Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

30 mrt 2014

3x Meditatie voor beginners, wilskracht groeit!

/
Geplaatst door
/
Comments1

Meditatie voor beginners, dit kan erg spannend, misschien wel moeilijk en nieuw zijn. Toch is het zeker de moeite waard. Daarbij kost het weinig tijd, maar levert het vele voordelen op. Sterker nog, je krijgt er meer tijd voor terug!

Kan dat? Zeker weten! Lees snel hieronder verder welke voordelen meditaties voor beginners hebben en hoe je deze snel en gemakkelijk toe kunt passen!

meditatie voor beginners

Voordelen van meditatie voor beginners

Doormiddel van meditatie voor beginners zet je de stress van vandaag de dag even opzij. Je focust je op jezelf. Hierdoor wordt je rustiger.

Bewezen is dat een rustiger mens meer ruimte heeft voor creativiteit. Doormiddel van meditatie wordt deze vergroot.

Doordat je je naar binnen richt, leer je je te concentreren op een bepaald punt. Dit zorgt voor toenemende concentratie.

Bij deze concentratie focus je op jezelf. Je leert jezelf kennen en naar jezelf te luisteren. Hierdoor kun je tijdig klachten signaleren. Bijvoorbeeld psychische ziekten kunnen vermeden of bestreden worden. Door een goede zelfkennis wordt het zelfvertrouwen en de wilskracht versterkt.

Je bent geconcentreerd bezig in het hier en nu. Gisteren of morgen speelt even geen rol. Hierdoor leer je te genieten van het moment, waardoor je ook meer rust ervaart.

Algemene punten bij meditatie voor beginners

Als je begint met mediteren zijn een aantal punten van belang om de meditatie optimaal te kunnen laten verlopen.

Zo is het belangrijk dat je gemakkelijke kleding draagt. Ga op een rustige plek zitten en zet eventuele afleidingen weg.

Ga goed rechtop zitten. Je rug is hierbij recht. Dit kan op een stoel, mat of kussen zijn. Leg je handen op je knieën, sluit je ogen en adem bij voorkeur via de neus richting de buik.

Stel van tevoren een tijd vast. Geef jezelf na de meditatie ook de tijd om rustig bij te komen.

Tijdens de meditatie is het van belang dat je je op een gericht punt focust. Afleiding mag, maar het is belangrijk dat je altijd weer terug naar de focus gaat.

Bij meditatie voor beginners kan dit als een moeilijk punt ervaren worden. Wij helpen je hier natuurlijk graag mee. Lees onderstaande oefeningen snel door!

3x meditatie voor beginners

Hieronder geven we drie voorbeelden van oefeningen voor meditatie voor beginners. Gemakkelijk, snel en eigenlijk overal toe te passen.

1. Meditatie op je ademhaling (So Hum). Maak gebruik van de totale Yoga ademhaling. Bij iedere inademing zeg je in jezelf ‘So’ en bij iedere uitademing ‘Hum’. Concentreer je alleen op deze woorden en laat je niet afleiden tot andere gedachten.

2. Richt je op een kaars. Hierbij knipper je zo min mogelijk met je ogen. Je zult merken dat je ogen een beetje kunnen gaan tranen. Als je merkt dat de concentratie goed verloopt, kun je na de observatie van de vlam van de kaars, de ogen sluiten. Blijf de vlam hierbij tussen je ogen (het derde oog) vasthouden, terwijl de ogen gesloten zijn.

3. Meditatie met mantra’s. Hierbij herhaal je een woord of zin. De herhaling en het richten op een mantra vergt veel concentratie.

Bekijk ook deze 7 handige mediteren voor beginners tips:

Doe meditatie elke dag!

Wij hopen je goed geholpen te hebben om vandaag nog te beginnen met meditatie. Het liefste iedere dag, even een kort momentje voor jezelf. Gewoon, omdat je het verdient 🙂

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

1 Response

 1. Cecile

  Hallo Rolf,daarstraks bij de life sessie raadde jij me aan om de so hum meditatie te doen,om los te laten.
  Bedoel je dan om gewoon die woorden te zeggen,zoals hierboven beschreven is?
  Meestal zeg ik “in-en uit” als ik iets wil zeggen ( in stilte natuurlijk).
  Is het deze meditatie die je bedoelde?
  Wat betekenen die woorden?
  Alvast vriendelijk bedankt.
  Groetjes Cecile.

Laat een reactie achter