Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

5 mei 2014

Detox Yoga oefeningen, reinig je lichaam!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Detox Yoga oefeningen, perfect om je lichaam op een goede manier te kunnen reinigen. Detox betekent ‘ontgifting’, erg belangrijk om je lichaam in optimale conditie te kunnen houden.

Benieuwd wat Detox Yoga oefeningen voor je kunnen betekenen en hoe je doormiddel van een combinatie met de juiste voeding weer lekker in je vel komt te zitten? Lees dan snel verder!

Waarom Detox Yoga oefeningen goed zijn

Detox Yoga oefeningen kunnen ervoor zorgen dat je lichaam van binnen uit gereinigd wordt.

Je lichaam wordt, hoe gezond je ook leeft, blootgesteld aan verschillende gifstoffen. Normaal worden deze gifstoffen in kleine mate afgescheiden door je lever en nieren. Maar deze kunnen de grote hoeveelheid gifstoffen om je heen niet aan.

Detoxen zorgt ervoor dat jouw lichaam deze gifstoffen kwijtraakt, hierdoor voel je je fitter en energieker.

Een bijkomend voordeel voor mensen met overtollig vet is, dat detoxen er ook voor zorgt dat een eventueel te hoger vetpercentage verminderd wordt. Je kunt dus ook afvallen met detoxen.

3x Detox Yoga oefeningen

Hieronder geven we je graag 3 voorbeelden van Detox Yoga oefeningen, die ervoor kunnen zorgen dat de spijsvertering op gang gaat komen.

De Zonnegroet is een goede manier om de spijsvertering te stimuleren. Door deze oefeningen op jouw eigen ademritme uit te voeren, gaat de hartslag omhoog.

Hierdoor wordt de bloedsomloop bevorderd, met als voordeel dat een deel van de gifstoffen en afvalstoffen uit het lichaam verdwijnen.

Torsibewegingen worden aangeraden bij Detox Yoga oefeningen. Ga bijvoorbeeld in kleermakerszit zitten. Zet je rechterhand vlak achter je rug neer.

Adem uit. Inademend recht je je rug. Je kruin is weggestrekt. Kijk over je rechterschouder voor zover het goed voelt. Kom uitademend weer terug.

Herhaal deze oefening 3 keer en blijf daarna rustig doorademend over je rechterschouder kijken. Als je deze serie hebt afgerond, doe je hetzelfde aan de linkerkant.

Ook zijn oefeningen waarbij de organen gemasseerd worden goed toe te passen als Detox Yoga oefeningen.

Zo kan de kind-houding al zorgen voor een stimulering van de spijsvertering. Hierbij zit je op je knieen en liggen je handen langs je lichaam. Je buik raakt de bovenbenen. Adem rustig door in deze houding.
Deze houding zorgt niet alleen voor massage van de organen, maar ook voor de nodige ontspanning. Dit is van groot belang om de spijsvertering optimaal te kunnen laten verlopen.

Onderstaande video geeft je gedurende 20 minuten verschillende Detox Yoga oefeningen. Erg aan te raden, omdat je hierbij gebruik maakt van een goede lesopbouw. Deze serie kun je gemakkelijk een aantal keren in de week uitvoeren.

 

Voeding bij Detox Yoga oefeningen

Om ervoor te kunnen zorgen dat je optimaal resultaat bereikt bij het uitvoeren van een Detox programma, is het zeer aan te raden om ook je voeding aan te passen.

Wij raden het 7 daagse Detox programma aan van Marjolijn Verkaik. Hierin kun je gemakkelijk toepasbare recepten vinden, die er in 7 dagen voor zorgen dat jouw lichaam optimaal gereinigd wordt.

Binnen nog geen 10 minuten staan de meeste recepten op tafel, en de ingrediënten kun je over het algemeen in iedere supermarkt vinden.

Op een verantwoorde, uitgebalanceerde manier. En een goede begeleiding na afloop van het Detox-programma. Zo krijgt je lichaam de mogelijkheid langzaam te wennen aan een normaal eetpatroon.

7 daagse detox

Doormiddel van de combinatie van juiste voeding en Detox Yoga oefeningen, zul je je lichaam op simpele wijze optimaal kunnen reinigen. Heerlijk toch?!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter