Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

3 jan 2014

Yoga oefeningen voor beginners

/
Geplaatst door
/
Comments0

Waar vind ik Yoga oefeningen voor beginnersOp het moment dat je besluit te willen gaan starten met het volgen van Yoga lessen of je alleen te oriënteren is het moeilijk om ergens te beginnen.

Om de hoek bevindt zich misschien een Yoga praktijk, maar zijn dit wel de Yoga oefeningen die bij je passen? En kun je hier wel Yoga oefeningen voor beginners volgen? Of krijg ik te maken met bepaalde onderdelen waar ik op dit moment nog niet klaar voor ben?

Een proefles volgen is altijd een aanrader, maar toch is het ook fijn om de achtergrond te weten van de Yoga die gegeven wordt.

Er zijn veel verschillende soorten Yoga met een gemeenschappelijke uitwerking, namelijk een optimale verbinding tussen lichaam en geest. Maar ze dragen daarnaast ook hun eigen identiteit uit, waar je je als persoon in moet kunnen vinden.

Door de jaren heen wordt Yoga voor veel mensen steeds bekender. Er zijn tal van verschillende Yoga soorten ontstaan. Deze zijn veelal gebaseerd op de Hatha Yoga, maar dragen daarnaast hun eigen identiteit uit.

yoga oefeningen voor beginners

Hatha Yoga voor beginners

Als je net start met het volgen van Yoga lessen is het fijn om bij de basisbeginselen te beginnen. Denk hierbij aan de verschillende houdingen (Asana’s) en ademhalingstechnieken (Pranayama).

Daarbij is het belangrijk om het uiteindelijke doel, de meditatie, niet uit het oog te verliezen. Als je het lastig vindt om een goede meditatie uit te voeren, dan is het vooral aan te raden om deze onder begeleiding te doen. Kijk voor meer informatie gerust eens naar ons artikel ‘Meditatie voor beginners’.

Hatha Yoga is veelal de basis van nieuwe soorten Yoga, waardoor je als beginner in staat gesteld wordt op een rustige manier te kunnen starten met Hatha Yoga oefeningen.

Velen volgen Hatha Yoga lessen, maar vele anderen vinden het juist fijner een andere soort Yoga te volgen.

Bij Kundalini Yoga worden energiebanen aangesproken, waar je als beginner geen raad mee kan weten en dit juist een negatieve uitwerking kan hebben.

Het wil niet zeggen dat je niet gelijk met deze soorten kunt starten en per sé een Hatha Yoga les moet volgen, maar zorg er wel voor dat je goed geïnformeerd bent.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter