Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

22 jun 2017

11 redenen om op Yoga vakantie te gaan

/
Geplaatst door
/
Comments0

Wanneer je denkt aan vakantie, denk je misschien niet meteen aan een Yoga vakantie. Toch is een Yoga vakantie een unieke en bijzonder ervaring, die je als Yogi zeker een keer geprobeerd moet hebben als je de kans krijgt.

Ik ben zelf inmiddels op verschillende Yoga vakanties geweest. Onder andere naar Bali, Cambodja, Portugal, de VS en Griekenland. Ok, niet elke reis was een echte vakantie, tijdens sommige reizen volgden Mel en in namelijk een Yoga Teacher Training.

Maar ik kan in ieder geval met 100 procent zekerheid zeggen dat Yoga en reizen een hele goede combi is.

Twijfel je nog of je wel op Yoga vakantie wilt gaan? Laat me die twijfels bij je wegnemen en ga er gewoon voor. Ik beloof je dat je er geen spijt van zult krijgen.

De onderstaande elf redenen helpen je misschien nog een beetje om je beslissing met wat meer zekerheid te maken! 😉

yoga vakantie

11 redenen om op Yoga vakantie te gaan

1. Je ontdekt prachtige locaties

Oké, dit is een inkoppertje. Yoga retreats staan vaak op prachtige locaties. Vlak bij mooie stranden, heel afgelegen of bij adembenemende hikes.

Tijdens een Yoga vakantie kun je dit ontdekken. Je gaat reist af naar prachtige plekken waar je normaal gesproken misschien nooit zou komen.

2. De ‘spirit’ voelen tijdens een Yoga vakantie

Wanneer je op Yoga vakantie gaat en afreist naar een mooie locatie, kun je vaak de ‘spirit’ al in de lucht voelen hangen. Iets wat bijna onmogelijk is in onze drukke en gehaaste maatschappij.

Dit is een van de dingen die een Yoga reis zo magisch en onvergetelijk maakt.

3. Je ontmoet inspirerende Yogi’s

Tijdens mijn verschillende Yoga reizen heb ik ontzettend veel mooie, enthousiaste en inspirerende Yogi’s uit Nederland en het buitenland leren kennen.

Het leuke is dat je vaak direct op een lijn zit met deze mensen. Er is een klik en gesprekken kunnen meteen de diepte in gaan waardoor je een echte connectie met elkaar maakt.

Vaak hou je een Yoga vakantie vrienden voor het leven over.

4. Breng je practice naar het volgende niveau

Snel een paar stretch oefeningen voor dat je in de auto naar het werk stapt. Een lesje hier, dan weer een tijdje helemaal niets….Klinkt bekend? In het dagelijkse leven kan je Yoga practice er nog al eens bij in schieten. In ons drukke leven is het vaak lastig om regelmaat te vinden in je practice en daadwerkelijk stappen te maken.

Tijdens een Yoga vakantie hoef je je hier geen zorgen om te maken. Iedere dag ben je bezig met je practice onder begeleiding van een professionele docent. Er staan de hele dag mensen voor je klaar die je willen helpen om je practice naar het volgende niveau te brengen.

5. Geniet van stilte

Hoe vaak neem je op een doordeweekse dag de tijd om even je ogen te sluiten en gewoon stil te zijn? Stilte is een essentieel onderdeel in bewustwording en persoonlijke groei.

Als je stil bent, heeft je ‘monkey-mind’ eindelijk eens de tijd om tot rust te komen. Weg van alle prikkels, drukte en stress.

Stil zijn is bij de meeste Yoga vakanties een belangrijk onderdeel. In de Yoga vakanties die we zelf organiseren integreren we stilte in onze Yoga practice en houden we deze stilte vast tijdens een stilte-ontbijt.

De eerste keer vinden veel mensen dit onwennig, maar na afloop krijgen we vaak te horen dat dit een van de meest bijzondere dingen is. Simpelweg omdat we het in het dagelijkse leven nooit doen.

6. 100 Procent aandacht voor jezelf

Doordat we zoveel prikkels krijgen, hebben we nooit echt 100 procent aandacht voor onszelf. Er is altijd wel een appje, mailtje of telefoontje wat beantwoordt moet worden.

Ook de to-do list is nooit af en je huis is nooit schoon. Dus ook al ga je naar een Yoga les om aandacht te hebben voor jezelf, vaak ben je de rust die het je bracht al snel weer verloren door de hectiek van de dag.

Op een Yogareis is er niets wat je aandacht vraagt, behalve jijzelf. En dat je precies waar al je aandacht op dat moment naar toe moet. Naar jezelf.

7. Je mediteert écht!

Hoe vaak hebben je langer dan tien minuten gemediteerd? En hoe vaak heb je vooraf aan je meditatie een zorgvuldig opgebouwde Yoga practice gedaan om je voor te bereiden op je meditatie?

De kans is groot dat dit niet heel vaak is. Tijdens een Yoga vakantie neem je hier alle tijd voor, waardoor je meditatie veel diepgaander is.

8. Digitale Detox

We besteden een groot gedeelte van onze tijd achter schermen. Op het werk achter een computerscherm. ’s Avonds voor de televisie. En in de tijd ertussen op onze smartphone.

Kortom, we zijn er bijna aan verslaafd. En het is vaak moeilijk om even niet op een scherm te kijken en online te zijn. Hierdoor hebben we een slechtere concentratie, we zijn minder creatief en we denken oppervlakkiger. Daarnaast veroorzaken deze prikkels stress en beïnvloed het dus onze gezondheid.

Doordat je op een Yoga vakantie lekker vaak op je mat staat en met jezelf bezig bent, kick je automatisch af van je digitale verslaving. Een Yoga week is dus een digitale detox en daarmee goed voor je focus, gezondheid en je geluk.

9. Lekker en gezond eten zonder te koken

Ook gezond eten schiet er door drukte, gebrek aan tijd en stress nog al eens bij in. We zijn in dit geval vaak geneigd om sneller te gaan voor de makkelijke en snelle hap. Die is meestal niet zo gezond en verstoort daardoor de balans in ons lichaam en geest.

Op een Yoga vakantie hoef je je niet druk te maken over het feit of je je vitaminen wel binnenkrijgt. Er wordt vaak heerlijk gekookt met verse, lokale en biologische producten.

En het mooie is…

Je hoeft er zelf geen minuut voor in de keuken te staan. Dus laat je lekker verwennen!

10. Een nieuwe blik

Omdat je bewust een week de tijd neemt om aan jezelf te werken met zo weinig mogelijk afleidingen, kom je uit de Yoga vakantie als een ander mens.

Je hebt een nieuwe kijk op de wereld. Alsof de lens waardoor je naar de wereld kijkt weer gereinigd is en je weer helder kunt zien. Je bent geïnspireerd, creatief, gefocust en vol met nieuwe en positieve energie.

11. Je kunt het alleen doen

Hoewel het ontzettend leuk is om samen een Yogareis te doen, kun je dit ook prima alleen doen. Echt een week voor jezelf waarin niemand je lastig valt.

Als je wilt connecten met andere Yogi’s dan doe je dat en als je meer tijd voor jezelf wilt dan zonder je je lekker af met een goed boek bij het zwembad of aan het strand.

Niemand kijkt je raar aan wanneer je een Yogavakantie alleen boekt, sterker nog, het is hartstikke gewoon. En het voordeel is, je hebt echt ‘Me-time’.

Waarom is een Yoga vakantie zo goed voor je?

In onderstaande video geeft Mel je nog een aantal goede redenen waarom een Yoga vakantie zo ontzettend goed voor je gezondheid, balans en geluk kan zijn.

Klaar om je eerste Yoga vakantie te boeken?

Ben je na het lezen van bovenstaande redenen klaar om je eerste Yoga vakantie te boeken? Dan vind je het misschien leuk om een keer met ons mee te gaan!

Als je in het menu van onze website naar het kopje ‘Yoga vakanties’ gaat, zie je een overzicht van de aankomende reizen!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter