Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

25 apr 2014

Elke dag Yoga voor een perfecte balans!

/
Geplaatst door
/
Comments4

Elke dag Yoga doen, is dat aan te raden? Misschien klinkt het voor sommige mensen wat overweldigend, maar Yoga kan je elke dag veel moois bieden.

Op het moment dat je eenmaal gestart bent met Yoga en je de positieve effecten ervaren hebt, kan ik me heel goed voorstellen dat je Yoga elke dag uit zou willen voeren.

Ik zie Yoga als de ideale manier om je dag te beginnen, te eindigen of om even een rustmoment op de dag in te lassen. Maar toch zijn er een aantal punten waar je op moet letten op het moment dat elke dag Yoga wilt beoefenen.

Ben je benieuwd waar je op moet letten en hoe je op een verantwoorde manier elke dag Yoga kunt beoefenen? Lees dan snel verder!

elke dag yoga

Waarom elke dag Yoga positief kan werken

Vooral ontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen en meditaties zijn voor elke dag aan te raden. Zo creëer je een moment voor jezelf en ben je in staat de rust te vinden in een drukke dag.

Ook kun je door deze onderdelen van Yoga energie krijgen, je opladen na bijvoorbeeld een slechte nachtrust of een vervelend gesprek.

Daarbij leer je stil te staan bij het hier en nu. Je leeft vandaag, je leert je te focussen op wat nu belangrijk is. Hierdoor wordt je rustiger, maar kun je je ook beter concentreren.

Waar je op moet letten bij elke dag Yoga doen

Toch is het belangrijk goed aan te blijven voelen wat je lichaam nodig heeft. Lichaam en geest worden pas optimaal met elkaar in verbinding gebracht, op het moment dat je inspeelt op de behoeften van het lichaam.

Doe je dit niet en negeer je het luisteren naar jezelf, dan kan dit overbelasting en eventuele blessures opleveren.

Let dus vooral op met de uitvoering van verschillende houdingen. Wissel houdingen af. Liggende houndingen, zittende en staande houdingen. Vooroverbuigingen, achteroverbuigingen enzovoorts.

Door je op verschillende spiergroepen te richten, zul je de spiergroepen versterken. Richt je je dagelijks op dezelfde spiergroep, kun je overbelasting in de hand werken.

Bouw de oefeningen langzaam op en zorg ervoor dat je de uitvoering door de week heen ook rustig opbouwt. Zo kan je lichaam langzaam wennen aan het dagelijks beoefenen van Yoga.

Zonnegroet, Maangroet en 5 Tibetanen

Er zijn verschillende series Yoga oefeningen zoals de Zonnegroet, de Maangroet en de 5 Tibetanen die je prima elke dag uit zou kunnen voeren. In deze series komen de verschillende spiergroepen op een gebalanceerde manier aan bod.

Luister hierbij wel naar je lichaam met betrekking tot het aantal keren dat de serie uitgevoerd moet worden. Bouw het langzaam op.

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

4 Responses

  1. Rolf

   Hi Line,

   Je kunt de hoofdstand iedere dag doen als je wilt. Zorg er wel voor dat je een goede uitlijning hebt zonder al te veel gewicht op je hoofd. Hou hem maximaal enkele minuten vast. Zoals bij veel dingen in Yoga geldt; het is goed voor je mits je de balans houdt en niet overdrijft. Het kan dus wel teveel zijn, je hoofd en je lichaam zijn niet gemaakt om hele lange periodes ondersteboven te staan. Dus voor even is het goed, maar niet te lang.

 1. Arthur

  Hey

  Ik ben door een overbelasting aan mijn knie genoodzaakt om te rusten. Ikzelf en enkele ‘internetbronnen’ denken dat het lenigheid van de spieren en een sterke core stability veel kunnen helpen om toekomstige blessures te vermijden. Kunnen jullie me een goed boek aanraden voor yoga (heb 0 ervaring en ben stijver dan een hark…). Eventueel ook voor core training?

  Groeten
  Arthur

  1. Sven Poldervaart

   Hi Arthur!

   Voor een boek over Yoga kun je terecht bij onze gratis e-books! Je kunt deze vinden op de website onder het kopje ‘gratis’ -> ‘ebooks’. Voor het ontwikkelen van je buikspieren heb je daarnaast denk ik veel aan dit blog.

   Groetjes!
   Sven

Laat een reactie achter