakt van hout, kurk of schuim. Het is een kwestie van smaak wat voor soort Yoga blok je prettig vind. Yoga blokken zijn in vele kleuren en vormen leverbaar.

Over het algemeen worden Yoga blokken van schuim of kurk prettig gevonden omdat ze minder hard aanvoelen dan hout. Vaak zijn deze Yoga blokken van met name kurk, dan ook iets duurder.

Het voordeel van een Yoga blok van schuim of kurk, is dat ze iets beter dempen dan een houten Yoga blok. Wanneer je steunt op een blok van schuim of kurk, komt er dan ook minder druk op je gewrichten te staan.

Is een Yogablok een “must-have”?

Of je per se een Yogablok nodig hebt is natuurlijk aan jezelf. Het verkleint echter de kans op blessures en ondersteunt je lichaam beter, om die reden is een Yoga blok wel heel erg aan te raden.

Omdat een Yoga blok niet heel duur is, en je er de kans op blessures behoorlijk mee verkleint, is het zeker de moeite waard om er een aan te schaffen.

Een Yogablok is niet duur, en kan je dus enorm helpen bij je Yogaoefeningen. Iedere Yogi zou er dus een in huis moeten hebben.

Klik hier om direct een Yogablok te bestellen!

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter