Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

25 nov 2013

Kinderyoga

/
Geplaatst door
/
Comments2

Meer en meer mensen ontdekken de positieve werking van Kinderyoga.

De stressvolle tijd van deze dagen gaat helaas ook de kinderen niet onopgemerkt voorbij. Kinderen hebben het druk, hebben last van stress en voelen constant de druk om te moeten presteren. Zowel op school als thuis en bij competitieve sporten.

Dit alles kan er niet alleen voor zorgen dat kinderen zich minder happy voelen, maar tegelijkertijd ook minder gewaardeerd. Met alle eventuele grote gevolgen van dien, waardoor het dus erg belangrijk is daar verandering in te brengen.

kinderyoga

Werking van Kinderyoga

Steeds meer kinderen krijgen behoefte aan rust, ontspanning en waardering. Dit kun je creëren door het bewust worden van je eigen lichaam.

Kinderyoga zorgt voor deze positieve invloeden, doormiddel van verschillende oefeningen in een op maat gemaakte Kinderyoga les binnen de belevingswereld van het kind. Kinderen hebben plezier, leren zich te ontspannen, worden soepeler, krijgen meer kracht, uithoudingsvermogen, evenwicht en leren zichzelf en anderen te respecteren en waarderen.

Kinderen mogen in de Kinderyoga les zichzelf zijn, worden niet in hokjes geplaatst en kunnen weer even volop genieten zonder dat er een bepaald verwachtingspatroon aan verbonden is.

Hierdoor zal dit buiten de Kinderyoga les ook zijn vruchten afwerpen.

Kinderen leren doormiddel van Kinderyoga zich (soms ook ongemerkt) van binnen uit beter te voelen, waardoor ze zichzelf  beter kunnen weren tegen de negatieve invloeden van buitenaf. Geluk begint bij jezelf!

Toepassen van Kinderyoga

Op jonge leeftijd wordt Kinderyoga vooral toegepast in spelvorm, waarbij naast verschillende houdingen (Asana’s) ook verschillende ademhalingsoefeningen (Pranayama’s) aan bod komen.

Naarmate de kinderen ouder worden, komen daar verschillende krachtoefeningen bij en krijgt de Kinderyoga les steeds meer de vorm van een Hatha Yoga les voor volwassenen. Er wordt hierbij rekening gehouden met de mogelijkheden en de belevingswereld van verschillende leeftijdsgroepen.

Oorsprong oefeningen Kinderyoga

Vroeger werden door yogi’s de Asana’s (houdingen) al uitgebeeld en vergeleken met verschillende natuurlijke objecten. Denk hierbij aan dieren, maar ook aan bomen.

Deze natuurlijke objecten worden vandaag de dag nog steeds op een speelse manier toegepast als voorbeelden binnen de thema’s van een Kinderyoga les. Bijvoorbeeld: ‘’Maak je zo klein als een egeltje’’. Hierdoor gaan de kinderen terug naar de natuur in hun puurste vorm en alle mooie eigenschappen die de natuur, maar ook zijzelf te bieden hebben.

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

2 Responses

Laat een reactie achter