Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

20 mrt 2014

Wat is Dru Yoga? Een hartelijke introductie!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Wat is Dru Yoga? Een yoga-vorm die voor een aantal mensen misschien nieuw zal zijn, maar zeker zijn aandacht verdient! Dru Yoga wordt in het Sanskriet ook wel Dhruva Nakshatra, poolster, genoemd.

Dru Yoga komt in de jaren 60 richting het Westen. De betekenis van poolster wordt gerelateerd aan een gericht concentratiepunt. Zoals de poolster gericht aan de hemel staat, zo kun je in jezelf ook een innerlijk concentratiepunt vinden.

wat is dru yoga

Wat is Dru Yoga?

Wat is Dru Yoga? Dru Yoga noemt men ook de de Yoga van het hart. Je voert de Asana’s (oefeningen) rustig uit. Je forceert hierbij niets. Deze oefeningen herhaal je een aantal keren rustig. Zo kan de energie optimaal door je lichaam gaan stromen. Blokkades worden opgelost. Ook komen er ademhalingsoefeningen (Pranayama) aan bod.

Dru Yoga bestaat uit series oefeningen doormiddel van Energy Block Release (EBR). Dit zorgt ervoor dat je buig-, strek- en draaibewegingen maakt die blokkades in je lichaam laten wegstromen.

Dru Yoga voordelen

Daarmee activeer je de energie rondom je hart. Dru Yoga is erop gespitst om de stress om je heen en misschien in jezelf te vergeten. Je bent even alleen bezig met de innerlijke rust. Als je de stilte in jezelf kunt vinden zul je je hierdoor goed en vredig gaan voelen.

Dru Yoga wordt ook wel een zachtere en vloeiendere vorm van de Yoga vorm genoemd. Je leert te luisteren naar je lichaam. Vooral in deze stressvolle tijd merk je dat je misschien zelf of de anderen om je heen steeds verder van zichzelf af gaan staan. Mensen vergeten wie ze daadwerkelijk zijn. Ze zijn niet (meer) in staat aan te voelen wat hun lichaam ze wil vertellen.

Doordat je niet kunt luisteren naar je lichaam, zul je gemakkelijk je eigen grenzen kunnen overschrijden. Dit kan vele lichamelijke en geestelijke klachten tot gevolg hebben.

Dru Yoga zorgt ervoor dat je flexibeler wordt. Je krijgt een betere ademhaling, ontwikkelt spierkracht, maar leert bovenal bewust naar je lichaam te luisteren. Hierdoor vindt je de rust en ontspanning die je verdient!

Dru Yoga versus Hatha Yoga

Net als Hatha Yoga zorgt ook Dru Yoga ervoor dat geest en lichaam met elkaar in verbinding gesteld worden. Je lichaam is in balans.

Ook voor deze soort Yoga hoef je echt niet lenig te zijn. Het belangrijkste is dat je leert te luisteren naar jezelf. Door deze acceptatie zul je merken dat je nog beter de uitwerking van de oefening gaat voelen.

Bij beide Yoga vormen maak je gebruik van Asana’s en ademhalingsoefeningen. Maar wat is Dru Yoga anders in tegenstelling tot Hatha Yoga? Bij de Hatha Yoga worden de oefeningen vaak statisch uitgevoerd en ligt bij Dru Yoga de nadruk op een dynamische herhaling van een gehele serie.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter