Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

22 jul 2014

Ashtanga Power Yoga, kracht zit van binnen!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Ashtanga Power Yoga is een benaming voor een Yogavorm die vandaag de dag tot de Power Yoga gerekend zou kunnen worden. Maar waarom kun je het dan ook Ashtanga Power Yoga noemen?

De reden daarvoor, is dat Power Yoga voortkomt uit de Ashtanga Yoga. Het is een snelle, dynamische en krachtige vorm van Yoga. Een verschil is, dat Ashtanga Yoga gebruik maakt van vaststaande series, terwijl in de Power Yoga de verschillende oefeningen worden gemixt.

ashtanga power yoga

Wat is het kenmerk van Ashtanga Power Yoga?

Ashtanga Power Yoga werkt met series van Asana’s, de zogenaamde “Yoga houdingen”.

Deze oefeningen lopen vloeiend in elkaar over, het gevolg daarvan is dan ook dat Ashtanga Power Yoga in een hoog tempo wordt uitgevoerd.

Welke voordelen biedt Ashtanga Power Yoga?

Het hoge tempo van de oefeningen biedt een groot voordeel. Omdat je snel moet schakelen tussen de oefeningen blijft je lichaam namelijk in beweging.

Het constante bewegen zorgt ervoor dat je bloedsomloop op gang komt en de afvalstoffen uit het lichaam verwijderd worden. Ook komt de spijsvertering op gang. Verder wordt de innerlijke kracht en stabiliteit bevorderd.

Ashtanga Power Yoga zorgt door inspanning dat het lichaam veel calorieën verbrandt. Ashtanga Power Yoga is dan ook een geschikte Yogasoort om af te vallen.

Ook zorgt Ashtanga Power Yoga voor een verbetering in je flexibiliteit. Omdat je constant bezig bent blijft je lichaam namelijk warm. Het voordeel hiervan is dat je spieren hierdoor beter kunnen uitrekken waardoor je leniger en flexibeler wordt!

Wat zijn de nadelen van Ashtanga Power Yoga?

Maar natuurlijk biedt Ashtanga Power Yoga niet alleen maar voordelen. Omdat de oefeningen in dynamisch en in hoog tempo worden uitgevoerd, kan deze vorm misschien niet bij iedereen passen.

Een mooie optie zou dan Hatha Yoga kunnen zijn. Bij Hatha Yoga worden de verschillende oefeningen langer aangehouden. Iedere oefening heeft zijn eigen begin en einde. Het tempo ligt hierbij lager.

Hoe zien Ashtanga Power Yoga oefeningen er eigenlijk uit?

Zoals eerder gezegd worden Ashtanga Power Yoga oefeningen dynamisch en in reeksen uitgevoerd. Deze oefeningen kunnen naar eigen inzicht, of naar inzicht van de docent, gemixt worden. Hierbij volgen de verschillende Yoga houdingen elkaar op.

Een centrale Yoga oefening binnen de Ashtanga Power Yoga, is de Zonnegroet. De Zonnegroet is een vaste reeks van staande-, liggende-, en zittende Yoga oefeningen, die meerdere malen herhaald wordt.

Alleen al de zonnegroet vormt als het ware een training voor heel je lichaam. Zowel je lenigheid als uithoudingsvermogen worden getraind.

Daarnaast worden je spieren in allerlei verschillende oefeningen getraind, door het snel opvolgend aannemen van verschillende Asana’s.

Ashtanga Power Yoga iets voor jou?

De verschillende reeksen Yoga oefeningen bij elkaar zorgen ervoor dat Ashtanga Power Yoga je een breed uiteenlopende Yoga workout kan bieden, waarin uithoudingsvermogen, lenigheid en (innerlijke)kracht allemaal getraind worden.

Ben jij dus een Yogi die graag vooral lichamelijk fitter wil worden met behulp van Yoga? Dan is Ashtanga Power Yoga zeker de moeite waard!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter