Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

29 mei 2018

Mindful leven in een drukke wereld (incl. video)

/
Geplaatst door
/
Comments0

Mindful leven wordt steeds belangrijker. In de wereld waarin we leven krijgen we namelijk ontzettend veel prikkels.

Door alle prikkels worden we vaak een bepaalde kant opgestuurd. We zijn hierdoor vaak afgeleid en het is lastig om dicht bij onszelf te blijven.

Mindfulness kan je helpen om weer dicht bij jezelf te komen. In dit artikel geef ik je graag tips op welke manieren dat kan.

Mindful leven

Tips om de rust en balans in je leven terug te vinden

Mindful leven doe je niet passief, je moet namelijk de regie over je leven zien terug te winnen. Om dat te bereiken moet je je leven actief anders inrichten. Hieronder geef ik je daarvoor nuttige tips.

Tip 1: Creëer ruimte tussen de prikkel en je reactie daarop

Je bewustzijn en je persoonlijke ruimte ligt in de tijd tussen een prikkel en je reactie daarop. Wanneer je direct reageert op alle prikkels die je binnenkrijgt, wordt je geleefd.

Wanneer je de tijd neemt om na te denken over hoe je op een prikkel wilt reageren, kun je een bewustere keuze maken. Je bepaalt zelf hoe je met een situatie om wilt gaan, en je krijgt daarmee de regie terug over je leven.

Tip 2: Neem de tijd voor jezelf

Mindful leven is alleen mogelijk als je regelmatig de tijd neemt voor jezelf. Door je leven vol te proppen met activiteiten, krijg je constant prikkels. Je zintuigen raken hierdoor overgevoelig. Het wordt daardoor lastig om aan te voelen wanneer je leven uit balans is.

Door regelmatig tijd voor jezelf te nemen, kun je reflecteren op je leven en je focussen op de dingen die je wilt bereiken en de dingen die je belangrijk vindt.

Je voorkomt hierdoor dat je afglijdt in een leven waarin je wordt meegevoerd door alle prikkels, zonder regie over je eigen leven.

Tip 3: werk slimmer en niet zo zeer harder

Werk is iets waar je veel tijd aan besteedt. Het is daarom niet alleen belangrijk dat je je werk leuk vindt, ook is werk een uitgelezen kans voor je persoonlijke ontwikkeling.

Hoewel je dus veel voldoening en zingeving uit werk kunt halen, ligt er ook altijd een gevaar op de loer. Meer geld nastreven, of een hogere functie, gaan vaak gepaard met stress. Het is daarom belangrijk om er altijd voor te zorgen dat je leven naast je werk in balans blijft.

Door slimmer te werken kun je je productiviteit vergroten, terwijl je je leven in balans houdt. Omdat je ieder half uur je focus verliest, kan het helpen om je werk op te delen in blokken.

Door 25 minuten productief te zijn, en daarna je aandacht voor 5 minuten ergens anders op te vestigen, kan je je productiviteit laten stijgen. Ga bijvoorbeeld een stukje lopen, eet of drink wat, of doe even iets dat niets met werk te maken heeft.

Begeleiding bij het aanleren van Mindful leven

Jezelf aanleren om meer Mindful te leven is niet voor iedereen even makkelijk, je moet tenslotte je hele levensstijl aanpassen.

In de video hieronder leg ik je alle tips daarom nog eens duidelijk uit. Daarnaast hebben we onze eigen Mindfulness cursus ontwikkeld, waarbij je binnen een paar weken jezelf aanleert om meer Mindful te leven.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter