Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

29 aug 2018

Online chakra cursus – Yoga Nidra: Reis door de chakra’s

/
Geplaatst door
/
Comments1

Sinds kort hebben we een nieuwe cursus op de Happy with Yoga Academy, namelijk:

Yoga Nidra – Reis door de chakra’s

In deze online chakra cursus leer je door middel van Yoga Nidra te werken met de meest belangrijke energiecentra in je lichaam. In deze blog willen we je wat meer uitleggen over de chakra’s en onze nieuwe chakra cursus.

online chakra cursus - reis door de chakra's

Beknopte chakra betekenis

Chakra is een woord dat uit het Sanskriet komt en betekent letterlijk ‘wiel’. Een chakra kan je je daarom voorstellen als een draaikolk die energie door je lichaam laat stromen, of in andere woorden, een ‘draaiend wiel van energie’.

De energie waarover gesproken wordt is prana. Prana is onze levensenergie en is nodig bij alles wat we doen. Hoe prana door het lichaam stroomt, wordt beïnvloedt door de werking van de chakra’s.

Wanneer dit niet goed gebeurt, of uit balans is dan heeft dat een effect op hoe we ons voelen, wat we denken, hoe we handelen en de manier waarop we naar de wereld kijken.

Dit chakra systeem geeft ons daarom inzicht en middelen om te werken met de energie die stroomt tussen de interface van lichaam en geest.

Chakrapsychologie

Chakrapsychologie geeft ons inzicht in ons welbevinden en de manier waarop we naar de wereld kijken. Hoe we de wereld zien bepaalt mede wat we denken en hoe we in de wereld handelen. En hoe we handelen, bepaalde uiteindelijk de richting van ons leven en de mate waarin we daar betekenis en voldoening uit halen.

Via de chakrapsychologie krijgen we een beter beeld van wie zijn, hoe we ‘geprogrammeerd’ zijn en waarom we op een bepaalde manier naar de wereld kijken.

Binnen de chakra psychologie zijn er zeven hoofdchakra’s in het lichaam. Het onderste punt ligt onderaan bij de basis van je ruggengraat en vervolgens lopen ze omhoog langs de ruggengraat tot aan je kruin.

Hieronder een overzicht van de zeven hoofdchakra’s:

De energetische punten van de zeven chakra’s corresponderen met grote bundels van zenuwen en organen in het lichaam.

Wanneer er zich spanningen of blokkades in het lichaam bevinden, kan de energie niet goed stromen en kunnen we zowel fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel uit balans zijn.

Externe prikkels en gebeurtenissen in ons leven hebben invloed op de het Chakra systeem in ons lichaam. Wanneer die spanningen en blokkades zich dus ophopen raken we uit balans.

Chakra’s in balans brengen

Chakra’s kunnen op verschillende manieren in balans gebracht worden. Soms wordt dit chakra healing genoemd.

Vaak wordt er gesproken over het openen van chakra’s. Chakra’s openen is in mijn mening dus ook niet helmaal de goede bewoording. Want een chakra kan namelijk al open zijn. Zelfs zo open, dat het je uit balans brengt. Het gaat meer om chakra’s in balans brengen.

Wanneer een chakra in balans is functioneert het op de juiste manier en helpt het ons vorm geven aan ons leven.

Neem bijvoorbeeld het hartchakra, Anahata. Wanneer het gebrekkig functioneert, hebben we vaak moeite om liefde, compassie en verbinding te zoeken met anderen. We sluiten ons af. Maar wanneer het overactief is, kan het juist leiden tot jaloezie, bezitterigheid en obsessie. Geen van beide is een goede strategie voor een leven vol gezondheid en geluk. Waar we naar op zoek zijn is balans.

Online chakra cursus: Yoga Nidra – Reis door de chakra’s

Als je zelf aan de slag wil gaan met de chakra’s, dan hebben we goed nieuws voor je! We hebben namelijk sinds kort een online chakra cursus, genaamd:

Yoga Nidra – Reis door de chakra’s

In deze online chakra cursus verbinden we de duizenden jaren oude chakra filosofie met de bijzondere Yoga Nidra techniek. Niet alleen zal je een hele diepe ontspanning ervaren, maar we werken tegelijkertijd aan diepgewortelde overtuigingen en programmeringen die je beperken om je mooiste leven te leven.

In de online chakra cursus leer je:

 • Een hele bewuste diepe ontspanning te vinden
 • Hoe het chakra systeem werkt en functioneert
 • Wat de belangrijkste eigenschappen en karakteristieken zijn van ieder chakra
 • Wat de energie van chakra’s uit balans brengt
 • Hoe je de energie van een chakra weer in balans brengt
 • Hoe je beperkende overtuigingen en programmeringen verandert naar overtuigingen en intenties die bijdragen aan gezondheid, geluk en kracht
 • Wat Yoga Nidra is en welke relatie het heeft met de chakra’s

Dit is wat je krijgt als je meedoet met onze online chakra cursus – Reis door de chakra’s

 • 5 diepe, helende en transformatieve chakra Yoga nidra sessies
 • Een uitgebreide cursushandleiding van ‘Reis door de chakra’s’
 • Een persoonlijk werkboek voor elk van de 7 chakra’s, inclusief sankalpa’s voor ieder chakra
 • Diverse instructievideo’s die je helpen het meeste uit de cursus te halen
 • Toegang tot een enthousiaste en toegewijde Facebook community (optioneel)
 • Begeleiding van professionele Yogadocenten
 • Onbeperkt en overal toegang tot de inhoud van de cursus en toekomstige updates

Klaar om aan de slag te gaan met de chakra’s?

chakra cursus

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

1 Response

 1. Inge Brunello

  Hallo Rolf,

  Wat is de meerwaarde van deze cursus tov yoga nidra alleen?

  Hoeveel kost de chakra cursus.? Is er eens geen promotie?

  Groetjes,

  Inge Brunello

Laat een reactie achter