Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

2 jun 2014

Aerial Yoga, de lucht in!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Aerial Yoga, misschien heb je er al eens iets over gehoord. Ook deze Yoga vorm wil er voor zorgen dat je zowel mentaal als fysiek sterker wordt. Lichaam en geest worden met elkaar in verbinding gesteld.

Aerial Yoga heeft vele eigenschappen gemeen met de andere Yoga soorten. Maar toch onderscheidt deze Yoga soort zich op een hele speciale manier van andere Yoga vormen. Benieuwd hoe? Lees dan hieronder snel verder!

aerial yoga

Waarin onderscheidt Aerial Yoga zich?

Aerial Yoga geeft op een andere manier invulling aan de Yoga les. Het grote verschil ten opzichte van andere Yoga vormen, is dat je bij Aerial Yoga gebruik maakt van een doek. Dit is een soort Yoga hangmat.

Bij Yoga oefeningen ben je vaak gewend om geaard te blijven. Je staat vaak met beide benen op de grond, of voelt terwijl je zit met je zitbeentjes de aarde.

Bij Aerial Yoga sta je soms niet met beide benen op de grond. Sterker nog, je hangt soms in de lucht. Hierdoor wordt je verplicht om op een andere manier je basis en kracht te vinden.

Omgekeerde houdingen staan vooral centraal. Zo kunnen de kopstand of schouderstand ook aan bod komen, maar natuurlijk met behulp van de doek.

De zwaartekracht krijgt een nieuwe invulling. Een grote uitdaging die verschillende voordelen met zich meebrengt. De video hieronder geeft een kleine impressie van Aerial Yoga.

Voordelen van Aerial Yoga

Een doek kan soms voor ondersteuning zorgen, maar op andere momenten wordt je ook weer uitgedaagd om al je spieren te gebruiken. Denk maar eens aan een houding waarin je je balans in de doeken moet zien te vinden.

Hierdoor bouw je spierkracht op, maar wordt ook je balans aangesproken. Je hebt namelijk het aanspannen van je spieren erg nodig om je lichaam in evenwicht te kunnen blijven.

Maar er wordt ook gebruik gemaakt van een diepe ontspanning. Denk hierbij aan het liggen in bijvoorbeeld een hangmat.

Verder wordt bij Aerial Yoga de flexibiliteit bevorderd. De spieren worden verlengd. En natuurlijk staat ook het plezier centraal gegeven.

Voor wie is Aerial Yoga?

Je hoeft zeker geen acrobaat te zijn om aan Aerial Yoga te kunnen doen. Doordat het doek je ondersteuning kan bieden tijdens de verschillende Yoga oefeningen, is het zelfs goed mogelijk om met verschillende lichamelijke klachten aan deze Yoga vorm deel te nemen.

Ook kan Aerial Yoga voor meer gevorderde Yogi’s een uitdaging zijn. Je ervaart de verschillende houdingen (Asana’s) namelijk op een hele andere manier vanuit de lucht.

Deze vernieuwde uitvoering kan dus ook voor de gevorderden de Asana’s een andere invulling geven.

Wel is het voor mensen met gerichte klachten, zoals een hoge bloeddruk aan te raden om goed overleg te plegen met een professional. Doordat deze Yoga vorm vraagt om veel omgekeerde houdingen, waarbij het hoofd lager ligt dan het bekken, kan dit negatief werken voor een hoge bloeddruk.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter