Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

25 mei 2014

Thaise Yoga Massage, ervaar diepe ontspanning

/
Geplaatst door
/
Comments2

Thaise Yoga Massage komt oorspronkelijk uit India, maar heeft zijn therapeutische vorm in Thailand ontwikkeld.

Thaise Yoga Massage kan veel positieve effecten voor lichaam en geest hebben. Benieuwd naar wat Thaise Yoga Massage precies is? En wat de voordelen zijn? Lees dan snel hieronder verder. 

Wat is Thaise Yoga Massage?

Thaise Yoga Massage wordt uitgevoerd over je kleding heen.

Handen, voeten, vingers (met name de duimen), ellebogen, knieën en palmen worden gebruikt door degene die je masseert. Hiermee worden verschillende drukpunten op het lichaam behandeld.

Ook maak je gebruik van verschillende stretches en een aantal Yoga oefeningen.

Je bent tijdens de massage passief. Degene die jou masseert voert de oefeningen uit. Hierbij lig je zelf op een zachte ondergrond. Hierbij is het de bedoeling dat je zelf zoveel mogelijk ontspant, zo ervaar je het beste de positieve effecten.

Thaise Yoga Massage is voor iedereen mogelijk. Bijvoorbeeld als je last hebt van een hoge bloeddruk, of als je zwanger bent, kan daar gemakkelijk op ingespeeld worden. Ervaring met Yoga is niet nodig.

Voordelen van Thaise Yoga Massage

Er zijn vele voordelen te noemen waarom Thaise Yoga Massage voor je zou kunnen werken. Hieronder een aantal voor je op een rijtje:

Je leert diep te ontspannen.

De flexibiliteit van je lichaam neemt toe. Je spieren en gewrichten worden soepeler.

Het helpt bij rugklachten en dan met name in de onderrug.

Het helpt om schouder- en nekklachten te verminderen.

De bloedsomloop wordt gestimuleerd.

De verschillende energiepunten (Chakra’s) in je lichaam worden gestimuleerd. Zo kan de energie optimaal door je lichaam stromen.

Ontgifting van je lichaam wordt gestimuleerd, omdat de afvalstoffen uit je lichaam afgevoerd worden.

De spijsvertering komt op gang doordat de organen en in het bijzonder de buikorganen aangesproken worden.

Het kan stressverlagend werken. Je leert beter te relativeren en meer ontspannen in het leven te staan.

Eventuele slaapproblemen kunnen verminderen.

Wat heb ik nodig bij Thaise Yoga Massage?

Als je Thaise Yoga Massage wilt doen is het belangrijk dat je makkelijke en ruim vallende kleding draagt. Omdat de massage over je kleding plaatsvindt, is het prettig dat het materiaal fijn aanvoelt en het niet te strak zit.

De bloeddruk daalt, daardoor kun je het wat kouder krijgen. Zorg er dus voor dat je daar op gekleed bent. Denk aan een lange broek en een shirt met lange mouwen.

Ook is het belangrijk dat je op een goede ondergrond ligt. Denk aan een bedje van matten en dekens. Een dun matras is ook mogelijk.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

2 Responses

 1. Tessa

  Ik heb pas een aantal keer deze vorm van Thaise massage gehad ivm rug schouder en nekklachten. Ik ben hypermobiel dus het viel de dame al op dat ik erg ver kon stretchen. Na de oefening waarbij ze mijn bovenlijf achterover trekt voelde ik een pijnscheut in mijn wervelkolom en heb sindsdien ergens op een wervel een pijnlijke stekende beurse plek. Kan t zijn dat er bv een stukje bot gescheurd is of iets dergelijks?

  1. Hoi Tessa,

   Dankjewel voor je reactie. Wat vervelend zeg! Door je hypermobiliteit zou het kunnen zijn dat je bovenlijf te ver naar achteren is getrokken. Bij hypermobiliteit ben je natuurlijk te soepel en kan dit tot overbelasting leiden.

   Ik kan op afstand niet beoordelen wat er precies gebeurd is, maar flinke pijnen hoor je zeker niet te hebben. Ik zou je aanraden er even naar te laten kijken. Hopelijk ben je er snel vanaf!

   Groetjes,

   Melanie

Laat een reactie achter