Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Basisworkshop Wim Hof Methode

Basisworkshop Wim Hof Methode

Door: Rolf van Baalen en Jan Hoetmer – Gecertificeerd level II Wim Hof Methode instructeur

Wat is de Wim Hof Methode?

De Wim Hof Methode is bedacht door de ‘Iceman’ Wim Hof en combineert de krachten van de kou, ademhaling en mindset/focus.

Door onze comfortabele levensstijl en de samenleving waarin we leven zijn we veel van de natuurlijke vermogens van ons lichaam verloren. Denk aan kracht, flexibiliteit, focus en soms zelfs het vermogen om je gelukkig te voelen.

Hierdoor voelen we ons vaak slap, kunnen we onszelf niet goed concentreren hebben we last van veel fysieke kwaaltjes en zijn we net even een beetje teveel gestresst.

De Wim hof Methode helpt je om deze natuurlijke vermogens van je lichaam weer te ontdekken.

Met ademhalingsoefeningen, blootstelling aan de kou, en het trainen van de geest zorgt de Wim Hof Methode dat je weer in je kracht komt te staan, balans kunt vinden en je zowel fysiek als mentaal sterker kunt voelen dan ooit!

Workshop Wim Hof Methode

Korte uitleg van de drie componenten van de Wim Hof Methode

1. Blootstellen aan koude

Extreme kou zoals een ijsbad is een stressprikkel voor je lichaam en geest. Toch kan je lichaam hier prima mee omgaan voor een bepaalde tijd, mits je gefocust blijft en de juiste dingen blijft doen. Blootstellen aan kou helpt je daarom om dicht bij jezelf te blijven en je focus te behouden wanneer je voor een grote uitdaging staat.

Daarnaast heeft het een effect op je hart- en vatenstelsel, je immuunsysteem, bruinvet en je stofwisseling.

2. Ademhalingsoefeningen

Met de ademhaling uit de Wim Hof Methode maak je contact met je zenuwstelsel. Door je bewust te worden van de ademhaling en de ademhaling te optimaliseren kun je veel processen in je lichaam beïnvloeden waardoor je gezonder en sterker wordt en meer rust kunt ervaren.

3. Mindset en Focus

We leven in een wereld waarin we veel prikkels krijgen. Constant worden we afgeleid en we kunnen ons niet meer goed concentreren op de dingen die belangrijk zijn. We laten ons leiden door alle gedachten en prikkels, in plaats van dat we onze mind als gereedschap gebruiken om sterker te worden. Met behulp van wetenschappelijke onderbouwingen helpt de Wim Hof Methode om je geest weer in balans te brengen en vanuit die staat van balans uit te groeien naar de meest krachtige en authentieke versie van jezelf.

wim hof methode instructeur 2

Dit krijg en leer je tijdens de Wim Hof Methode workshop:

 • Krachtige ademhalingsoefeningen en wat de wetenschap hierover zegt.
 • Het ‘aanknopje’ van je lichaam vinden.
 • Yogahoudingen die je helpen om de speelsheid en bewegelijkheid in je lichaam te bevorderen (ervaring met Yoga niet nodig).
 • Uitleg en onderbouwing van de technieken
 • Veel persoonlijke aandacht en begeleiding
 • Een duik in een Ijsbad

Ervaringen Wim Hof Methode Workshop

“Wat een bijzondere workshop. Wat een passie stralen jullie uit. Maar terugkomend op workshop. Heel bijzonder dat je met eigenlijk iets heel eenvoudigs zoveel kan bereiken. En wat een kick om uiteindelijk in dat bad te zitten. Ik heb de terugreis in de fik gestaan. Zo warm… thuisgekomen kreeg ik de koude rilling… Het leek wel of mijn lichaam een harde reset heeft gehad. Ik ga er zeker mee verder. Met de oefeningen en koud douchen.” – Oege de Vries (Deelnemer WHM workshop bij Happy with Yoga)


Gisteravond de Wim Hof methode geleerd bij Rolf: Het was een hele bijzondere ervaring!
Het ontdekken dat je lichaam het als het ware overneemt wanneer je geest er zich even niet mee bemoeit en leren wat focus allemaal kan bewerkstelligen. Uiteindelijk warmte ervaren in een ijskoud bad, wonderlijk! ??? Vanochtend niet stijf in de benen zoals gewoonlijk ik voelde me super fit! Zeker voor herhaling vatbaar! Bedankt Rolf en Melanie! – Truus Wind (Deelneemster WHM workshop bij Happy with Yoga)


“Gisteravond de Wim Hof methode workshop mogen volgen bij Rolf!! Een geweldig ervaring wat het lichaam aan kan als je bewust daar mee aan de slag gaat!! De ademhalingsoefeningen en de uitwerking daarvan op het lichaam waren een bijzondere ervaring!! Als klap op de vuurpijl het ijsbad van ongeveer 120 kilo ijs en 3 graden Celsius getrotseerd door mindset en focus!! Super avond gehad!! Iedereen aan te raden. Thnx Rolf en Melanie!! Ik ga zeker meer verdiepen in deze methode!!!” – Peter Grootendorst (Deelnemer WHM workshop bij Happy with Yoga)

Klik hier voor een impressie van de workshop op onze Instagram story!

Praktische info workshop Wim Hof Methode

Wat moet je meenemen? – Handdoek, badkleding, gemakkelijk zittende kleren en eventueel slippers.

Hoe bereid ik me voor op de Wim Hof Methode workshop? – We raden je aan om thuis al te oefenen met koud afdouchen. Breng tijdens het douchen je aandacht naar je ademhaling.

Eten en drinken – Thee en een gezonde snack zijn aanwezig. Neem een lunchpakket mee.

Je investering voor de workshop – € 125

Wanneer kan je de Wim Hof Methode beter niet beoefenen?

 • Ernstige Hart- en vaatklachten
 • Een aneurysma
 • Epilepsie
 • Zwangerschap
 • Het fenomeen van Raynaud
 • Andere serieuze gezondheidsklachten
 • Raadpleeg bij twijfels altijd even je huisarts!

Data en locaties van de Wim Hof Methode Workshop

Workshop Maassluis (Nieuwe datum!)

Waar: Fit Industries, Doctor Kuyperkade 31, Maassluis

Wanneer: Zondag 23 April 2023 13.30 tot 18.00

Vragen over deze workshop? Stuur ons gerust een berichtje!

*Kan de workshop door onvoorziene omstandigheden niet doorgaan, dan zullen we de workshop verplaatsen naar een nieuwe datum. Je hebt altijd recht om mee te doen bij een nieuwe workshop als we de workshop onverhoopt moeten verplaatsen.

Nog een aantal ervaringen van de Wim Hof Methode Workshop

“Hi Rolf en Jan, Nogmaals bedankt voor een fantastische en enerverende workshop. Het was super om mee te doen en proefondervindelijk de bevestiging te krijgen hoe sterk onze en mijn Mind is. Ik vond dat jullie de workshop goed hebben opgebouwd, met climax de onderdompeling in het ijsbad. Met jouw geweldige begeleiding Rolf, was dit goed te doen. Al met al hartelijk bedankt voor alles. Groeten, Judrid” (Deelneemster WHM workshop bij Happy with Yoga)


“Ik vond het een bijzondere ervaring – en complimenten voor de begeleiders.”  – Jolanda (Deelneemster WHM workshop bij Happy with Yoga)


“Dank voor de mooie foto’s en de bijzondere ervaring afgelopen woensdag. We vonden het een mooie avond en we blijven doorgaan met de methode.” – Rob (Deelnemer WHM workshop bij Happy with Yoga)


“Ik vond het fantastisch gister. De mind is een machtige speler. De ene keer dacht ik, wat doe ik hier en voelde ik mijn hart kloppen en de andere keer dacht ik, yes, Ik ga het @#$ gewoon doen en voelde ik me krachtig :)”Marjolein – (Deelneemster WHM workshop bij Happy with Yoga)


“Hallo Rolf, Nogmaals bedankt voor de fijne middag zondag. Ik vind het een heel bijzondere ervaring. Een verrijking. Ben dichter bij mezelf. Heel fijn!”  – Conny (Deelneemster WHM workshop bij Happy with Yoga)


“Een interessante en intense dag! Het enthousiaste verhaal van Rolf, boeiende feitjes en onderbouwingen van hem en Jan en de intensieve ademhalingsoefening maakten dat de middag vóór het ijsbad wat mij betreft al geslaagd was. Het ijsbad zelf… viel niet mee! Maar, dankzij Rolf, eenmaal door de eerste klap heen ging het steeds beter en was het toch ineens zó voorbij! Ik sluit een herhaling in de toekomst niet uit!” – Helena (Deelneemster WHM workshop bij Happy with Yoga)


“Wat een fijne workshop! De groep was wat betreft aantal niet te groot waardoor er duidelijk voor iedereen aandacht was. Op een rustige en fijne manier word je door de verschillende onderdelen geleid met uiteindelijk persoonlijke coaching bij het ijsbad. Wat een ervaring! Ik vond het geweldig! Rolf en Jan bedankt!!”  – Arianne (Deelneemster WHM workshop bij Happy with Yoga)

 

Vragen over deze workshop? Stuur ons gerust een berichtje!