Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

16 mrt 2014

7 redenen waarom jij moet beginnen met Yoga (vooral #3)

/
Geplaatst door
/
Comments6

Beginnen met Yoga is voor veel mensen nogal een grote stap.

Veel mensen denken namelijk dat Yoga heel zweverig is. Of dat je per se het puntje van je tenen moet kunnen aanraken.

Dit zijn allemaal onzinverhalen. Yoga is voor iedereen en kan op elk niveau beoefend worden. Zowel beginners als gevorderden.

Het punt is, je moet alleen we de eerste stap zetten. Als je niet van de bank komt, dan gaat er niets gebeuren.

In dit artikel geven we je 7 geweldige redenen waardoor je haast wel moet beginnen met Yoga!

beginnen met yoga

7 redenen om te beginnen met Yoga

1. Beginnen met Yoga maakt je fitter! In plaats van op de bank te zitten, ben je door middel van Yoga even lekker een half uurtje of uurtje bezig. Je kan Yoga zo zwaar maken als je zelf wilt.

Doe je het dus om echt spieren op te bouwen, dan is een wat krachtigere vorm van Yoga aan te raden, zoals PowerYoga. Doe je het om gewoon even lekker in beweging te zijn, dan kunnen andere vormen van Yoga een oplossing bieden, bijvoorbeeld Hatha Yoga.

2. Je bent even niet met je PC of smartphone bezig. Yoga zorgt ervoor dat je echt alleen even met je lichaam en geest bezig bent. Geen afleidingen van smartphones of Youtube video’s. Gewoon even heerlijk een aantal Yoga houdingen uitvoeren.

3. Je ontwikkelt zowel je fysieke als mentale kracht. De verschillende Yoga houdingen zorgen ervoor de je je spieren wat meer ontwikkelt. Hierdoor word je lichaam sterker.

Door te focussen om het moment en je te concentreren of de oefeningen en je ademhaling ontwikkel je ook je mentale kracht. (Al zin om te beginnen met Yoga? 😉 )

4. Je postuur wordt er beter door. Vaak hebben we vooral aan het einde van de dag een ingezakte houding. Zo’n houding straalt weinig uit en je gaat je er zelfs futloos door voelen.

Door constant bezig te zijn met je ademhaling en daarbij de goede houdingen aan te nemen, zal je postuur verbeteren, waar door je energieker wordt en ook meer zelfvertrouwen uitstraalt.

5. Meer flexibiliteit in je lichaam. Hoewel je niet gelijk je tenten hoeft aan te kunnen raken, kan beginnen met Yoga er wel voor zorgen dat je langzaam maar zeker wat flexibeler wordt.

Hierdoor heb je minder snel last van pijntjes in je lichaam. Iedereen ontwikkelt zijn of haar flexibiliteit bij Yoga op zijn eigen tempo. Je hoeft niets te forceren.

6. Yoga vermindert stress. In een eerder artikel hebben we al eens uitgelegd hoe Yoga kan helpen om stress te verminderen. Lees hier nogmaals de 5 tips over hoe Yoga je kan helpen om stress te verminderen.

Door ons drukke leven zijn we vaak gestrest en onrustig waardoor we veel spanningen vasthouden. Yoga leert je te ontspannen en te letten op een goede ademhaling. Hierdoor zal je al snel minder stressverschijnselen hebben.

7. Door Yoga kan je lekkerder slapen. Een van de dingen die we vaak van mensen horen is dat ze na een Yoga les als een roosje hebben geslapen.

Door je hoofd leeg te maken en wat lichte fysieke inspanningen vlak voor het slapen, zal je merken dat je na Yoga veel lekkerder en dieper slaapt. Geweldig dus om weer fit en energiek aan de volgende dag te beginnen!

Genoeg redenen om te beginnen met Yoga oefeningen dus. We horen graag van je wat jij de grootse voordelen van Yoga vindt. En dit artikel helpt je gelijk op weg met 3 Yoga thuis oefeningen die je gemakkelijk uit kunt voeren. Deel je ervaringen in de reacties hieronder!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

6 Responses

 1. cor van der mije

  Hoi Melanie,
  Dank voor je mailtje met links in aansluiting op je e-book. Ik oriënteer mij nog maar maak dankbaar gebruik van alles wat mij wordt aangereikt. Ik ben ook wat thuis gaan oefenen (zonnegroet en plank)omdat die er eenvoudig uitzien (wist wel dat het zou tegenvallen om te doen). Mijn dochter heeft er een antenne voor om binnen te vallen als ik aan het “stunten” ben en keek zeer verbaasd. Toen ik haar uitlegde wat mijn bedoeling was werd het nog erger. Het gaat er bij haar niet in dat ik “een plank” na doe om leniger te worden. Het zal niet lang duren of mijn hele omgeving weet van mijn aanstaande yoga avontuur.
  vriendelijke groet

  1. Haha, graag gedaan Cor!

   Leuk dat je de oefeningen thuis probeert. En wat maakt het uit als anderen het weten of zien? Als jij je er goed bij voelt moet je gewoon lekker door gaan!

   Misschien vindt je dochter het wel leuk om een keer met je mee te doen ;-).

   Groetjes,

   Mel

 2. Mary

  Hoi Melanie,
  Dank je wel voor de links die ik ontvangen heb. Zoals ik je eerder al heb laten weten, ben Ik me nog aan het oriënteren en daarom vind ik de links zo leuk. Zo veel leuke en interessante tips. Ben thuis ook al wat aan het oefenen, maar het valt best tegen, lastiger dan ik dacht. Maar oefening baart kunst, toch……

  1. Melanie

   Hoi Mary! Het is zeker goed dat je je lekker aan het oriënteren bent. Kijk wat bij je past en waar je je lekker bij voelt! De oefeningen kunnen in het begin soms wat onwennig zijn ja. Oefening baart inderdaad kunst. Elke expert was ooit een beginner, dus gewoon blijven oefenen! 🙂

 3. Viviane

  Hoi Melanie,
  dank je wel voor je e-book. Sinds 1 jaar volg ik yoga lessen en in het begin vond ik sommige oefeningen een beetje zwaar. De grondoefeningen waren beter. Vertwijfeld of ik wel verder zou doen. Om de 4 weken krijgen de lesnemers een nieuw blad met oefeningen om thuis te oefenen. Er is nog werk aan mijn discipline.
  Wat ik leuk en belangrijk vind is te weten waar iedere oefening goed voor is zoals zelfzeker worden, goed voor de maag, sterker worden, fitter, rustiger, een goede nachtrust. Ik ben gebeten om te weten ;-). Ook de voeding is belangrijk, afvallen is voor mij onnodig, toch wens ik een goede gezondheid te behouden.
  Yoga voelt goed nu, blij dat ik iets gevonden heb om me lenig te houden. Bedankt voor de leuke tips die ik hier vind.

  Groetjes,
  Viviane

  1. Melanie

   Hi Viviane,

   Wat leuk dat je zo enthousiast bent over het E-book en de website.
   Daar worden wij heel vrolijk van, dankjewel :-)!

   Erg tof om te lezen dat je zo enthousiast bent over de Yoga lifestyle.
   Yoga is inderdaad veel meer dan alleen een aantal houdingen.

   Lekker veel blijven lezen over Yoga en de Yoga mat opstappen is zeker een aanrader.
   En als je voelt dat bepaalde oefeningen even beter voor je zijn, wees dan niet te streng voor jezelf.
   Je lichaam geeft het niet voor niets aan. 😉

   Heel veel succes ermee!

Laat een reactie achter