Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

22 apr 2014

Yoga voor het slapen gaan, val rustig in slaap!

/
Geplaatst door
/
Comments2

Yoga voor het slapen gaan, bijvoorbeeld na een drukke dag, of voor mensen met slaapproblemen. Yoga kan je helpen om beter te slapen en rustiger in slaap te vallen.

Misschien herken je het wel, na een lange werkdag kun je je werkzaamheden of gebeurtenissen maar niet opzij zetten. Deadlines moeten gehaald worden. Je blijft bezig met je werkzaamheden en vervolgens lig je een nacht lang te piekeren.

Heel vervelend, maar hoe kun je dit dan veranderen? Zijn er simpele mogelijkheden om beter te slapen? Yoga voor het slapen gaan kan je goede oefeningen bieden. En die leggen we hieronder graag even uit!

yoga voor het slapen gaan

Voordelen van Yoga voor het slapen gaan

Er zijn verschillende voordelen te noemen waarom juist Yoga voor het slapen gaan goed helpt om beter te slapen of in slaap te vallen.

Zo kan Yoga voor ontspanning zorgen. Doordat je rustiger bent, zul je ook sneller de slaap kunnen vatten.

Yoga zorgt voor een betere ademhaling. Door rustiger te ademen, zal de gejaagdheid in je lichaam afnemen.

Lichaam en geest komen in balans, doormiddel van houdingen, ontspanning, ademhalingsoefeningen en meditatie. Hierdoor zit je beter in je vel en kun je piekermomenten een beter plekje geven of aan de kant schuiven.

Yoga voor het slapen gaan, welke oefeningen werken positief?

Er zijn verschillende Yoga oefeningen die positief werken voor het slapen gaan. Bijvoorbeeld liggende houdingen en vooroverbuigingen. Deze oefeningen werken, net al meditaties, erg rustgevend en ontspannend. Ook kan de Maangroet erg goed werken.

Onderstaande video geeft een aantal goede oefeningen die je kunt uitoefenen voordat je gaat slapen.

Wel willen we graag meegeven dat sommige van deze oefeningen bij mensen met een hoge bloeddruk, met een kleine aanpassing uitgevoerd moet worden.

Bij een hoge bloeddruk is het belangrijk dat het hoofd altijd iets hoger ligt dan het bekken. Zo wordt bijvoorbeeld de eerste oefening met de benen tegen de muur, door deze mensen uitgevoerd met een klein kussen onder het hoofd.

Yoga oefeningen voor het slapen gaan

In onderstaande YouTube video hebben we een serie van Yoga oefeningen voor het slapen gaan opgenomen die je zelf thuis kunt volgen.

Zelf aan de slag met Yoga voor het slapengaan?

Wil je zelf praktische oefeningen en technieken voor Yoga voor het slapen gaan? Oefeningen die je daadwerkelijk helpen op in slaap te vallen en diepe ontspanning te bereiken zodat je lichaam de rust krijgt die het nodig heeft om te herstellen?

Dan raden we je aan om aan de slag te gaan met Yoga Nidra. We hebben een online programma voor je gemaakt waarin je hiermee vanuit huis aan de slag kunt.

Als je besluit om je aan te melden voor dit Yoga Nidra programma krijg je onder andere:

 • 7 verschillende Yoga Nidra sessies (Nederlandstalig)
 • Een Ebook met uitleg over Yoga Nidra
 • 3 korte Yogalessen die je eventueel kunt doen voor een Yoga Nidra oefening

Lijkt dit je wat? Door op onderstaande afbeelding te klikken kan je meer info lezen over dit programma en kan je je er voor aanmelden.

Yoga Nidra

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

2 Responses

 1. Miriam

  Hoi Melanie, wat fijn dat je dit filmpje hebt gemaakt met yoga oefeningen voor het slapen gaan. Helaas is het niet goed te bekijken vanaf een mobiel toestel. Kan ik dit met een instelling via deze site mobiel geschikt maken? Hartelijke groet, Miriam

  1. Rolf

   Hi Miriam,

   Bedankt voor je reactie! Helaas is dit geen instelling van onze site, maar van YouTube. Het staat op ons to-do lijst je om er eens naar te kijken om dit beter weer te geven. Via ons YouTube kanaal kun je sowieso wel alle filmpjes bekijken! Groetjes!

Laat een reactie achter