Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

18 mrt 2014

Maangroet Yoga voor een goede nachtrust

/
Geplaatst door
/
Comments0

De Maangroet Yoga, in het Sanskriet ook wel Chandra Namaskar genoemd, is een serie van twaalf Yoga oefeningen die bij voorkeur voor ’s avonds uitgevoerd wordt.

De Maangroet zorgt ervoor dat je je spieren rekt en strekt, maar dat dit op een rustige manier gebeurt. De energie gaat hierbij niet actief door het lichaam stromen, zodat je na de beoefening hiervan rustig kunt gaan slapen.

maangroet yoga

Maangroet versus Zonnegroet

In tegenstelling tot de Maangroet, kun je ook de Zonnegroet uitvoeren. De Zonnegroet zorgt ervoor dat de energie in het lichaam juist geactiveerd wordt. Deze groet is als Ochtendyoga bij opkomst van de zon erg aan te raden, zodat je de dag energiek kunt beginnen.

Wij geven bij voorkeur aan, omdat je goed moet kijken wat het lichaam nodig heeft. Ben je bijvoorbeeld erg gestrest of heb je een vervelende nacht gehad. Dan kan de Maangroet ook ’s ochtends vroeg misschien beter voor je werken. Op dat moment heb je namelijk meer behoefte aan ontspanning.

4 Voordelen van de Maangroet Yoga

Er zijn verschillende versies van de Maangroet Yoga te vinden en uit te voeren. Wel hebben deze versies allemaal gemeenschappelijke voordelen.

1. De Maangroet bevat twaalf oefeningen die je achter elkaar en meestal dynamisch uitvoert. Doormiddel van deze oefeningen stretch je op een rustgevende manier de verschillende lichaamsdelen.

2. De Maangroet is een voorbereiding op een goede nachtrust. Je bent aanwezig in het hier en nu. Je zet alle stressvolle situaties van de dag even opzij, zodat je ontspannen kunt gaan slapen.

3. De onderrug wordt ontlast. Bij rugklachten kan de Maangroet een goede pijnverlichting bieden of zelfs de klachten wegnemen.

4. Met de Maangroet masseer je de buikorganen. Dit zorgt voor ontspanning in het lichaam.

Uitvoeren van Maangroet Yoga

Eerder hebben we al aangegeven dat je het beste voor het slapen gaan de Maangroet kunt uitvoeren. Maar op het moment dat je lichaam vraagt om ontspanning en stretchen, kun je Maangroet Yoga direct inzetten.

Onderstaande video geeft een duidelijke uitleg van één van de versies van de Maangroet. Wij vinden deze serie erg prettig en door de goede begeleiding direct uitvoerbaar.

Begin bij het uitvoeren van de Maangroet met bijvoorbeeld 3 keer. Maar begin gerust ook met minder. Forceer niet. Je kunt de Maangroet uitbreiden tot bijvoorbeeld 7 keer.

Let er vooral op dat deze reeks oefeningen zorgt voor ontspanning, zowel lichamelijk als geestelijk. Je merkt dat de dynamische flow van deze reeks je helpt bij de ontspanning.

Hoe vaak je de uitvoering doet maakt dan niet uit. Zo lang dit doel voor jou maar bereikt wordt!

De maangroet afsluiten met een heerlijke Yoga Nidra sessie?

Je lichaam en je geest kunnen nog beter ontspannen en komen nog beter tot rust wanneer je na de maangroet nog ontspanningsoefeningen doet. Yoga Nidra is hier perfect geschikt voor.

In het online Yoga Nidra programma van Happy with Yoga gaan we samen met jou aan de slag om deze bewuste diepe ontspanning op te zoeken en te ervaren.

Als je besluit om je aan te melden voor dit Yoga Nidra programma krijg je onder andere:

  • 7 verschillende Yoga Nidra sessies (Nederlandstalig)
  • Een Ebook met uitleg over Yoga Nidra
  • 3 korte Yogalessen die je eventueel kunt doen voor een Yoga Nidra oefening

Lijkt dit je wat? Door op onderstaande afbeelding te klikken kan je meer info lezen over dit programma en kan je je er voor aanmelden.

Yoga Nidra

Ontvang ons gratis Ebook!

Download direct ons gratis Ebook t.w.v. € 17! Laat je email achter en je kan meteen beginnen met lezen! Ook word je gratis lid van onze nieuwsbrief met leuke Yoga tips en info!

Laat een reactie achter