Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

2 feb 2016

Waarom Reizen en Yoga zo goed samen gaat.

/
Geplaatst door
/
Comments0

Reizen en Yoga, een geweldige combinatie om meer uit jezelf en meer uit je reis te kunnen halen.

Misschien denk je in eerste instantie niet zo aan de combinatie tussen Reizen en Yoga, omdat je het tijdens het reizen al ‘druk genoeg hebt’.

Of misschien heb je juist behoefte aan ‘even helemaal niets’ tijdens je vakantie.

Juist deze redenen zijn goede voorbeelden om Reizen en Yoga wél te combineren! Benieuwd waarom? En hoe je ervoor kunt zorgen dat je ook tijdens het reizen een gewoonte kunt maken van Yoga?

Ik leg het je hieronder als reizende Yogi heel graag uit :-).

reizen en yoga

Voordelen van de combinatie tussen Reizen en Yoga

Er zijn verschillende voordelen te noemen voor de combinatie tussen Reizen en Yoga. De belangrijkste zal ik je geven, maar schroom vooral niet om te reageren als je zelf nog meer voordelen hebt ervaren door de combinatie tussen Reizen en Yoga.

  1.  Focus

Het is tijdens de reisdrukte erg fijn om af en toe even de focus bij jezelf te hebben. Bijvoorbeeld als je je in een drukke stad bevindt, of samen reist met een reisgenoot, kan het prettig zijn om je even af te zonderen van al deze drukte en impulsen van buitenaf.

  1. Genieten in het nu

Daarbij is het van belang dat je leert te genieten in het nu. Vaak heb je bij verdere reizen de neiging om te denken aan wat er allemaal nog gaat komen. of als het einde van je reis nadert, om alweer bijna thuis te zitten met je hoofd.

Ook heel jammer als je nog helemaal niet thuis bent! Het draait er niet om wat je gezien hebt of nog gaat zien tijdens je reis. Je mag je er natuurlijk wel heel erg op verheugen of mooie herinneringen ophalen.

Maar probeer niet te leven in je herinneringen of in de toekomst. Waar ben je nu? Hoe ervaar je het nu? Hoe mooi is het nu eigenlijk?

  1. Stretchen van het lichaam

Ook is het heel prettig om het lichaam tijdens het reizen te stretchen en voor te bereiden om lange tijden zitten of lopen. Het is erg aan te raden om het lichaam regelmatig te bewegen en de bloedsomloop op deze manier te blijven stimuleren.

Urenlang in dezelfde houding zitten tijdens een vlieg-, auto- of busreis kan ervoor zorgen dat de doorbloeding minder goed verloopt.

Voordat je voor langere tijd gaat zitten, kun je alvast een aantal Yoga stretches en series uitvoeren om het lichaam wakker en warm te maken. De energie door het lichaam te laten stromen om zo voorbereid voor langere tijd te kunnen zitten.

Ook kun je tijdens het zitten een aantal Yoga oefeningen uitvoeren om de doorbloeding te stimuleren. De oefeningen uit ons artikel ‘Yoga op reis’ zijn daar handige voorbeelden van.

  1. Mindful omgaan met stressvolle momenten

Ook kan de combinatie tussen Reizen en Yoga veel voordelen bieden bij stressvolle momenten.

Juist het leren om Mindful om te gaan met stressvolle situaties en onverwachte situaties, zul je meer uit je ervaringen kunnen halen.

Je raakt minder snel in paniek of schiet in de stress, omdat je leert om de situatie beter te overzien.

De onverwachte of stressvolle situaties raken je veel minder. Je ziet deze situaties juist als leerpunten en kan daardoor ook in deze situaties leren om te genieten.

Er komt meer balans in je leven en daardoor ben je dus door Reizen en Yoga beter in staat om te genieten.

  1. Angsten

Voor sommige mensen kan reizen nog steeds veel angsten met zich mee brengen. Nieuwe situaties, een nieuwe omgeving, maar ook zeker de reis naar de bestemming toe kan in sommige gevallen heel spannend zijn.

Ik ga je niet vertellen dat Yoga je per direct van al je angsten af helpt, maar Yoga kan je zeker helpen om te leren hoe je met deze angsten om moet gaan.

Mindfulness, meditatie, de Yoga ademhaling en een aantal specifieke Yoga houdingen zijn al kleine voorbeelden van hoe Yoga je kan helpen om je angsten te overwinnen.

  1. Jetlag

Daarnaast kan het tijdsverschil ervoor zorgen dat je last hebt van een jetlag. Je bent uit je ritme en je voelt je daardoor niet top fit.

De combinatie tussen Reizen en Yoga kan dan heel goed werken. Stretch in dit geval het lichaam, focus je op je ademhaling en ontspan volledig. Dit zijn een aantal simpele voorbeelden die je kunnen helpen om beter te slapen en snel in je eigen ritme te komen.

Kun je van de combinatie Reizen en Yoga een gewoonte maken tijdens je reis?

Natuurlijk is het altijd moeilijker om een bepaald ritme te integreren in je leven als je afhankelijk bent van andere factoren.

Bijvoorbeeld een hele vroege excursie, of een ingeplande reis kunnen al snel roet in het eten gooien.

Maar toch zijn dit geen redenen om de combinatie tussen Reizen en Yoga geen gewoonte te kunnen maken.

In de meeste gevallen heb je ’s ochtends zeker de mogelijkheid om even een half uurtje tot een uurtje voor jezelf te nemen.

Gun jezelf deze tijd en investeer in jezelf. Op deze manier stimuleer je tegelijkertijd jouw reiservaring.

En lukt het je die ochtend even niet, pak het dan vooral op een ander moment op de dag op. Probeer een vast ritme te creëren en bij uitzonderingen pas je dit gewoon aan.

Je kunt in deze gevallen zelf Yoga doen of een Yoga les volgen.

Als je het lastig vindt om zelf thuis aan Yoga te doen, dan kun je er bijvoorbeeld ook voor kiezen om (bij aanwezige WIFI) gebruik te maken van online Yoga lessen of Mindfulness trainingen.

Een Yoga les doen in een andere stad

Een Yoga les volgen in een andere stad is een echte aanrader. Je doet nieuwe ervaringen op die je kunt integreren in je eigen Yoga sessie.

Of deze Yoga les goed of minder goed bij je past maakt niets uit, het gaat om de ervaring en wat je ervan kunt leren.

Wij vinden het ook nog steeds heerlijk om andere lessen en in verschillende steden te volgen. Heel leerzaam en erg leuk!

Safe & Happy travels! 🙂

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter