Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

17 mrt 2016

8 Voordelen van Yoga, slechts een kleine selectie!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Er zijn verschillende en talloze voordelen van Yoga te noemen. Zowel fysiek, mentaal, emotioneel als spiritueel kan Yoga zorgen voor veel positieve effecten.

Yoga heeft als hoofddoel om lichaam en geest met elkaar in verbinding te brengen. Je bent optimaal in balans en voelt je daardoor erg goed. Doormiddel van Yoga wordt je in staat gesteld aanwezig te zijn in het hier en nu. Vanuit deze setting handel je dus ook.

Onderstaande voordelen zijn een greep uit de positieve effecten die Yoga oefeningen op je kunnen hebben. Wij hebben de voornaamste voordelen voor je op een rijtje gezet. Maar daarbij blijft ieder mens uniek en zal Yoga op iedereen een persoonlijke positieve uitwerking hebben.

voordelen van yoga

8 voordelen van Yoga

1. Je wordt flexibeler

Doormiddel van verschillende Asana’s (Yoga oefeningen) worden de pezen en spieren in je lichaam verlengd. Je wordt soepeler. Zonder te forceren zul je elke keer een stukje verder komen.

De stretches die je doet helpen spanningen uit het lichaam te krijgen. Dit helpt tegen allerlei verschillende klachten. Denk aan nek- en schouderklachten, rugklachten en meer flexibiliteit in het bekken en de hamstrings.

2. Je zult sterker worden

Doormiddel van het uitvoeren van verschillende oefeningen, maak je gebruik van spierkracht. Hierdoor zul je werken aan spieropbouw van de verschillende spiergroepen in je lichaam.

Naast flexibiliteit helpt ook je spierkracht om allerlei verschillende klachten te voorkomen. Je lichaam is simpelweg sterker in dit zorgt ervoor dat je op fysiek gebied meer aankunt.

3. Je leert te ontspannen

In deze hectische tijd zijn we langzaam gewend geraakt aan het onnodig aanspannen van ons lichaam en de stress in ons hoofd. Een van de voordelen van Yoga is dat je leert alle lichaamsdelen ontspanning te bieden en het in je hoofd rustiger te laten zijn.

In een wereld waar iedereen gestresst is en met een sneltreinvaart door het leven gaat, is leren ontspannen een ontzettend belangrijke vaardigheid.

4. Een betere bloedsomloop

Een betere bloedsomloop is nummer 4 in de rij van voordelen van Yoga. De verschillende Yoga oefeningen  die je uitvoert en de bewegingen die je maakt, stimuleren de bloedcirculatie. Hierdoor kan er meer zuurstof opgenomen worden en krijg je meer energie.

Je circulatiesysteem is een van de belangrijkste transportsystemen van je lichaam. Niet alleen wordt zuurstof beter getransporteerd door je lichaam, maar ook voedingsstoffen. Dit is ontzettend belangrijk voor een energieke en gezonde levensstijl en het is een van de belangrijkste voordelen van Yoga.

5. Meer energie

Doormiddel van een betere bloedsomloop en een totale ademhaling, komt er meer zuurstof in je bloed. Dit zorgt voor meer energie. Je raakt het futloze gevoel, ook in donkere dagen, kwijt en voelt je goed!

Ook verbetert Yoga je stofwisseling en tal van andere processen waardoor je meer energie gaat krijgen in het dagelijkse leven. Lees hier meer over Yoga en hoe dit helpt om meer energie te krijgen.

6. Vermindering van stress

Doordat je je richt op het hier en nu, zul je de stressvolle tijd waarin we leven even aan de kant kunnen schuiven. Je bent even alleen met jezelf bezig, zelfs soms alleen met de stilte in jezelf. Meditatie, ademhalingsoefeningen en ontspanning kunnen werken bij vermindering van stress.

In het hier en nu is er simpelweg geen stress. Er is alleen maar dit moment. Zonder zorgen over het verleden of de toekomst. Train je zelf om meer in het hier en nu te zijn, en je zult de aanwezige stress in je lichaam drastisch verminderen.

7. Pijnverlichting

Yoga kan pijn verzachten door middel van gerichte oefeningen. Zo is bewezen dat bijvoorbeeld hoge bloeddruk verlaagd kan worden en rugklachten vermeden of bestreden kunnen worden.

Veel mensen starten met Yoga vanwege specifieke klachten. Steeds meer artsen beginnen hun patiënten naar yogalessen te verwijzen omdat het helpt tegen ontzettend veel klachten.

Een van de grote voordelen van Yoga is dus dat het vaak ontzettend goed helpt tegen pijntjes en fysieke klachten. Logisch ook, want je wordt fysiek sterker en flexibeler, je circulatiesysteem wordt beter en je leer om je lichaam te ontspannen. Een logisch gevolg is dat je minder last hebt van fysieke klachten.

8. Een betere ademhaling

Veel mensen ademen verkeerd en teveel. Ze gebruiken de totale longcapaciteit niet. Doormiddel van de totale Yoga ademhaling, maak je dat wel. Dit zorgt voor optimale opname van het zuurstof in je bloed.

Een optimale ademhaling is een ontzettend belangrijk element van je gezondheid. Voornamelijk omdat je ademhaling in verbinding staat met je zenuwstelsel. Je kunt door middel van de ademhaling bewust stress verminderen (of juist activeren). Lees in deze blog meer over de ademhaling en het zenuwstelsel. Het een van de belangrijkste voordelen van Yoga, maar vaak wordt dit onderschat.

Voordelen van Yoga
Eigendom van: Happy with Yoga

Deel deze afbeelding op je eigen website
“(kopieer de code hieronder)”

De voordelen van Yoga zelf ervaren

Ben je zo enthousiast over de voordelen van Yoga dat je direct zelf wilt starten? Dat kan!

Je kunt natuurlijk een Yogaschool zoeken bij jou in de buurt en wekelijks naar een les gaan. Maar je kunt ook lekker thuis aan de slag in je eigen woon- of slaapkamer.

Met onze online beginnerscursus krijg je onbeperkt toegang tot 9 volledige Yogalessen waarin je stap voor stap door alle basishoudingen en technieken heen loopt. Alle voordelen van Yoga die we hierboven genoemd hebben ga je voelen en ervaren door het volgen van de sessies.

Benieuwd?

Lees hier meer informatie over de online Yogacursus.

Of als je liever met een gratis YouTube video begint kan je er ook voor kiezen om onderstaande les korte les een aantal keer te volgen. Zo maak je rustig kennis met de voordelen van Yoga.

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter