Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

5 mrt 2014

Yoga voor mannen; Raar of niet?!

/
Geplaatst door
/
Comments2

Yoga wordt door veel mensen gezien als iets wat typisch voor vrouwen is.

Mannen doen namelijk alleen maar echte mannen sporten, zoals voetbal, basketbal en vechtsporten.

Toch?!

Eh, nee. Yoga werd vroegers zelfs alleen maar door mannen beoefend. Tegenwoordig is dat zowel door mannen als vrouwen.

Het klopt wel dat Yoga in de westerse wereld een aantal jaar geleden vooral door vrouwen werd beoefend, en dan met name wat oudere vrouwen.

Dit is echter de laatste jaren helemaal niet meer zo. Yoga is helemaal hip en dat merken we zelf ook in de lessen. De mensen die daar komen zijn heel verschillend, van jonge mannen en vrouwen tot 65+’ers en alles daar tussen in.

Zelfs jonge kinderen doen tegenwoordig aan Kinderyoga! 

Yoga voor mannen is dus helemaal niet raar en het kan je juist heel veel voordelen opleveren.

In dit artikel leggen we uit wat Yoga voor mannen precies inhoud en wat je kunt verwachten.

yoga voor mannen

Is Yoga voor mannen vergelijkbaar met andere sporten?

Ten eerste moet je Yoga niet echt zien als een sport. Hoewel bijvoorbeeld Poweryoga heel intensief kan zijn, gaat het toch ook meer om de ademhaling en de balans vinden tussen lichaam en geest.

In tegenstelling tot andere sporten gaat het bij Yoga niet om prestaties. Er is geen competitie en iedereen doet dat waar hijzelf toe in staat is.

Is dat niet saai dan?

Absoluut niet! Wij merken aan mannen dat zij het juist lekker vinden om naast hun ‘normale sporten’ Yoga te gaan beoefenen.

In tegenstelling tot kracht, conditie en adrenaline kom je juist even helemaal tot rust en kun je lekker ontspannen zonder om de 5 minuten naar je telefoon te grijpen.

Yoga voor mannen kan dus prima naast normale sporten of om even lekker te ontspannen na een drukke dag werken.

Hoe ziet Yoga voor mannen er dan uit?

Ondanks dat je leert ontspannen kan Yoga voor mannen toch best uitputtend zijn. Zeker in het begin leer je oefeningen en houdingen waar je lichaam niet aan gewend is. Dit kan best wel een beetje zorgen voor wat spierpijn.

Bovendien maak je jouw lichaam natuurlijk ook flexibeler en heb je bijvoorbeeld bij Poweryoga best wel wat kracht en uithoudingsvermogen nodig.

Yoga voor mannen is verder exact hetzelfde als voor vrouwen (met uitzondering van zwangerschapsyoga natuurlijk ;-)).

Vaak is een les opgebouwd uit verschillende staande, zittende en liggende oefeningen die zowel gericht zijn op kracht, flexibiliteit, ademhaling, balans, concentratie en ontspanning.

Yoga voor mannen kan dus in veel opzichten een goede aanvulling zijn in het dagelijkse leven.

Dus dappere mannen, stap even uit je ‘comfortzone’, probeer iets nieuws en ga eens naar een Yogales!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 1700+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

2 Responses

Laat een reactie achter