Be Strong, Be Healthy, Be Happy!

Blog

10 apr 2014

Bevrijd jouw Yoga energie voor futloze tijden!

/
Geplaatst door
/
Comments0

Na een lange dag werken, ben je al gauw in staat op de bank te ploffen en niets meer uit te voeren. Het beoefenen van Yoga kan je helpen om meer energie te krijgen en je minder futloos te voelen. Bevrijd jouw Yoga energie!

Logisch, waarschijnlijk heb je (net als ik) wel eens last gehad hebben van een energieloze periode. Gelukkig biedt Yoga jou de energie die je nodig hebt om optimaal van de gehele dag te kunnen genieten.

Benieuwd hoe je de Yoga energie optimaal door je lichaam kunt laten stromen? En waarom het zoveel voordelen met zich meebrengt? Lees dan snel verder!

yoga energie

Waarom geeft Yoga jou meer energie?

Doormiddel van verschillende houdingen en oefeningen leg je de concentratie op het hier en nu. Je hebt als snel te maken met prikkelingen van buitenaf, die ervoor zorgen dat je de focus op vandaag moet verdelen over die van gisteren, vandaag, morgen en de dagen die nog moeten komen.

Onmogelijk en zonde! Jouw focus op vandaag kan je namelijk zoveel kleine mooie momenten bieden, die jou nieuwe energie kunnen geven. Daarbij brengt het rust, omdat je je alleen op vandaag hoeft te concentreren.

Yoga Ademhalingsoefeningen voor meer Yoga energie

Ook kunnen ademhalingsoefeningen opladend werken. Je kunt hierbij denken aan de Bhastrika ademhaling, maar lees daarbij raden wij aan eerst ons artikel over deze energie-explosie te lezen. Deze ademhaling kan positief werken, maar brengt ook risico’s met zich mee.

De Ujjayi ademhaling is een goed voorbeeld van een rustige, opladende ademhalingsoefening. Je maakt gebruik van de totale Yoga ademhaling. De Ujjayi ademhaling is gemakkelijk toepasbaar voor iedereen en zorgt voor optimaal gebruik van de longcapaciteit.

Dit zorgt voor meer zuurstof in het bloed en een betere doorstroming van het bloed. Daarbij wordt de ademhaling rustiger, waardoor je minder energie ‘verspild’ aan teveel en te korte in- en uitademingen per minuut. Ook een echte energievreter!

Onderstaande video geeft de Ujjayi ademhaling op een duidelijke en direct toepasbare manier weer.

Zonnegroet voor meer Yoga energie

Wil je graag, ook op donkere dagen, ervoor zorgen dat de energie optimaal door je lichaam gaat stromen? Wij raden de Zonnegroet aan. Deze kun je op je eigen tempo uitvoeren, maar zorgt voor een goede doorstroming van je energie.

Je Chakra’s worden optimaal geopend, waardoor je lichaam in staat is de energie optimaal door je lichaam te laten stromen. Je voelt je goed, energiek en kan optimaal genieten van wat de dag je te bieden heeft!

Deze link geeft de Zonnegroet weer. Er zijn vele versies van de Zonnegroet, maar deze versie vinden wij erg prettig.

Laat de energie ook optimaal door jouw lichaam stromen en begin vandaag nog! We horen graag in een onderstaande reactie wat de Zonnegroet voor je gedaan heeft!

Doe Yoga, Voel je energieker!

Yoga jezelf gezonder en gelukkiger 🧘‍♀️🤸

Schrijf je net als 2100+ mensen in voor de video lessen in onze online Yoga studio. Volg onbeperkt lessen waar jij je goed bij voelt en die bij het ritme van jouw dag passen. Start nu met beter voor jezelf zorgen.
Begin direct

Yoga inspiratie mails 🙏

Er schuilt een ontzettend mooie Yoga filosofie achter de houdingen die je doet op de mat. Iedere week delen we via onze mailtjes inspirerende en krachtige inzichten uit deze Yoga filosofie met 50.000+ mensen. Je kunt deze mailtjes ook gratis ontvangen door je hieronder in te schrijven:
Je kunt jezelf op ieder gewenst moment met een druk op de knop weer uitschrijven. Door op de knop hieronder te drukken ga je er mee akkoord dat we je gegevens met zorg verwerken volgens onze privacyverklaring.

Laat een reactie achter