Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

11 aug 2015

Een Slowjuicer maakt gemakkelijk jouw gezondste sapje!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Een Slowjuicer? Misschien heb je er al eens van gehoord. Juicen en detoxen is vandaag de dag namelijk erg populair.

Je wordt overspoeld met gezonde groene smoothie en sapjes recepten. Ook word je er steeds meer op gewezen dat een sapkuur op zijn tijd een goede reiniging van je lichaam kan zijn.

Vaak wordt er gebruik gemaakt van een blender of een sapcentrifuge. Maar met een Slowjuicer ben je nog veel gezonder bezig. Benieuwd wat de voordelen zijn van een Slowjuicer? En waarom je beter gebruik kunt maken van een Slowjuicer in plaats van een blender of sapcentrifuge? Ik zal het je hieronder uitleggen.

slow juicer

De voordelen van een Slowjuicer

Er zijn verschillende voordelen te noemen van een Slowjuicer. Zo wordt het fruit langzaam geperst. Hierbij komt geen warmte en zuurstof vrij, waardoor je vitamines, mineralen en enzymen behouden blijven.

Ook hoef je de stukken fruit en groente niet in hele kleine stukjes te snijden of te ontdoen van hun (zachte) schil. Hierdoor kun je het fruit sneller in de Slowjuicer stoppen.

De structuur van de sap is heel fijn. De twee gedeeltes in de machine voor de scheiding van sap en schillen, zorgen ervoor dat er geen stukjes in het sap terecht komen. Ook kan de Slowjuicer door zijn krachtige motor veel verschillende soorten groente en fruit persen.

Daarbij is het sap lang houdbaar en is de Slowjuicer gemakkelijk schoon te maken.

Waarom een Slowjuicer gezonder is dan een blender of sapcentrifuge

Als je gebruik maakt van een blender of een sapcentrifuge, dan draaien de stukjes groente en fruit heel snel rond. Hierbij komt warmte en zuurstof vrij.

Omdat de sap geproduceerd wordt met een hoge snelheid, gaan er belangrijke voedingsstoffen verloren. Daarbij kan er sneller verkleuring optreden en is de sap niet zo lang houdbaar.

Bij een Slowjuicer wordt de sap op een hele lage snelheid geproduceerd. Het fruit of de groente wordt als het ware door de machine heen geperst. Hierbij blijven de belangrijke voedingsstoffen van zowel de groente als het fruit behouden. Dit zorgt dus ook voor een langere houdbaarheidsdatum van het sap.

Ook kunnen er gemakkelijk resten en harde stukjes van de groente en het fruit achterblijven in het sap van een blender of sapcentrifuge. Deze stukjes zijn niet fijn gemalen. De structuur van deze sap kan dus soms wat klonterig zijn.

Bij een Slowjuicer zul je geen last hebben van deze klonterige substantie, omdat de Slowjuicer het sap zelf scheidt van de grotere stukken en schillen.

Daarbij krijg je bij het sap van een blender of een sapcentrifuge vaak het probleem dat het vocht zich van de sap gaat scheiden als je het even in de koelkast of in je glas laat staan.

Het pure sap van een Slowjuicer zal niet zo snel gaan klonteren of zich in twee delen verdelen in je glas.

Mijn ervaringen met een Slowjuicer

Sinds een aantal maanden ben ik ook in het bezit van een Slowjuicer. Ik vind het een geweldig apparaat, omdat ik de voordelen die ik hierboven beschreven heb, zelf ook echt ervaar.

Ik vind het heerlijk om na mijn ochtendroutine een gezond sapje te drinken. Één van de Ayurvedische ochtend rituelen die ik zelf graag toe pas.

Voor mijn Slowjuicer was ik ook alleen in het bezit van een blender. Ik kon mijn groene smoothies hier op zich prima in bereiden, maar ik liep al snel tegen een aantal problemen aan.

Zo had mijn blender erg veel moeite met het fijnmalen van mijn groente en fruit. Ik vond regelmatig stukken bleekselderij terug in mijn sapje. Ook raakte mijn blender vaak over verhit als ik in mijn ‘blendermodus’ was ;-).

Resultaat? Klontjes, binnen een aantal uur een tweedeling in mijn sap en af en toe een rokende blender. Voordeel? Goede manier om je Mindfulness te kunnen trainen ;-).

In principe geen hele grote problemen, maar ik stond toch wel heel erg open voor nieuwe mogelijkheden. Ik heb na de zoveelste kapotte blender een overstap gemaakt naar een Slowjuicer. Ik heb me eerst goed ingelezen en laten voorlichten. Het was namelijk wel even een flinke investering.

Maar als ik alle kapotte blenders bij elkaar optelde, liep dit toch ook al aardig in de papieren.

Toen ik mijn Hurom Slowjuicer binnen kreeg en deze in elkaar gezet had (ja, zelfs voor iemand zoals ik die een handleiding in de doos laat zitten, gemakkelijk in elkaar te zetten), was ik heel erg benieuwd.

Maar na mijn eerste sapje werd ik heel erg enthousiast. Want de kwaliteit van mijn sapjes nam niet alleen toe door de behouden voedingsstoffen, maar het smaakte ook nog eens veel lekkerder.

De structuur en de smaak verschillen heel erg tussen een Slowjuicer en een blender. Mijn sap heeft een zachte, volle structuur en behoudt deze gemakkelijk een paar dagen.

Er ontstaat geen tweedeling en er zijn geen klontjes of restjes aanwezig in mijn sap.

Je maakt echt een sapje in plaats van een dikkere smoothie.

Daarbij is de Slowjuicer ook gemakkelijk schoon te maken.

In het begin vond ik het wel een beetje tijdrovend om je sapjes klaar te maken. Bij een blender werd het geheel in één keer heel snel gemengd, maar bij een Slowjuicer stop je stukje voor stukje alles in de machine.

Daarbij draait de Slowjuicer wat langzaam en ben je genoodzaakt om voor een langere tijd dan bij de blender bij het apparaat te blijven staan.

Eigenlijk was dat voor mij misschien het enige nadeel. Maar dit kon ik gemakkelijk oplossen door mijn sapjes twee keer in de week in een grotere hoeveelheid te maken. Het sap blijft een aantal dagen houdbaar, waardoor je deze gemakkelijk in de koelkast kunt bewaren.

Je kunt er zelfs voor kiezen om het sap van de Slowjuicer in de vriezer te bewaren. Misschien niet de gezondste oplossing, maar nog altijd beter dan dat je je sapje bijvoorbeeld na je ochtendroutine over slaat.

Welke Slowjuicer ik aan zou raden

Ik heb zelf een Slowjuicer van Hurom. Klik op deze link voor meer info over het model dat ik in mijn keuken heb staan.

In de volgende video zal ik je hier meer over vertellen (+ een gratis sapjes recept :-)):

 

Slowjuice recept:

  • 2 appels
  • 1 handje aardbeien (of ander rood fruit)
  • halve komkommer
  • 3 handjes verse spinazie
  • 3 stokken bleekselderij
  • 1 citroen
  • halve krop sla (bij voorkeur romeinse sla)

 

Waarom ik voor een Slowjuicer van Hurom heb gekozen, is omdat ze al geruime ervaring hebben met het produceren van goede Slowjuicers.

Zij hebben de verticale Slowjuicer op de markt gezet en je krijgt een garantie periode van 15 jaar.

Aangezien ik al vele blenders heb versleten, geeft dat voor mij een erg goed gevoel ;-).

Ben jij ook in het bezit van een Slowjuicer? Laat dan vooral in een reactie achter wat jouw ervaringen zijn. Of deel jouw lekkerste sapjes recept met al onze andere SuperYogi’s!

Juice-ze!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter