Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

3 apr 2014

Hoe kan ik ontspannen? 5 tips

/
Geplaatst door
/
Comments0

Hoe kan ik ontspannen?

Veel mensen vragen zich dit af, omdat ze in stoomtreinvaart doordenderen en geen moment van rust (kunnen) nemen.

Als gevolg daarvan vergeten mensen echt te leven. Ze zijn vaak zo druk bezig met van alles en nog wat, hebben 1000 en 1 dingen te doen op een dag, ze vergeten de helft en gaan uiteindelijk met een gestrest en onrustig gevoel slapen.

Dit resulteert weer in een slecht nachtrust, waardoor je de volgende dag niet lekker op staat en het hele riedeltje weer van voor af aan begint.

Merk je dat jij hier ook last van hebt? Dan is het tijd om even aan de noodrem te trekken. Eigenlijk heb je jezelf al afgevraagd ‘hoe je kunt ontspannen’, want anders was je niet op dit artikel terecht gekomen.

Hieronder geven we je 5 tips als antwoord op jouw vraag ‘Hoe kan ik ontspannen?’

hoe kan ik ontspannen

Oorzaken waarom jij niet ontspannen bent

Dat je geen rust in je hoofd hebt kan natuurlijk allerlei oorzaken hebben. De meeste problemen hebben echter te maken met geld, relaties, werk en gezondheid.

Belangrijk voor jezelf is dat je er achter komt wat de oorzaak van die problemen is. Vaak hebben we ergens angst voor.

Bijvoorbeeld: Je bent bang dat je niet genoeg geld hebt. Het is belangrijk om wat dieper te graven dan dat. Waarom ben je bang dat je niet genoeg geld hebt? Omdat je dan de huur niet meer kunt betalen. Of je kinderen te eten geven etc.

Pak het probleem bij de oorsprong aan, alleen zo kan je doelgerichte acties ondernemen om die angst te doen verdwijnen en jezelf weer relaxed te voelen.

Het antwoord op de vraag ‘Hoe kan ik ontspannen?’ wordt dan een stuk duidelijker en makkelijker te behandelen.

Ga dus altijd na voor jezelf waarom je  niet ontspannen bent, en wat de achterliggende gedachte daarbij is.

Hoe kan ik ontspannen?

Nu je weet waar de oorzaak ligt waardoor je jezelf niet ontspannen voelt, kun je het probleem gaan behandelen.

Stel jezelf eerst de volgende vragen:

    1. Hoe belangrijk is het probleem over een jaar vanaf nu nog? Vaak maken we ons druk om ‘kleine’ dingen en kunnen we onszelf daardoor nooit ontspannen.
    2. Realiseer jezelf dat je 90% van je zorgen jezelf hebt aangepraat. Denk er maar eens over na. Veruit het grootste deel van de dingen waar we ons zorgen over maken gebeurt nooit. Als je dit goed beseft zal je veel relaxter worden.

Daarnaast zijn er natuurlijk altijd wat oefeningen die je kunt doen om te kunnen ontspannen.

  1. In een eerder artikel legden we drie Yoga ontspanningsoefeningen uit. Yoga leert je om je te concentreren op de adem, waardoor je lichaam en geest meer in balans komen en je rustiger wordt.
  2. Mediteren. Niet iedereen staat hiervoor open en veel mensen vinden het zweverig, maar mediteren kan een heel goede oplossing zijn voor de vraag ‘ Hoe kan ik ontspannen?’ Lees in dit artikel meer over mediteren.
  3. Tot slot: Neem het leven niet te serieus. Het leven is bedoelt om te genieten en plezier te hebben. Zorg daarom dat je kunt genieten van de kleine dingen en lach een paar keer per dag. Lachen is een van de beste vormen om te ontspannen!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter