Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

21 jan 2014

5 Tibetanen Yoga, in 5 stappen fit, gezond en energiek!

/
Geplaatst door
/
Comments2

5 Tibetanen Yoga vindt zijn oorsprong ruim 2500 jaar geleden. In een klooster, gelegen in het Himalayagebergte, woonden Tibetaanse monniken. Deze monniken zijn de grondleggers van de 5 Tibetanen Yoga.

De monniken waren op zoek naar een manier om krachtig te blijven, gezond te zijn en zich energiek te voelen. Zij ontwikkelden doormiddel van vijf Yoga oefeningen een manier om de energie optimaal door je lichaam te laten stromen.

5 tibetanen yoga

Voordelen van 5 Tibetanen Yoga 

Het dagelijks uitvoeren van Tibetanen Yoga heeft veel positieve uitwerkingen op zowel lichaam als geest. De organen, zenuwen, maar ook de klieren worden positief beïnvloed. Je lichaam is zowel fysiek als mentaal en emotioneel in evenwicht. Daarnaast speelt natuurlijk Yoga voeding ook een belangrijke rol.

Doormiddel van 5 Tibetanen Yoga leer je je beter te ontspannen en  kracht te ontwikkelen. Ook wordt de volledige ademhaling (Pranayama) geïntegreerd. Een voordeel hierbij is dat er meer zuurstof in je bloed komt, waardoor je meer energie krijgt. Daarnaast komt het de bloedsomloop ten goede.

Alle energie stroomt door de Chakra’s van het lichaam, ook wel het energiecentrum genoemd. Er zijn zeven Yoga Chakra’s en deze bevinden zich allemaal in een rechte lijn vanaf het heiligbeen via je ruggenmerg naar je kruin.

Bij het beoefenen van 5 Tibetanen Yoga open je alle zeven Chakra’s op de juiste manier.Dit zorgt ervoor dat je gehele lichaam en geest zich heel goed en energiek gaan voelen.

5 Tibetanen Yoga is voor elke leeftijdscategorie geschikt. Je kunt de oefeningen naar eigen wens aanpassen, zodat het voor jezelf goed voelt.

Uitvoeren van 5 Tibetanen Yoga

Bij het uitvoeren van 5 Tibetanen Yoga is het belangrijk dat je niet forceert. Je beoefent hierbij de vijf vastgestelde oefeningen in een vaste volgorde. Het uiteindelijke doel is dat je elke oefening eenentwintig keer uitvoert.

Belangrijk is dat je het aantal keer uitvoeren van de oefening langzaam opbouwt. Zo voorkom je het forceren en zelfs eventuele blessures en overbelasting.

Het uitvoeren van 5 Tibetanen Yoga heeft tot positief gevolg dat je er veel energie van krijgt. Daarom is het aan te raden ‘s ochtends de oefeningen te doen.

Thuis beoefenen van Tibetanen Yoga

Doormiddel van onderstaand filmpje kun je gelijk aan de slag met het uitvoeren van de verschillende oefeningen. Hierin legt Maryse Moerel op een duidelijke manier uit hoe je direct kunt beginnen met 5 Tibetanen Yoga.

Wij ervaren 5 Tibetanen Yoga als een erg positieve start van de dag. Graag horen we ook jouw ervaring!

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

2 Responses

    1. Rolf

      Hi Annemieke! Ja de volgorde is belangrijk, iedere Yoga sessies is als een soort recept en iedere houding heeft een andere fysieke, energetische, emotionele, mentale en spirituele uitwerking. Als je de volgorde verandert, verander je dus ook het ‘recept’. Groetjes, Rolf

Laat een reactie achter